Autor Téma: Proč ČT 1 vysílá film Heidi ve formátu 4:3 letterbox?  (Přečteno 17700 krát)

Adam H.

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Re: ČT1 Heidi ve 4:3 letterbox
« Odpověď #15 kdy: 05. 03. 2011, 17:54:56 »
MOŽNÁ že je to něco jiného, ale Disney Ch. vysílá ve 4:3, uřezává okraje, i když má většinu nový seriálů a filmů v 16:9. Tady je to tedy povoleno?  :D

Reklama

• Stálý člen

jan poctivý

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 05. 03. 2011, 18:26:52 »
Co není terno? LETTERBOX? No to je rozhodně větší terno než PAN&SCAN, protože ten LETTERBOX si na televizoru můžu tlačítkem ZOOM dát na celou plochu bez ztráty části obrazu (samozřejmě pokud je původní materiál 2,35:1 tak černé pásy nahoře a dole zůstanou), zatímco u PAN&SCAN ty chybějící části už nikdy nijak nezískám.

http://www.digizone.cz/clanky/pruvodce-digitalnim-vysilanim-37/
A co na ten ZOOM říká výsledná kvalita obrazu?Zcela určitě se zhorší nebo snad ne?To rozlišení se asi změní o ty procenta co zaberou ty černé pruhy-pokud se tedy nepletu.

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 05. 03. 2011, 21:26:15 »
Co říká kvalita nevím, ale já říkám, že je pro mě rozhodující neořezaný obraz, takže pokud vezmu ony zmiňované stanice MGM a Nova (Prima), tak je na tom MGM mnohem líp.

jan poctivý

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 07. 03. 2011, 14:19:39 »
Já vám uvedu jeden příklad.V neděli na Sport2 liga Sparta-Příbram.Obraz ve stejném paskvilu 4:3 LB.Otřesná kvalita obrazu se po upravě pomocí funkce ZOOM změnila v nesledovatelnou patlaninu digitálních artefaktu.Bylo to z UPC Direct,ale to je celkem jedno kdo tento program u nás vysílá stejně tak jako Sport1.Takže na výslednou kvalitu obrazu ten Zoom má tedy vliv a nikterak zanedbatelný.To je pro změnu u mne dost podstatné.

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 07. 03. 2011, 16:23:21 »
Pokud se ten fotbal vysílá 4/3 Pan&Scan a je vidět jenom prostředek hřiště a brány po stranách jsou "mistry z TV" uříznuté, tak to naštve rozhodně víc, než když se Letterbox pouze roztáhne na celou plochu a o žádnou část obrazu divák nepřijde. A pokud z toho televizor udělá patlaninu, tak bych se spíš zamyslel nad tím, jestli ten televizor není křáp, který by potřeboval co nejdřív vyměnit.

Reklama

• Stálý člen

jan poctivý

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 07. 03. 2011, 19:19:36 »
Televizor je Philips 9705.Máte vy vubec takový křáp?Proč neuznáte,že obraz Sport1-2 je na velmi bídné urovni a ještě vysílaný 4:3 LB.Pokud máte podle vás třeba na těchto programech na vaší TV obraz a ne patlaninu tak prosím sdělte tu zázračnou TV.

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 07. 03. 2011, 19:34:29 »
Ten tvůj televizor je určený na zobrazení HD signálu, takže všechno ostatní na tom vypadá strašně. Tudíž je chybou uživatele, že si ten televizor vůbec pořídil, když na tom chce sledovat SD signál. Pokud jde o mně, tak si vystačím s taktéž Philipsem, akorát model 9551.

jan poctivý

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 07. 03. 2011, 20:09:36 »
Ty seš fakt neskutečnej.Takže čím lepší tím horší.Třeba schopnost kvalitnějších TV dopočítat obraz SD do rozlišení které má oproti křápum za 12 tisíc taky není pravda.Takže nejlépe koupit aspon dvě TV do každé místnosti jednu na nekvalitní SD a jednu na kvalitní SD a HD?Ta moje TV má obraz při sledování kvalitního SD např.Primy jak ze satelitu tak DVB-T exelentní nemluvě o ZDF,ARD,RTL....takže tu mnou zmíněnou patlaninu konečně přiznej a žádná TV ti z toho nic neudělá.Jinak silně připomínáš jistou tady velmi neoblíbenou postavičku.Ještě jsem neviděl TV určenou výhradně na HD vysílání.Ale sajrajtu za 10-12 tisíc toho jsou plné supermarkety.

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 07. 03. 2011, 20:55:11 »
Sorry, ale nějak mně hlava nebere v čem má být tvůj televizor lepší na zobrazení SD signálu, kdy toto má rozlišení max. 720x576, zatímco tvůj televizor pracuje v 1920x1080, takže se víc než dvojnásobek chybějící informace musí "vymyslet" (nebo si to nazvi "dopočítat", ale efekt je stejný: mazanice)  :o
A bohužel všechny nové TV jsou určené jenom na HD vysílání - a že na tom lidi sledují i SD a pak nadávají na kvalitu, není můj problém. Já o tyto "nové TV" zájem nemám, minimálně do doby, než tady budou převažovat skutečné HD stanice, tak NE  :P

jan poctivý

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 07. 03. 2011, 21:58:21 »
Asi takhle:ty a tvoje názory a tvoje TV patříte do minulého století.HD programu mám něco kolem 40 takže to není žádný problém ale pro nikoho z nás pokud má zájem a je ochotný platit nebo si je obstarat třeba i jinak že ano-každého věc.Ale čekat až se specielně u nás bude převážně vysílat v HD tak tedy příjemné a hlavně dlouhé čekání u CRT a SD vysílání.Jinak jsou tu filmy na BR disku a další možnosti využití těchto TV od kamer,PS3....Neměnil bych s tebou.Ty se vlastně na skutečné HDTV musíš jít podívat do prodejny.Tak to přeju pěkné zážitky.

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 07. 03. 2011, 22:19:20 »
Nevím kdo kam patří, ale já mám na kabelovce 111 programů a z nich se 12 tváří jako HD a ve skutečném HD jich bude tak 6. Takže sorry, ale jsem nohama na zemi a nevznáším se v oblacích jako ty, který se nahrne pro nový televizor, aby byl v očích ostatních "IN" a pak si k HD panelu připojí SD Sport 1 nebo SD Sport 2 a brečí jaká je to mazanice  :P O nesmyslech jako je PS3 a HD s tebou nemá smysl ani diskutovat, protože tuto konzoli neviděls ani na obrázku, natož abys ji měl možnost vyzkoušet (pak bys totiž věděl, že her ve skutečném HD je sotva 5%). A filmy na BD jsou hezká věc, ale pokud tvoří jenom zlomek toho, co na TV sleduju, tak je zbytečná věc se tím zabývat. Stejně jako záznamem z kamery, kdy máš leda nějakou hračkárnu na úrovni mobilu s videem, ale hlavně že ti výrobce na bok napsal velkým písmem HD, to je pro tebe zřejmě rozhodující - na takovýchto zákaznících se výrobci pěkně napakují a ještě se smějí, jak jim ty šroty pěkně mizí ze skladu  ;D

jan poctivý

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 08. 03. 2011, 00:45:46 »
Ty jsi totální HD analfabet.Nakonec není divu při sledování CRT tam ho totiž neuvidíš po celou dobu toho tvojeho marného čekání.PS3 jsem kupoval první den co začal prodej.Takže rozlišení 1280-720 není HD v případě her na této konzole?Víš vubec proč je tam v drtivé většině použito právě toto rozlišení?TV jsem kupoval právě pro sledování pořadu v HD.To že naše fotbalová liga je v daný okamžik vysílána na těch mazanicích neovlivním ani já ani nikdo jiný.Mimo jiné ta mazanice bude i na tom tvojem CRT o tom vubec nepochybuj.Doufám že jsi vubec někdy viděl třeba tu HD kameru a porovnal její obraz s kamerou právě z toho minulého století kam s tou tvojí výbavou nepochybně patříš.Prohlásit takovou nehoráznou pitomost o PS3 a kvalitě obrazu který je jeden z nejlepších co je vubec k vidění muže jedině někdo kdo to skutečně nikdy neviděl.Zkus si ty neználku pustit obyčejné DVD z PS3 a z jakéhokoliv jiného DVD přehrávače nebo DVD rec.Ten rozdíl ve kvalitě obrazu ve prospěch PS3 je diametrální.Jenomže to ty vlastně nemužeš takže nic a čekej dál a občas se zajdi podívat na skutečné HD aspon do nějakého obchodu.

Jaroslav Syrový

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 08. 03. 2011, 15:26:55 »
 ;D ;D ;D ;D ;D

Ma Te S

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 08. 03. 2011, 17:51:58 »
Těší mne, že se mi nevědomky podařilo rozdmýchat spory u tématu (předtím 120 dní bez odpovědi) ;D ;D 8)

jan poctivý

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 08. 03. 2011, 19:04:36 »
Spor bohužel musím vést s někým,kdo nic z debaty doma nemá a jenom z naprosto zřejmé nevědomosti plácá nesmyslnosti jako třeba že her ve skutečném HD je na PS3 5%,obraz dnes prodávaných TV je pouze na HD,kamera HD je totožná s mobilem atd.Co je tedy rozlišení 720p?To není HD?ORF1-2HD vysílá v tomto rozlišení a obraz je brilantní oproti mnoha stanicím vysílajících 1080i např.Eurosport HD je obrazově o dost pozadu v případě native vysílání.A pokud si ten neználek myslí,že pravé HD je až 1080p tak to musí do USA kde tuším jedna stanice vysílá v tomto formátu.A vrcholem jsou pochybnosti o obrazové kvalitě a rozlišení her na PS3-lepší obraz jsem neviděl.Ale co také chtít od někoho pro něhož je vrcholem zážitku Zoom obrazu v případě SD vysílání 4:3 LB na skleněnce.Plácat něco o tom že si někdo kupuje TV aby byl IN to je další blbost.Já mám kvalitní TV abych na ní mohl sledovat kvalitní HD obsah ovšem čekáním až bude převládat v kabelovce UPC to je opravdu marné.Možnosti dnes již jsou takže není problém mít třeba 60 HD programu každému dle libosti,vybavení,peněz a nebo jistých znalostí v něčem co nemá smysl s tímto neználkem vubec rozebírat.