Autor Téma: Nefunkční satelit  (Přečteno 12339 krát)

Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 552
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #15 kdy: 15. 08. 2010, 23:37:26 »
Plzeň: Je to tak pět minut co mi vypadly programy ČT na satelitu. Nova, Nova HD a ostatní fungují poměrně dobře, ačkoliv pozoruji také snížení signálu. Bouřku zde nemám.
Problém není jen na cestě signálu ze satelitu na Vaší parabolu, ale hlavně v cestě signálu z Kavčích hor na satelit. :-\
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #16 kdy: 16. 08. 2010, 00:17:48 »
to Daniel Neumann
Ostrava ty samé jevy-zajímavé, že bouřka byla v dálce, ale slabší TP na Hotbirdu (našilhaný na 85tce parabole) byly o.k.
Honda Enduro Team


Daniel Neumann

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 89
    • ICQ komunikátor - 336558387
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #17 kdy: 16. 08. 2010, 00:31:24 »
Plzeň: Je to tak pět minut co mi vypadly programy ČT na satelitu. Nova, Nova HD a ostatní fungují poměrně dobře, ačkoliv pozoruji také snížení signálu. Bouřku zde nemám.
Problém není jen na cestě signálu ze satelitu na Vaší parabolu, ale hlavně v cestě signálu z Kavčích hor na satelit. :-\

Chápu... ale jak už jsem tu někde četl, měli by to mít ošetřené, aby se to nestávalo :) Samozřejmě jsem přepnul na DVB-T :-)
DVB-T - Votice - Mezivrata, Sušice - Svatobor, Domažlice - Vraní vrch, Plzeň - Krašov, Příbram - vrch Praha, Hoher Bogen, Hohe Linie, ...
DVB-S - Skylink


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #18 kdy: 16. 08. 2010, 07:24:02 »
Plzeň: Je to tak pět minut co mi vypadly programy ČT na satelitu. Nova, Nova HD a ostatní fungují poměrně dobře, ačkoliv pozoruji také snížení signálu. Bouřku zde nemám.
Problém není jen na cestě signálu ze satelitu na Vaší parabolu, ale hlavně v cestě signálu z Kavčích hor na satelit. :-\


Chápu... ale jak už jsem tu někde četl, měli by to mít ošetřené, aby se to nestávalo :) Samozřejmě jsem přepnul na DVB-T :-)

 A jak by to podle Vás měli mít ošetřené?


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 552
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #19 kdy: 16. 08. 2010, 10:41:02 »
No přece kabelem mezi Prahou a satelitem! ;D
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #20 kdy: 16. 08. 2010, 12:55:05 »
No přece kabelem mezi Prahou a satelitem! ;D
Tak to ano. Tomu už rozumím. Omlouvám se, ale tohle mně při mojí inteligenci jaksi nenapadlo. :-)))


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #21 kdy: 16. 08. 2010, 16:32:30 »
No přece kabelem mezi Prahou a satelitem! ;D
Tak to ano. Tomu už rozumím. Omlouvám se, ale tohle mně při mojí inteligenci jaksi nenapadlo. :-)))
A záložní uplink na jiném místě republiky, nebo přímo v Lucembursku tě napadl? ;-)
Loudness War zabijí hudbu!


Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #22 kdy: 16. 08. 2010, 16:44:39 »
No přece kabelem mezi Prahou a satelitem! ;D
Tak to ano. Tomu už rozumím. Omlouvám se, ale tohle mně při mojí inteligenci jaksi nenapadlo. :-)))
A záložní uplink na jiném místě republiky, nebo přímo v Lucembursku tě napadl? ;-)
A máš představu kolik by takový záložní uplink stál? To by byla naprosto nesmyslná a absurdní věc. Ty máš taky náhradní přijímací parabolu na jiném místě republiky?
 Výpadky vysílání kvůli počasí jsou prostě u DVB-S normální věc, a pokud s nimi někdo nepočítá, tak je trouba.
 Nebo snad tu je někdo kdo má v garáži náhradní auto pro případ, že by mu to jeho přestalo jezdit?


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #23 kdy: 16. 08. 2010, 17:20:04 »
Máte oba pravdu, kabel je lepší nápad :-D

P.S. Já mám v garáži auto, abych mohl čím jet do práce kdyby se mi porouchalo jízdní kolo... ;-)
Loudness War zabijí hudbu!


František Metr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #24 kdy: 07. 04. 2011, 19:45:26 »
Ahoj lidi, nechce se mi zbytečně zakládat nové téma, jenom se potřebuju zeptat, zdali Vám funguje TV Nova na nové frekvenci ze satelitu. Musel jsem ji znovu naladit na původní frekvenci, kde je ještě k dispozici. Na nové frekvenci jsem Novu a TV Barrandov naladil asi před 3 dny a vše fungovalo, až dnes. Barrandov na nové frekvenci funguje. Nejde tedy pouze Nova na frekvenci 11895.
« Poslední změna: 07. 04. 2011, 19:51:54 od František Metr »
DVB-T Černá hora, Cukrák, Krásné, DVB-S 23,5°E (Skylink CW)


spyko

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 573
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #25 kdy: 07. 04. 2011, 20:02:28 »
Nova na nové frek.jede v pohodě !!!
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D


Drahoslav Brašule

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #26 kdy: 07. 04. 2011, 20:05:28 »
Mě na Homecastu taky-no problem  :D
DVB-S/S2: 23,5°+19,2°, Parabola Panorama,
LG 102-575S-HBBTV Funkční!! :)
DVB-T příjmače:Homecast Twin
DVB-T Brno Hády1: MUX1-k29,MUX2-k40,MUX3-k59
DVB-T Javorina: STV1, STV2, STV1 HD - k57
DVB-T Javorina: Joj, Joj+, Markýza, Doma - K56
DVB-T Starý Poddvorov: MUX 4 - k46


František Metr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #27 kdy: 07. 04. 2011, 20:06:24 »
Nova na nové frek.jede v pohodě !!!
Tak díky za informaci, musím se na to podívat. :-)
DVB-T Černá hora, Cukrák, Krásné, DVB-S 23,5°E (Skylink CW)