Docela mne hoši s tou debatou začínáte štvát. Protože mám tu smůlu, že si vás vážím obou. A mám k tomu důvod.
Asi jsem to spustil já, s tím porovnáním polské a československé televize za totalit. Sice si také myslím, že co komunista, to grázl, protože ty slušné komunisty, co jsem potkal, tak na to by mi stačily fakt prsty, na jedné ruce. Ale na druhou stranu se vykládalo všude, jak po revoluci se konečně všude dostanou odborníci a oni tam buď zůstali grázlové úplně stejní nebo se tam dostali ještě větší. Takže z mého hlediska se revoluce nijak zásadně nepovedla. Tedy žádní odborníci se nikam jaksi nedostavili. Jen jedny straníky, nahradili, jiní straníci. Tedy např. místo členů strany KSČ se tam objevili členové strany ODS. Taková pí Jaklová třeba. Ta kráva neumí ani anglicky, potom z přihlouplých překladů, které pro ni musí pořizovat, vznikají nesmyslné aféry a hudbě rozumí jako koza petrželi. To je tedy doopravdy ta pravé odbornice, na svém místě. Jakýkoli, zcela namátkou vybraný 17.letý student by tam byl užitečnější a udělal v ČRo, méně zla, nežli odbornice Jaklová, členka ODS. Co se týče třetího odboje, tedy aktivní činnosti proti komunistům, tak do toho jsem se, možná na rozdíl od vás obou, zapojoval velmi aktivně a prakticky celý svůj život, tedy ten předrevoluční. Bohužel, když jsem si radostně zacinkal klíčemi na Letné, došel jsem k názoru, že teď už jsme je porazili. Teď už je to v pohodě a všechno jsem hodil za hlavu a věnoval se asi deset let, jen sám sobě a své rodině. To se ukázalo jako obrovská chyba. Protože oni se rozptýlili, pak zakopali na svých pozicích. A dnes lezou ze všech děr. Takže měl jsem si uvědomit, že revolucí práce, teprve začíná a nikoli končí. Ale mám dojem, že stejnou chybu udělala většina lidí v republice. Tedy, že je podcenili. A začali se věnovat svým zájmům a svým firmám a svým pozemkům atd. A pak se najednou divili, že ono to nejde, jak by mělo. A nechápali stále proč. A dnes oni jsou všude a mají takový vliv, jaký by 20 let po revoluci, rozhodně mít neměli. Takže nežli k neužitečným útokům na sebe na vzájem, by jste se mohli vážně vrátit k příjmu polské televize, což užitečné je, třeba jako alternativa vůči těm komunističtějším, českým.