Autor Téma: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?  (Přečteno 25544 krát)

Jan Řičica

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Mám technický dotaz, zda-li existuje někdo komu se podařilo naladit UPC v zahraničí, které je více vzdálené než kupříkladu Řecko a Turecko. Zeměpisně se to dá vyjádřit směrem na Blízký Východ. Neřeším teď otázku legálního příjmu mimo území ČR. Mířím do zahraničí na delší dobu a tak mne zajímá kam až se dají chytit české programy a přes jaké satelity. V Čechách využívám UPC, ale třeba existuje jiný poskytovatel, který jede přes jiný satelit a dané území mimo ČR může signálem pokrývat. Poradí někdo? Díky!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #1 kdy: 15. 09. 2010, 20:52:24 »
Kdybys napsal kde chceš ty programy přijímat, tak by to bylo mnohem jednodušší. Ony totiž existují mapy pokrytí signálem DVB-S.


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #2 kdy: 15. 09. 2010, 20:55:06 »
Mám technický dotaz, zda-li existuje někdo komu se podařilo naladit UPC v zahraničí, které je více vzdálené než kupříkladu Řecko a Turecko. Zeměpisně se to dá vyjádřit směrem na Blízký Východ. Neřeším teď otázku legálního příjmu mimo území ČR. Mířím do zahraničí na delší dobu a tak mne zajímá kam až se dají chytit české programy a přes jaké satelity. V Čechách využívám UPC, ale třeba existuje jiný poskytovatel, který jede přes jiný satelit a dané území mimo ČR může signálem pokrývat. Poradí někdo? Díky!

No, UPC Direct máš na THORU 5
To je teď nedávno nová družice...
Tady máš obrázky, kam to tak zhruba doleze
http://www.google.cz/satelit/thor-5/
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #3 kdy: 15. 09. 2010, 21:11:34 »
Mám technický dotaz, zda-li existuje někdo komu se podařilo naladit UPC v zahraničí, které je více vzdálené než kupříkladu Řecko a Turecko. Zeměpisně se to dá vyjádřit směrem na Blízký Východ. Neřeším teď otázku legálního příjmu mimo území ČR. Mířím do zahraničí na delší dobu a tak mne zajímá kam až se dají chytit české programy a přes jaké satelity. V Čechách využívám UPC, ale třeba existuje jiný poskytovatel, který jede přes jiný satelit a dané území mimo ČR může signálem pokrývat. Poradí někdo? Díky!

Řeknu Ti to asi tak, v Šarm-al-Šajchu na Sinaji v Egyptě na parabolu cca 140cítku (odhad ze země) v jednom hotýlku měl majitel pro Čechy Skylink..
Honda Enduro Team


José

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 719
  • Vivat RADIO 1 !
    • ICQ komunikátor - 73659371
    • Zobrazit profil
    • DAB
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #4 kdy: 15. 09. 2010, 21:36:28 »

Citace
Řeknu Ti to asi tak, v Šarm-al-Šajchu na Sinaji v Egyptě na parabolu cca 140cítku (odhad ze země) v jednom hotýlku měl majitel pro Čechy Skylink..

Ten je taky novej...
http://www.google.cz/satelit/astra-3b/
Philips 40PFL5007K/12
DVB-T / Löbau, Ještěd, Černá studnice, Jelení hora /
DVB-S2  Al 105cm / FTA 19,2°E + Sky Link 23,5°E  /

Externí STB Sat Elita 2000 HD  Al 85cm Mascom,
Thor 0,8°W, Free Sat by UPC Direct

Pure Evoke 2S : DR DEUTSCHLAND Dresden 5C,
SACHSEN Löbau 9C, TELEKO DAB Proseč LL

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #5 kdy: 15. 09. 2010, 21:40:53 »

Citace
Řeknu Ti to asi tak, v Šarm-al-Šajchu na Sinaji v Egyptě na parabolu cca 140cítku (odhad ze země) v jednom hotýlku měl majitel pro Čechy Skylink..

Ten je taky novej...
http://www.google.cz/satelit/astra-3b/

hmm, je to lepší než bylo-taky jsem tam byl cca 3-4roky z5
Honda Enduro Team


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #6 kdy: 16. 09. 2010, 01:00:40 »
Řeknu Ti to asi tak, v Šarm-al-Šajchu na Sinaji v Egyptě na parabolu cca 140cítku (odhad ze země) v jednom hotýlku měl majitel pro Čechy Skylink..
Ale programy ČT a Primu tam nechytal, ne? Ty vysílají v úzkým "německým" svazku.


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #7 kdy: 16. 09. 2010, 08:16:42 »
Nemohl chytat. Ty májí problém chytit v Soluni v Řecku na 140 parabolu. Občas jsou a občas ne.


honzik milos

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #8 kdy: 16. 10. 2010, 14:28:08 »
Nemohl chytat. Ty májí problém chytit v Soluni v Řecku na 140 parabolu. Občas jsou a občas ne.
............parabola offset 90 strong,prijimac strong 6500 bez problemu nalezen Thor 6 a prijem programu s pacetu UPC CESKE A SLOVENSKE PRIJEM ZE SPANELSKA -Andaluicia-huelva,la islantilla


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #9 kdy: 16. 10. 2010, 14:41:31 »
UPC na Thoru má ale o dost jiné pokrytí než byla řeč, viz obrázek:



honzik milos

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #10 kdy: 16. 10. 2010, 15:08:24 »
PROSTE TO TAK MAM  chytil vydim a slysim,tak nevim o ccem je tu reci psano,dle obrazku mozna sedi ale dle kalkulace a naslednem vypoctu nesedi aspon to co uvadi UPC sk pretoceni paraboly na thor je to dost za 90 stupni na 8 stupnu do prava......dle tohoto linku-http://www.satlex.net/sk/azel_calc-params.html?satlo=-0.8&user_satlo=&user_satlo_dir=E&location=37.38%2C-5.98&la=37.38&lo=-5.98&country_code=es&diam_w=80&diam_h=90-je to 8 stupnu do prava od zelene prerusovane ryski po srovnani programu s UPC VSE SOUHLASI
« Poslední změna: 16. 10. 2010, 15:11:49 od honzik milos »


Honza Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 448
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #11 kdy: 16. 10. 2010, 15:21:25 »
Nemohl chytat. Ty májí problém chytit v Soluni v Řecku na 140 parabolu. Občas jsou a občas ne.
............parabola offset 90 strong,prijimac strong 6500 bez problemu nalezen Thor 6 a prijem programu s pacetu UPC CESKE A SLOVENSKE PRIJEM ZE SPANELSKA -Andaluicia-huelva,la islantilla
Na Thoru vysílá Skylink? To se mi nezdá.


honzik milos

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #12 kdy: 16. 10. 2010, 15:24:56 »
MNO NEVIM ASI SEM TU JA NA SPATNE ADRESE jedna se tu o UPC sk  NE O SKYLINK


Tibor Arendas

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #13 kdy: 13. 11. 2010, 21:16:53 »
Pekny den kazdemu. Ja som v tejto teme uplny novacik, a preto by som sa chcel spytat nasledujucu vec: Zijem v Severnom Irsku, presnejsie v Lurgan. Mam UPC Direct ktory este stale je naladeny na Astru 19.2. Pretoze vela programov uz nevisiela (ako Markiza, Joj, Nova, Prima atd..) chcel by som pretocit na Thor5/6. Na Astru som pouzival parabolu zo SKY. Moja otazka by bola ci je ta parabola dostatocne velka, alebo musim kupit vacsi. A ked ano tak min aku velkost? (SKY parabola je asi 60 alebo 80 cm priemer - no nie som si isty  :(


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: Jak až daleko v zahraničí se podařilo naladit UPC ?
« Odpověď #14 kdy: 13. 11. 2010, 23:45:33 »
Podle map pokrytí je Severní Irsko těsně za hranicí pokrytí svazků kde vysílá UPC, takže nic jistého. Web www.satbeams.com tam předpovídá parabolu 130 cm. V Anglii se ty místní platformy dávají s malou 60cm parabolou, tak na tu to určitě nepůjde. Ale snad jsem zaslechl že v Irsku dodávají větší 80cm, tak pokud tu máte, tak to zkuste a doufejte v zázrak, ale spíš tedy vyražte pro větší parabolu.
« Poslední změna: 13. 11. 2010, 23:48:22 od Malata1 Jak »