Autor Téma: Praha 4 - sítě 2 a 3  (Přečteno 2872 krát)

Jakub Dohnal

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Praha 4 - sítě 2 a 3
« kdy: 22. 08. 2010, 22:06:07 »
Zdravím,

už asi měsíc nám na Praze 4 (Jeremenkova ulice) nejde síť 3 (Z1, Public, Noe), ode dneška nejde ani síť 2. Do té doby šly obě sítě bez sebemenších problémů, zničehonic jen prostě přestaly jít. Jsme napojeni na společnou anténu v domě, ale nic moc o ní nevím.

Nějaké rady, postřehy, zkušenosti prosím?

Díky :o)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


david.kriz

  • Host
Re: Praha 4 - sítě 2 a 3
« Odpověď #1 kdy: 22. 08. 2010, 22:13:10 »
rada, postřeh, zkušenost: kontaktujte správce domu, STA, firmu co ji dělala... atd


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Praha 4 - sítě 2 a 3
« Odpověď #2 kdy: 22. 08. 2010, 22:17:16 »
Síť 3 vám 100% nejde z toho důvodu, že "chytrá" firma vám tam dala kanál 46 a jaksi nemyslela na to, že to je kanál dočasný.

Co se týče sítě 2, tam bude zřejmě problém s nějakou komponentou, je možné, že je rozvod a anténa poškozena silnou bouřkou, která se tam před týdnem přehnala.

Každopádně nemohu poradit nic jiného, než David výše - kontaktovat zodpovědnou firmu/osobu.
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: Praha 4 - sítě 2 a 3
« Odpověď #3 kdy: 23. 08. 2010, 08:37:39 »
Síť 3 ad Kuba - takových případů je v Praze víc. Síť 2 "něco" odešlo - od antény přes zesilovač až k poslednímu rozbočovači. Měřák do ruky a hurá měřit. Nevím li jak a co - zavolat firmu co STA spravuje (přes správu domu).


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 323
    • Zobrazit profil
Re: Praha 4 - sítě 2 a 3
« Odpověď #4 kdy: 23. 08. 2010, 10:25:26 »
"Chytrá firma vám dala" , pan generál po boji v tom má jasno. Taky jsem používal K 46, z jednoho prostého důvodu a to Noe TV, kde bylo možno sledovat i různé dokumenty o přírodě, technice, ale i válečné. A samozřejmě ve spoustě STA jsem ho montoval i v době, kdy po nějakém digitálním vysílání ze Žižkova nebylo ani potuchy!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Sirotka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Praha 4 - sítě 2 a 3
« Odpověď #5 kdy: 24. 08. 2010, 22:41:10 »
Já mám podobný problém v Mladé Boleslavi (50km severně od Prahy). Před 23. červencem (nebo kdy se to vypnul k.46) jsem chytal 1. multiplex třikrát, 2. multiplex dvakrát, třetí taky dvakrát a čtvrtý slabě jednou. Od té doby mám 1. i 2. multiplex jen jednou a 3. se 4. vůbec. U třetího jsem chápal, že byl signál asi z právě vypnutých vysílačů, čtvrtý šel už předtím slabě, takže to může být podmínkami, ale kam se poděly 1. a 2., to je mi záhadou. Máme taky STA, ale na správce jsem se zatím neobrátil, protože jsem doufal, že to vyřeší sám od sebe, ale zjevně ho ztráta Z1, Public a Noe moc netrápí...


Kuba Melín

  • Global Moderator
  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 732
    • Zobrazit profil
    • DVB Servis
    • E-mail
Re: Praha 4 - sítě 2 a 3
« Odpověď #6 kdy: 24. 08. 2010, 22:58:09 »
"Chytrá firma vám dala" , pan generál po boji v tom má jasno. Taky jsem používal K 46, z jednoho prostého důvodu a to Noe TV, kde bylo možno sledovat i různé dokumenty o přírodě, technice, ale i válečné. A samozřejmě ve spoustě STA jsem ho montoval i v době, kdy po nějakém digitálním vysílání ze Žižkova nebylo ani potuchy!

Já nenapadám to, že někdo používal do STA kanál 46 jako jednu z možností! Ale ve chvíli, kdy už byly jasné finální kanály, tak měly tyto do STA být zařazeny. Navíc se tady nejedná o nějaký stav, který nebyl znám, ve chvíli, kdy se STA předělávaly v říjnu 2008 na kanály 41 a 53 (a to se musely) tak se měla zařadit i vložka pro k. 59. Kanál 46 samozřejmě mohl být zachován, ale pouze jako doplnění, protože už tehdy se mluvilo o jeho dočasnosti.

Jenže často se na kanál 59 ony "chytré firmy" vykašlaly, a nechaly tam kombinaci 41 + 46 + 53, což je samozřejmě špatně. A nyní na to mnozí doplácejí.

Citace
Před 23. červencem (nebo kdy se to vypnul k.46) jsem chytal 1. multiplex třikrát, 2. multiplex dvakrát, třetí taky dvakrát a čtvrtý slabě jednou. Od té doby mám 1. i 2. multiplex jen jednou a 3. se 4. vůbec. U třetího jsem chápal, že byl signál asi z právě vypnutých vysílačů, čtvrtý šel už předtím slabě, takže to může být podmínkami, ale kam se poděly 1. a 2., to je mi záhadou.

Ve vašem případě bych si tipl, že někdo přetočil přijímací anténu na Ještěd, odkud jdou jen muxy 1 a 2. Dříve jste zřejmě měli do STA připojených více antén, a ty možná byly nahrazeny jednou anténou mířenou na Ještěd. Ale je to jen domněnka, každopádně doporučuji kontaktovat odborníka nebo správce STA.
« Poslední změna: 24. 08. 2010, 22:59:58 od Kuba Melín »
S anténami je to jako s ženami - je to složitější, než to na první pohled vypadá :)

Profesionální instalace antén pro DVB-T, DAB i VKV FM, satelitních parabol, měření signálu a další poradenství - http://www.dvbservis.cz


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Praha 4 - sítě 2 a 3
« Odpověď #7 kdy: 25. 08. 2010, 00:34:56 »
"Chytrá firma vám dala" , pan generál po boji v tom má jasno. Taky jsem používal K 46, z jednoho prostého důvodu a to Noe TV, kde bylo možno sledovat i různé dokumenty o přírodě, technice, ale i válečné. A samozřejmě ve spoustě STA jsem ho montoval i v době, kdy po nějakém digitálním vysílání ze Žižkova nebylo ani potuchy!

Já nenapadám to, že někdo používal do STA kanál 46 jako jednu z možností! Ale ve chvíli, kdy už byly jasné finální kanály, tak měly tyto do STA být zařazeny. Navíc se tady nejedná o nějaký stav, který nebyl znám, ve chvíli, kdy se STA předělávaly v říjnu 2008 na kanály 41 a 53 (a to se musely) tak se měla zařadit i vložka pro k. 59. Kanál 46 samozřejmě mohl být zachován, ale pouze jako doplnění, protože už tehdy se mluvilo o jeho dočasnosti.

Jenže často se na kanál 59 ony "chytré firmy" vykašlaly, a nechaly tam kombinaci 41 + 46 + 53, což je samozřejmě špatně. A nyní na to mnozí doplácejí.

Citace
Před 23. červencem (nebo kdy se to vypnul k.46) jsem chytal 1. multiplex třikrát, 2. multiplex dvakrát, třetí taky dvakrát a čtvrtý slabě jednou. Od té doby mám 1. i 2. multiplex jen jednou a 3. se 4. vůbec. U třetího jsem chápal, že byl signál asi z právě vypnutých vysílačů, čtvrtý šel už předtím slabě, takže to může být podmínkami, ale kam se poděly 1. a 2., to je mi záhadou.

Ve vašem případě bych si tipl, že někdo přetočil přijímací anténu na Ještěd, odkud jdou jen muxy 1 a 2. Dříve jste zřejmě měli do STA připojených více antén, a ty možná byly nahrazeny jednou anténou mířenou na Ještěd. Ale je to jen domněnka, každopádně doporučuji kontaktovat odborníka nebo správce STA.
mno, Kubo, jelikož jsem místní - bydlím 5 km od Mladé Boleslavi a donedávna jsem bydlel, STA v MB znám dobře, tak tě doplním - ano, STA v MB jsou řešeny stylem - dříve analog Ještěd, dnes po úpravě analog Ještěd + DVB-T Praha nebo Ústí. Tuším, že se DVB-T z Ještědu do rozvodu cpe i přes kanálové vložky, proto ty MUXy vícekrát.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Petr Sirotka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Praha 4 - sítě 2 a 3
« Odpověď #8 kdy: 25. 08. 2010, 13:49:23 »
Ve vašem případě bych si tipl, že někdo přetočil přijímací anténu na Ještěd, odkud jdou jen muxy 1 a 2. Dříve jste zřejmě měli do STA připojených více antén, a ty možná byly nahrazeny jednou anténou mířenou na Ještěd. Ale je to jen domněnka, každopádně doporučuji kontaktovat odborníka nebo správce STA.
Děkuji za odpověď. Dnes jsem kontaktoval správce, jsem zvědavý, jestli to bude řešit.