reklama

Autor Téma: No signal - technisat skystar hd2  (Přečteno 5252 krát)

Pavol Molnar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
No signal - technisat skystar hd2
« kdy: 09. 10. 2010, 21:52:31 »
Ahojte,

Mam nasledovny problem. Kupil som kartu technisat skystar hd2 - zapojil, naistaloval ovladace a obsluzny software (operacny system win7 - 32bit). Pripojil kabel zo satelitu (nastaveny na Astra 1L 19.2E). Ked spustim scan tak mi vzdy vypise, ze naslo nejake programy, ale ked ich chcem pozerat zostane na obrazovke tma (resp. sa zobrazi hlaska "no tv signal"). Odskusane vo Windows media center aj DVBViewer TE2 (dodavany spolu s kartou - najnovsi update nainstalovany). Ked kabel zo satelitu zapojim do stareho 15 rocneho analogoveho set top boxu tak vsetko ide tak ako ma. Jedina vec co ma napada, ze LNB pre prijem digitalneho signalu je iny ako pre prijem analogu (nikde som tuto informaciu nenasiel). Tanier ma priemer 90 cm. Nejake napady co by som mohol este spravit? V tejto oblasti som novacik, takze mozno je to iba nejaka blbost co som nenastavil.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



david.kriz

  • Host
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #1 kdy: 09. 10. 2010, 22:08:35 »
Ahojte,

Mam nasledovny problem. Kupil som kartu technisat skystar hd2 - zapojil, naistaloval ovladace a obsluzny software (operacny system win7 - 32bit). Pripojil kabel zo satelitu (nastaveny na Astra 1L 19.2E). Ked spustim scan tak mi vzdy vypise, ze naslo nejake programy, ale ked ich chcem pozerat zostane na obrazovke tma (resp. sa zobrazi hlaska "no tv signal"). Odskusane vo Windows media center aj DVBViewer TE2 (dodavany spolu s kartou - najnovsi update nainstalovany). Ked kabel zo satelitu zapojim do stareho 15 rocneho analogoveho set top boxu tak vsetko ide tak ako ma. Jedina vec co ma napada, ze LNB pre prijem digitalneho signalu je iny ako pre prijem analogu (nikde som tuto informaciu nenasiel). Tanier ma priemer 90 cm. Nejake napady co by som mohol este spravit? V tejto oblasti som novacik, takze mozno je to iba nejaka blbost co som nenastavil.

LNB musí být "universal" což značí že umí obě pásma Hi/Low, tj. má oscilátory 10,6 a 9,75 GHz. Má ten LNB nějaký štítek? Rok 1995 je už hodně velká historie, to bude asi spíše ještě jednopásmový.

Označení analog/digital je nesmysl, LNB je jedno co skrz něho jde. Jen se v určitém čase začalo vysílat na rozšířenám satelitním pásmu, tak byly zavedeny dvoupásmové LNB místo původních jednopásmových. Ta pásma se musí přepínat, to umí až novější přijímače (druhá polovina 90.let) a ten analogový to asi ještě neuměl. Ale LNB být univerzální mohl, záleží co je zač resp. kdy byl vyroben.


Pavol Molnar

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #2 kdy: 10. 10. 2010, 09:22:42 »
Na starom LNB je nalepka "SHARP K73" Serial No: A1338004097. Neviem preco ma to nenapadlo skor, dnes rano som pripojil kabel z DigiTV a vsetko funguje ako ma. Takze predpkladam, ze este budem musiet kupit novy LNB.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #3 kdy: 10. 10. 2010, 12:12:54 »
Jestli je to Sharp tak to hoďte do popelnice,ten nikdy univerzály nedělal.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #4 kdy: 10. 10. 2010, 12:29:34 »
Ale dělal a dodnes dělá!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



david.kriz

  • Host
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #5 kdy: 10. 10. 2010, 12:30:00 »
Jestli je to Sharp tak to hoďte do popelnice,ten nikdy univerzály nedělal.

jo? a k DigiTV se dávaly jaké konvy? :-) Asi universal Sharp, že :-)


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #6 kdy: 10. 10. 2010, 12:39:57 »
Dodnes, Davide dávají Sharpy, typ ti teď neřeknu, ale mají takový malý ozařovač.


Miroslav Kuzník

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 285
    • Zobrazit profil
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #7 kdy: 10. 10. 2010, 12:46:15 »
Zdravím Lumíre.Na chalupě mám Sharp Universal BS1RBEL 100A na něm přijímám Hotbird


david.kriz

  • Host
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #8 kdy: 10. 10. 2010, 12:53:34 »
Dodnes, Davide dávají Sharpy, typ ti teď neřeknu, ale mají takový malý ozařovač.

Davali toho víc, i Inverta... a nějaké noname.


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #9 kdy: 10. 10. 2010, 13:09:32 »
V úplně první várce (09/2006 - 10-2006) to byly LNB pod označením DIGILINE, bez udaného typu. Teď na něj koukám, mám ho tady na stole. Pak byly ty Inverta (bíločerné) a pak s novýma parabolama  (byly a dodnes jsou to ty tmavé) začali dodávat Sharpy.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #10 kdy: 10. 10. 2010, 21:36:25 »
Chlapi díky za info,to jsem opravdu nevěděl.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #11 kdy: 11. 10. 2010, 07:24:33 »
Tak to teda nevíš dost základní věci v SAT oboru...


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: No signal - technisat skystar hd2
« Odpověď #12 kdy: 11. 10. 2010, 14:26:47 »
No jo,mám holt jinačí oblíbence co se týče LNB než Sharp. Těch jsem měl v ruce kdysi opravdu dost ale všechno samý analog,o univerzal jsem opravdu nikdy nezavadil.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


 

reklama