Jsem na fóru nový a nevím, zda můj příspěvek patří sem nebo do antén. Hledám radu k následujícímu.
Bydlím u Mikulova. Na plechové! střeše mého domu mám anténní síto (polské!) s dokoupeným předzesilovačem (cca 26dB, koupeno v omko.cz). Na to nyní chytám MUX1/29k Kojál-silný sig., MUX2/40k Kojál-silný, MUX3/59k Hády-slabší, MUX4!/64k Bohunice-velmi slabý. Zadním lalokem dále MUXA/24k Kahlenberg-střední, MUXB/34k Kahlenberg-střední, MUXC/38k Jauerling-velmi slabý. Kromě našeho MUX4 a rak. MUXC je vše v pohodě, signály výše zmíněných kanálů občas kostečkují, při rozbočení na 2 TV už nepoužitelné. V souvislosti se zahájením digitálního vysílání na Slovensku chci přidat slov. MUX1/66k a do budoucna i plánovaný MUX2/(56k?). Sloučit to ze dvou antén nejde - kanály 64 a 66 jsou příliš blízko. Jediné rozumné řešení vidím v dálkově ovládáním přepínači dvou antén (přes napěťově řízené relé), kdy ale při příjmu z jihu (Kamzík) přijdu o naše MUXy 3 a 4. Má prosím někdo jiné řešení? Nechci mít ale na střeše les antén. Díky za nápady.