Autor Téma: Public TV a Z1 v Moste  (Přečteno 3525 krát)

rodier nemam

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Public TV a Z1 v Moste
« kdy: 16. 11. 2010, 22:08:19 »
Zdar vsem
prijimam dvb-t pres tv panasonic viera + antena na strese (puvodne pouzivana pro analog bez jakejchkoliv prekrucovani strcena do viery a frci digital)
v moste, blizko souse, kvuli kopci  asi spis smerem na chomutov, litvinov atp.
nevim teda jakej vysilac...  ale tak snad me pochopite .)

Jde o to ze na channel 55 (7xx mhz) chytam test epg, public tv a z1.  signal to ukazuje 3/4 ale kvalita poskakuje z 3/4 na 1/2.   Vyslede je takovej, ze prijem kostickuje.  Nevite cim to je?

Zvlastni je, ze kdyz na ony 3 kanaly prepnu, tak sou cca 2-3 sekundy OK a az potom najednou zacnou blbnout.  I na tom stavu kvality a sily signalu jsou chvilicku na 3/4 a az potom zacnou blbnout..            CHyta nekdo v dane lokalite Z1 a PTV normalne?

diky za odpovedi

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #1 kdy: 16. 11. 2010, 23:40:58 »
Těžko na dálku cokoliv soudit, možná je chyba právě v anténě, ve svodu...chtělo by to prověřit....ale pokud možno člověkem, který tomu rozumí...
« Poslední změna: 16. 11. 2010, 23:45:36 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #2 kdy: 16. 11. 2010, 23:53:46 »
Tak tady to vypadá na evidentní problém antény, protože jestli je namířena na Chomutov (vysílač Jedlová hora), tak odtamtud vysílá pouze kanál 33 (ČT) a 58 (Nova, Prima, Barrandov), ale kanál 55 už ne. Ten jede pouze z Ústí (Bukové hory). Takže se nelze divit, že příjem je nekvalitní, protože anténa vůbec nemíří na vysílač!

Řešení je tedy následující: Zjistěte si přesně, kam je anténa natočena, zda je to ten Chomutov. Pokud ano, tak je třeba pozvat někoho, kdo provede proměření příjmu a zvolí adekvátní řešení. Ve vaší lokalitě to může být buď jedna anténa pro Bukovou horu, nebo jedna anténa pro Krašov, popřípadě dvě antény (jedna pro Chomutov a druhá pro Bukovku/Krašov).  :)
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #3 kdy: 17. 11. 2010, 00:12:42 »
Tak tady to vypadá na evidentní problém antény, protože jestli je namířena na Chomutov (vysílač Jedlová hora), tak odtamtud vysílá pouze kanál 33 (ČT) a 58 (Nova, Prima, Barrandov), ale kanál 55 už ne. Ten jede pouze z Ústí (Bukové hory). Takže se nelze divit, že příjem je nekvalitní, protože anténa vůbec nemíří na vysílač!

Řešení je tedy následující: Zjistěte si přesně, kam je anténa natočena, zda je to ten Chomutov. Pokud ano, tak je třeba pozvat někoho, kdo provede proměření příjmu a zvolí adekvátní řešení. Ve vaší lokalitě to může být buď jedna anténa pro Bukovou horu, nebo jedna anténa pro Krašov, popřípadě dvě antény (jedna pro Chomutov a druhá pro Bukovku/Krašov).  :)
Kubo, ale Krašov má v tomhle místě nic moc profil, a BH je taky na štíru, takže - a na tom se shodnem - je potřeba dosměrovat anténu a proměřit to...
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #4 kdy: 17. 11. 2010, 00:20:00 »
Tak přece jen, DVB-T není WiFi, a ty profily neříkají vše. Co vím, tak Krašov v té oblasti často chodí překvapivě lépe, než Bukovka...

Ale notujeme si tu v tom, že je potřeba to změřit ;)
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #5 kdy: 17. 11. 2010, 00:32:53 »
Ale notujeme si tu v tom, že je potřeba to změřit ;)
no samozřejmě, o tom žádná :) a pak se uvidí...
« Poslední změna: 17. 11. 2010, 00:35:03 od Miloslav Soška »
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


rodier nemam

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #6 kdy: 17. 11. 2010, 12:08:28 »
ct1,2,4,24, nova,cinema,prima,cool,barrandov - vsecky jdou 100% OK 10/10.
asi to bude tim ze to fakt chyta nakej signal buh vi odkud....... ale zase, proc to chvilicku jde ok? to me na tom zarazi :) proste hned po prepnuti to jde tak 1-2sec OK az potom to naskoci.  zkusim zjistit jakej bereme vysilac


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #7 kdy: 17. 11. 2010, 15:12:27 »
Již Vám bylo řečeno že chytáte nejspíš vysílač Chomutov - Jedlová hora a tak odsud Mux3 nevysílá !!! To že Vám to občas naskočí tak to jsou zbytky signálu z Bukové hory u Ústí n/L. Možná by to u Vás i jelo, jen je třeba mít na to 2. anténu natočenu na to Ústí. Už tomu rozumíte? Muselo by se ovšem zjistit zda by to jelo stabilně - tzn. proměřit a zkontrolovat. Stejným způsobem by se mohl vyzkoušet i Krašov pokud by jel - tj. 52.k
« Poslední změna: 17. 11. 2010, 15:16:15 od pozemák »


Karel Cibulka

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 627
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #8 kdy: 18. 11. 2010, 08:50:21 »
 :) Ten K 52 z Krašova by mohl jet Ještěd ho nijak nezarušuje,je daleko a tudíž neruší,souhlas s Kubou,ovšem natočit anténu a proměřit tamní signální stav  ;)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)


rodier nemam

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #9 kdy: 18. 11. 2010, 17:34:46 »
ja tomu rozumim, ale asi nerozumite tomu co ja pisu ;-D
to neni tak ze to naskoci OBCAS

to je na 100% tak ze prvnich par sekund po prepnuti na kanal jede 10/10 a az po chvili kvalita spadne a to je prece blbost.


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #10 kdy: 18. 11. 2010, 18:09:50 »
Ale já vám rozumím :)
Špatný signál se projevuje různě, a některé přijímače jsou schopny degradovaný signál otevřit a po otevření pár sekund reprodukovat v pohodě, a až pak se to začne rozpadat. Jde o to, jak se daný přijímač vyrovnává se špatnými parametry signálu. Faktem ale je, že se u vás jedná o problém s anténní sestavou, protože zřejmě nemáte anténu natočenu směrem na vysílač, odkud kanál 55 (multiplex Z1+Public) vysílá. Signál je pak logicky slabší a hlavně plný odrazů, což má za následek zmíněné chování přijímače.

Doporučení jsem již psal výše - zjistit, kam míří anténa a dále si sehnat někoho, kdo proměří příjmové podmínky a navrhne řešení, zda anténu přetočit a nebo přidat další speciálně pro mux 3.  8)
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


pozemák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #11 kdy: 18. 11. 2010, 20:05:51 »
Ano, je to tak pane .... jak již bylo řečeno, bude třeba zjistit situaci odkud ten MUX3 nejlépe hraje a zda opravdu stále hraje a nakonec se bude muset přidat další anténa a sloučit s touto stávající co máte zřejmě natočenu na Jedlák. Možná by to jelo i jen s jednou anténou natočenou na Ústí, ale to by myslím nebylo ono. Mít 2 sloučené antény není nic tragického. (já mám 3) Můžete být rád, že jste muxu 3 vůbec v dosahu, všichni bohužel nejsou.


rodier nemam

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #12 kdy: 19. 11. 2010, 16:13:15 »
diky za odpoved :-D
bohuzel bydlim ve starsim RD kde je antena na pevno a radeji se sni moc nehejbe :)

je nejaka sance ze casem bude vysilat z1 a public tv stejne jako nova/ct/prima ? :-D


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Public TV a Z1 v Moste
« Odpověď #13 kdy: 19. 11. 2010, 21:54:13 »
Citace
je nejaka sance ze casem bude vysilat z1 a public tv stejne jako nova/ct/prima ? :-D

Není.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz