reklama

Autor Téma: Monoblock  (Přečteno 4306 krát)

Pavel Vano

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Monoblock
« kdy: 03. 11. 2010, 13:35:19 »
Ahoj lidi prosím o radu ,koupil jsem MONOBLOCK- SINGLE 6.2 DEG 0.1dB UNIVERSAL LNB nevím jestli je vhodný pro příjem astra 19.2 astra 23.5, monobloky se kupují podle velikosti paraboly nebo to je jedno? Co znamená u monobloku 4.3 v mém případě 6.2? Díky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



david.kriz

  • Host
Re: Monoblock
« Odpověď #1 kdy: 03. 11. 2010, 14:06:12 »
To se ptáte brzo, když už jste ho koupil. To číslo udává vzdálenost družic ve stupních, z čehož vyplývá, že ten váš je naprd na Astry... ten je vhodný např pro příjem astry 19E a Hotbird 13E (6stupňů rozdíl). Pro AStru 19E a 23E je ten co má 4 stupně rozdíl.


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 731
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Monoblock
« Odpověď #2 kdy: 03. 11. 2010, 14:07:49 »
Tak to zřejmě máte smůlu, protože jste si podle všeho koupil monoblok na Astru 19,2 E a Hotbird 13 E (proto těch 6.2 deg. (stupňů)).
Pro příjem Astry 1 a 3 (19,2 E + 23,5 E) potřebujete monoblok s úhlem 4,3 stupně.

Monobloky se většinou nekupují podle velikosti paraboly, fungují s většinou parabol s průměrem 80 cm a více.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Pavel Vano

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Monoblock
« Odpověď #3 kdy: 03. 11. 2010, 14:18:52 »
Díky za odpověd ,ale já mám ted 23.5.


david.kriz

  • Host
Re: Monoblock
« Odpověď #4 kdy: 03. 11. 2010, 14:54:27 »
No Astru 23,5E mít můžete, ale s Astrou 19,2E to dokopy nedáte. ten druhý ozařovač bude hledět do mezery mezi družicemi na 19,2E (Astra) a 16E (Eutelsat), kde nic na obloze není, 23,5-6,2=17,3E

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pavel Vano

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Monoblock
« Odpověď #5 kdy: 03. 11. 2010, 16:24:18 »
To jsem ,ale ucho já to vše dělal jen kvůli hudební stanici de luxe jelikož mám cs link kde není pro mně vhodná hudební stanice tak jsem chtěl tu zmíněnou de luxe, sorry asi se opakuji jaké mám možnosti?Takže můžu zapoměnout i na hotbird 13e? Společně s astrou 23.5 cslink?


Pavel Vano

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Monoblock
« Odpověď #6 kdy: 03. 11. 2010, 16:27:20 »
Zapomenout


david.kriz

  • Host
Re: Monoblock
« Odpověď #7 kdy: 03. 11. 2010, 16:29:55 »
To jsem ,ale ucho já to vše dělal jen kvůli hudební stanici de luxe jelikož mám cs link kde není pro mně vhodná hudební stanice tak jsem chtěl tu zmíněnou de luxe, sorry asi se opakuji jaké mám možnosti?Takže můžu zapoměnout i na hotbird 13e? Společně s astrou 23.5 cslink?

Mein gott, můžete zkusit chvíli myslet, než se pořád ptát na nesmysly? Už tu 3x padlo že to je na družici vzdálenou od té základní 6 stupňů a vy se zeptáte jestli můžete zapomenout na 13E! Pokud umíte odečíst dvě čísla, tak 23,5 minus 13 je 10,5! A na to se ani monobloky nedělají, na to je už multifeed! Buď to běžte vrátit nebo zavolejte někoho kdo dodá potřebné komponenty a nainstaluje to. Když o tom nevíte ani ťuk, proč se do takových věcí pouštíte?


Pavel Vano

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Monoblock
« Odpověď #8 kdy: 03. 11. 2010, 16:35:16 »
To dá rozum ,že se ptám protože tomu nerozumím a fora jsou od toho aby lidem jako jsem já pomohla .Nebo je tomu snad jinak?


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Monoblock
« Odpověď #9 kdy: 03. 11. 2010, 17:47:27 »
To dá rozum ,že se ptám protože tomu nerozumím a fora jsou od toho aby lidem jako jsem já pomohla .Nebo je tomu snad jinak?
Proč jste se nezeptal dřív než jste koupil ten monoblok?

Zkuste ho vrátit na výměnu s 4,3st.
A ať vám radši přibalí i montéra :-D
Loudness War zabijí hudbu!


david.kriz

  • Host
Re: Monoblock
« Odpověď #10 kdy: 03. 11. 2010, 18:30:25 »
To dá rozum ,že se ptám protože tomu nerozumím a fora jsou od toho aby lidem jako jsem já pomohla .Nebo je tomu snad jinak?
Odpovězeno Vám bylo v prvním příspěvku, dokonce 2x, nezávisle i od Kuby Melína... ano fora jsou tu od toho, ale nepochopím proč se někdo ptá až po tom co něco koupil, a když je mu řečeno že blbě, tak se ptá znova jestli by to nešlo použít ještě blbějš... vzdálenost 6 stupňů na 4 není a logicky na 10 už vubec ne!

Jestli máte potřebu plácat prázdnou slámu, nikdo Vám nebrání, každý ať se prezentuje jak je mu libo... moje angažmá a myslím že i možné know-how, bylo zcela maximálně vyčerpáno prvním příspěvkem. Co si ještě přejete vědět? Jestli ho lze použít na Skylink 23E a DigiTV 1W zároveň?


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re: Monoblock
« Odpověď #11 kdy: 03. 11. 2010, 19:50:30 »
jestli máte 80-85tku parabolu, můžete si monoblok nechat, dát do středu Hotbirda a pomocí toho 1ks lnb (co momentálně máte) šilhat na Astru 23°. jediné co potřebujete dokoupit je tohle universální relátko a přepnout na pozici option
http://www.altronik.cz/schwaiger-sew-4021/d-73259/
nebo toto
http://www.altronik.cz/emp-centauri-p162iw-option/d-76067/
a dále "brejle"
http://www.altronik.cz/satelitni-technika/drzaky-vice-lnb/c-903/

p.s. dal jsem to sem zejména kvůli "Vaší" hudbě, na Hotbirdu velmi dobrá stanice 4 na 11054H27500 a nejen to...
« Poslední změna: 03. 11. 2010, 21:52:01 od Wolfgang Wolf »
Honda Enduro Team


 

reklama