Autor Téma: problem s prijmem HD stanic Ostrava  (Přečteno 11212 krát)

Alexander Kadár

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
problem s prijmem HD stanic Ostrava
« kdy: 12. 09. 2010, 14:52:19 »
Dd chtel jsem se zeptat mam HD telku Samsung LE40B551 na digitalu chytam krasne vsechny kanaly krome Novy HD ct HD a dalsich HD stanic muzu vedet co mam udelat abych ty kanaly mohl prijimat?Takovy detail tato telka mi to nechytne ale DVB-t tuner starcom za tri stovky v loznici mi novu a ct hd chytne bohuzel v loznici HD telku nemam :-)muzete mi nekdo vysvetlit jak je to mozne?Antenu mam natocenou mezi Hladnovem a Hostalkama...Za odpovedi dekuji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #1 kdy: 12. 09. 2010, 16:14:14 »
A Óčko a O2 Info ti na K63 hrají?


Alexander Kadár

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #2 kdy: 12. 09. 2010, 20:18:31 »
Ne ani ocko ani o2 info nejedou...


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #3 kdy: 12. 09. 2010, 21:14:58 »
Těžko vám může hrát HD na dvb-t za 300k,max,02 info+očko,samsung musí mít dostatek signálu + mpeg4 dekodér,kolik ukazují grafy na kanále 63.-810mhz?
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Jiří Matějka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #4 kdy: 13. 09. 2010, 17:42:30 »
HD multiplex nevysílá ani z "Hošťálek" ani z Hladnova, ale z Mariánských Hor budovy O2 (Telecom). Takže záleží, kde bydlíte a kam ta anténa míří

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Alexander Kadár

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #5 kdy: 13. 09. 2010, 18:59:45 »
Muj typ televize nezobrazuje silu signalu na kanale 63 jde tam pouze prohledat to pasmo a nic nenajde...Za dalsi ten settop box za 300 naladi o2 info a novu hd aji ct1hd ale jelikoz nemam v loznici na to telku tak mi to je k nicemu...Stale nechapu jak je mozne ze v jedne mistnosti mi to settop box za300 najde.A telka za 16litru nikoliv v antene to si myslim nebude kdyz ty kanaly v uvozovkach chytnu v loznici...A bydlim ve svinove...Nejake napady?


Jiří Matějka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #6 kdy: 14. 09. 2010, 15:05:56 »
Vlastností digitálního signálu je, že poskytuje naprosto stejnou kvalitu obrazu od silného signálu dolů až po určitou mez, pak zmizí a přijímač nic nenajde. Já to vidím opravdu jako problém antény.
1. Jsou oba přístroje připojené na 1 anténu, nebo má každý svou?
2.Je (jsou) tyto antény venkovní nebo pokojové? Pokud je venkovní a jedna, jak je signál rozbočený.
3. Pokud má každá svou vnitřní anténu, jsou obě místnosti orientované na stejnou stranu?
4.Jak dlouhé jsou kabely k oběma přístrojům - i kabely mají útlum. (Mám připojené 2 tv přes rozbočovač u  jedné z nich, ta bližší naladí všechny muxy, ta vzdálenější (cca 10m kabelu) nenaladí mux3 - bez signálu)
A problém může být ještě ve stovce drobností, ale bude to o síle signálu!
Kdyby měla TV problém s mpeg4 tunerem, tak by naladila alespoň Óčko a O2


Alexander Kadár

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #7 kdy: 14. 09. 2010, 16:57:58 »
Televize jsou napojene na jednu venkovni antenu,a ten settop box ktery prijima ty hd stanice je vzdaleneji umisteny od anteny.A kabely jsou dost dlouhe coz si myslim ze mozna bude taky problem ale nevim kdyz na te vzdalenejsi telce s tim settopboxem to chytnu...


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #8 kdy: 14. 09. 2010, 17:25:52 »
Alexander Kadár: Jestli tomu dobře rozumím, tak před tou první TV máte rozbočovač. Jaký? Aktivní, Pasivní? Zkuste přehodit výstupy na rozbočovači. Pokud se MUX3 objeví na té druhé a na té první zase ne, popř. se objeví na obou (což bude ovšem nevalná kvalita), vyměňte rozbočovač za jiný.


Alexander Kadár

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #9 kdy: 14. 09. 2010, 19:34:29 »
Hmmm rozbocovac to je co?Trochu cesky na me.Jak poznam ze je aktivni nebo pasivni?


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #10 kdy: 14. 09. 2010, 20:02:34 »
To si děláš srandu,přehodit kabel z jedné do druhé tv nejde ? To je první co bych udělal.Vypadá to jedině na odbornou pomoc .
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Alexander Kadár

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #11 kdy: 14. 09. 2010, 20:54:25 »
Prehodit kably nejde pred pul rokem sem delal drevenou podlahu a vsechny ty kable jsou pod tim...


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #12 kdy: 14. 09. 2010, 22:23:11 »
Dobře,jaký je výstup z anteny na dvě tv,vyhoď rozbočení a zapoj samsunga napřímo,případně dolaď anténu,udej polohu !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #13 kdy: 15. 09. 2010, 01:11:36 »
Predne bych opravdu zkusil prohodit pristroje na obou koncich kabelu, nebo aspon zapojte ten STB na miste TV Samsung.

Jinak pokud se vysila v Ostrave mux4 stejne jako v Brne, nemusi byt problemem signal ale vysilani neodpovidajici norme. V Brne ted krome toho ze mux4 nevysila EPG (zadne EIT), nevysila ani tabulku NIT (oznaceni site atd.), vysila jen tabulku SDT. Pritom dle normy ma vysilat NIT tabulku alespon kazdych 10s. Proste opet vysilani mimo normu a nektere prijimace si s tim prirozene neporadi. Napriklad takovy TechniSat TeVeMaster T1 sice naladeny mux4 prehraval, ale po vymazani programu a novem ladeni uz mux4 znovu nenaladil. Je mozne ze se takto chova vice STB a TV, proto doporucuju tem co maji mux4 naladen neprovadet nove ladeni.


Amos Komenski

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: problem s prijmem HD stanic Ostrava
« Odpověď #14 kdy: 15. 09. 2010, 06:27:59 »
Takhle po netu Vám nikdo nemůže být schopen přesně poradit. Multiplex 4 je frekvenčně hodně vysoko, antény zde mívají zhoršené vlastnosti, koaxy a rozboče větší ztráty a může být skutečně zrada i v tuneru TV Samsung (obecně jsou to nejhorší televize na našem trhu), nízká citlivost apod.
Nestyďte se a zaplaťte si odborný servis s měřícím přístrojem...