Autor Téma: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?  (Přečteno 4975 krát)

Patrik Chrz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« kdy: 04. 10. 2010, 18:40:46 »
Na stanice z tohoto multiplexu vůbec nekoukám, tak jsem si jaksi nějak nevšiml, že ho už nenaladím. Chtěl jsem se kouknout na Public TV a najednou zjišťuji, že celý multiplex nenaladím. Děje se něco?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


milan pospisil

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 79
    • ICQ komunikátor - 314039702
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #1 kdy: 04. 10. 2010, 18:51:21 »
Pokud jste to chytal na 46.kanálu tak ten byl už před nějakou delší dobou vypnut
Nejhorší lidé na forech jsou ti,kteří musí za každou cenu neustále něco psát! téměř vždy je to totální blbost
Edision Argus mini IP
PHILIPS 32PFL5605H
PHILIPS 40PFL5606H
PHILIPS 40PFL5007H/12


Jan Pavlis

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 510
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #2 kdy: 04. 10. 2010, 20:32:49 »
Mám na stožáru anténu na Prahu 46. kanál, mám jí tam nechat?Máte někdo informace o budoucnosti tohoto kanálu?


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #3 kdy: 04. 10. 2010, 20:48:36 »
Pokud CDG neuspěje s odvoláním ohledně odnětí kmitočtového přídělu na K46 ze strany ČTÚ u soudu (kam se odvolala), tak s největší pravděpodobností bude tento kanál v PH využit ze strany ČRa k testování DVB-T vysílání v normě T2. Ale je to jen má spekulace, nakonec může vše dopadnout úplně jinak! V každém případě bych anténu ze stožáru nedemontoval, pokud k tomu není nějaký závažný důvod. Jak se lidově říká, "chleba neujídá", tak proč... :D :D


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #4 kdy: 04. 10. 2010, 21:05:52 »
A Public TV a Z1 naladíte společně s Proglasem na 59k ze Žižkova či Cukráku.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Jan Pavlis

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 510
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #5 kdy: 04. 10. 2010, 22:53:47 »
Mux 3 mám tady za bukem z Bukovky, mě spíš mrzí ta polo HD Prima,koupil jsem si HD televize a oni to za týden vypli.Sat HD mám, ale z antény můžu signál rozvádět ke všem televizím.Při té příležitosti by mě zajímalo proč by O2 nemohla ty svoje HD stanice z Olšan zesílit na úroveň býv 46.kanálu, když už se jim nechce vysílat z Ústí.Mux 3 jede na 100kW a kouká se na ty stanice někdo?Národ příjde večer domů a zapna automaticky Novu.Existenci Z1, Publik a testu EPG vůbec nevnímá.To by to nešlo přehodit?Ať si na Olšanech koukají celý den na Test EPG a po republice ať hraje CT HD a Nova HD. :)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #6 kdy: 05. 10. 2010, 06:33:41 »
Jan Pavlis:
MUX3 - provozovatel CDG
MUX4 - provozovatel TO2
Proč by se na Olšanech dívali na testovací program "konkurenčního" provozovatele MUXu?
BTW: Večerní dokumenty na Z1, popř. některé zajímavosti na Public TV, jsou často jediným koukatelným večerním materiálem.


david.kriz

  • Host
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #7 kdy: 05. 10. 2010, 06:37:50 »
Jan Pavlis:
MUX3 - provozovatel CDG
MUX4 - provozovatel TO2
Proč by se na Olšanech dívali na testovací program "konkurenčního" provozovatele MUXu?
BTW: Večerní dokumenty na Z1, popř. některé zajímavosti na Public TV, jsou často jediným koukatelným večerním materiálem.

Např. dokument o Severní Koreji ;)


Ivan z Kolína

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 53
    • Zobrazit profil
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #8 kdy: 05. 10. 2010, 09:17:34 »
To by to nešlo přehodit?Ať si na Olšanech koukají celý den na Test EPG a po republice ať hraje CT HD a Nova HD. :)
Samozřejmě, že by to šlo přehodit :), ale bylo by to pro O2 určitě mnohem dražší než když vysílají pidivýkonem z vlastní budovy. Zkuste vytvořit petici, že na to přispějete. Třeba se někdo přidá :D.


Petr Sirotka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #9 kdy: 05. 10. 2010, 18:36:55 »
Mux 3 mám tady za bukem z Bukovky, mě spíš mrzí ta polo HD Prima,koupil jsem si HD televize a oni to za týden vypli.Sat HD mám, ale z antény můžu signál rozvádět ke všem televizím.Při té příležitosti by mě zajímalo proč by O2 nemohla ty svoje HD stanice z Olšan zesílit na úroveň býv 46.kanálu, když už se jim nechce vysílat z Ústí.Mux 3 jede na 100kW a kouká se na ty stanice někdo?Národ příjde večer domů a zapna automaticky Novu.Existenci Z1, Publik a testu EPG vůbec nevnímá.To by to nešlo přehodit?Ať si na Olšanech koukají celý den na Test EPG a po republice ať hraje CT HD a Nova HD. :)
Multiplex 4 přijímám 50km od Prahy naprosto spolěhlivě (síla 80-90%, kvalita 60-75%). Jinak HD televizi jsem si taky koupil týden před vypnutím k46  :D Jenže pak se právě kvůli MUXU 3 upravovala STA a naskočil i MUX 4.


Jan Pavlis

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 510
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #10 kdy: 05. 10. 2010, 20:12:38 »
Chytal jsem 46.kanál se soustavou zesilovačů bez kostičkování(mám v cestě Milešovku) a kolikrát jsem chtěl vyrobit výkonou anténu na Prahu na Mux4, ale odrazoval mě nízký výkon a sliby o instalaci vysílače z Ústí.Dole v Teplicích je cedule Praha 92 km, vy jste 50 km od Prahy a Mux 4 Vám funguje,asi dám dohromady jackel 15x15 na ráhno, hliník pr.6 na direktory, sáhnu do knihovny pro příručku a dám se do stavby.Tam je ale návod na stavbu antén do 60.kanálu a Mux 4 vysílá něco přes,bude to vadit?Dík.


Petr Sirotka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #11 kdy: 05. 10. 2010, 20:33:23 »
Chytal jsem 46.kanál se soustavou zesilovačů bez kostičkování(mám v cestě Milešovku) a kolikrát jsem chtěl vyrobit výkonou anténu na Prahu na Mux4, ale odrazoval mě nízký výkon a sliby o instalaci vysílače z Ústí.Dole v Teplicích je cedule Praha 92 km, vy jste 50 km od Prahy a Mux 4 Vám funguje,asi dám dohromady jackel 15x15 na ráhno, hliník pr.6 na direktory, sáhnu do knihovny pro příručku a dám se do stavby.Tam je ale návod na stavbu antén do 60.kanálu a Mux 4 vysílá něco přes,bude to vadit?Dík.
Jestli se ptáte mě, tak s tím vám jako laik neporadím. Máme společnou televizní anténu na devítipodlažním domě, čili to je i se stožárem výška přes 30m, to asi hraje taky poměrně velkou roli.


Jan Pavlis

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 510
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #12 kdy: 05. 10. 2010, 20:45:49 »
A kde sídlíte?V kterém městě?


Petr Sirotka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #13 kdy: 05. 10. 2010, 21:43:11 »
Mladá Boleslav.


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Třetí multiplex v Praze - děje se něco?
« Odpověď #14 kdy: 05. 10. 2010, 22:24:49 »
Mladá Boleslav.
hmmm, perfektní, v STA v Ml. Boleslavi mít MUX 4.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky