Autor Téma: Pozdrav ze Šumavy  (Přečteno 2400 krát)

Lukáš Polák

• Profík
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Pozdrav ze Šumavy
« kdy: 18. 08. 2010, 16:58:14 »
Dobrý den, pánové,

možná jste si všimli, že DigiZona je teď zásobena zprávami od Honzy Potůčka. Je to tím, že já si užívám dovolenou na Šumavě. No, užívám... To není to pravé pojmenování. Vybavení (přenosnou LCD, stožár a anténu) s sebou sice mám, ale nepřeje nám počasí. Například včerejšek celý den propršelo a dnes, když byla předpovídána pouze oblačnost, byly také opět vydatné přeháňky, takový ten nepříjemný studený déšť, díky kterému pak nemůžete ani pořádně ohnout prsty. Včera LCD pěkně zmokla, i když byla schovaná v batohu, tak jsem měl strach, aby to přežila. Naštěstí se jí nic nestalo. Dnes jsem dorazil na vrchol Černé hory, nedaleko Bučiny u Kvildy, najdete ji kousek od hranic s Německem, a nejdříve to vypadalo, že bude sice zima a mlha, ale za to bez deště. Bohužel to dlouho nevydrželo... :( Snad bude předpověď počasí pro zítřek už pravdivá a my se tu konečně dočkáme sluníčka. Byla by to škoda, kdyby ne. Chodit se dá i v dešti, ovšem skenovat UHF pásmo stěží...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/

Reklama

• Stálý člen

Miloslav Soška

• Profík
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
Re: Pozdrav ze Šumavy
« Odpověď #1 kdy: 18. 08. 2010, 20:32:20 »
Lucky, zkus si vyšlápnout na Poledník, tam na tebe pršet nebude :)
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky

Lukáš Polák

• Profík
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
Re: Pozdrav ze Šumavy
« Odpověď #2 kdy: 19. 08. 2010, 20:21:07 »
Dnes jsem tam byl a takovou nadílku multiplexů jsem snad ještě nezažil. :)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/