K tématu DVB-T2 a Davidovi:
Máte už Vy nebo XMUX (kdokoliv) praktickou zkušenost s rakouským DVB-T2 experimentem? Nemyslím příjem zvuku :-). Plánuju přestavbu STA a možná separátní rozvod k. 34/65 na 1-2 zásuvky. Zvažuju, zdali do toho jít. Buďte klidný, budu zadávat profesionálovi s patřičným měřicím vybavením a zkušenostmi - právě proto chci udržet cenu pod kontrolou.
Michal
Xmux nevím, neozývá se :-) Jestli se tu zjeví, tak jistě za sebe zareaguje...
Se zvukem to nesouvisí, tak to fungovalo u příjmu MPEG4/DVB-T na přijímač co uměl jen MPEG2. Ale u DVB-T2 nevidíte nic, ani na měřáku, kromě obálky na spektru resp. konstelačního diagramu. Dál se v tom řetězci zpracování žádný přijímač ani měřák nedostane, pokud vyloženě DVB-T2 neumí. je to zcela jiný standart.
Odkud jste? Nebojte, já bych Vám nenadával odborník/neodborník, měřák/neměřák :-D Tušíte, jestli máte v místě dostatečně silný signál? Samozřejmě přímo to nezjistíte, ale nepřímá metoda je příjem k24 a 34 (53 je vypnutý) které mají stejný výkon, i když k65 se bude šířit hůře, ale pokud je to někde v jihomoravské rovině, neměl by být problém tam kde jde 24+34 (resp. pokud šel i 53 dokud jel). Pokud máte STB nebo TV který ukazuje úroveň signálu u analogu na bargrafu, měl by ukázat i úroveň toho DVB-T2.
Moje zkušenost je zatím taková, že v místě mého bydliště kde mám 24+34 v STA a příjem Kahlenbergu je zde luxusní obecně TV i VKV (úrovně si teď fakt nevybavím, ale více než průměrně dostatečné), tak zde je i k65 stejně silný (měřeno před 2 týdny), tudíž bez problémů zpracovatelný. Další parametry než obálku a úroveň samozřejmě nemám šanci posoudit, Promax Explorer II HD+ který jediný umí DVB-T2 mi ještě nikdo nevěnoval :-D
Ale chystám se to do STA přidat jak bude čas a asi objednám něco z Anglie. Ceny STB začinají už na 99GBP, poštovné pár liber na Amazonu.
Kolega z Ostravy má DVB-T2 Humax zakoupen přes příbuznou v Anglii, ale jaksi mu ho ještě nepřivezla. :-) Až se tak stane, pozvu ho na testování.
Ale co se Vaší STA týká, pokud tam máte dostatečný signál k65, neměl by být problém ho přidat do STA kdykoli dodatečně, pokud bude dělaná klasicky vložkami.