reklama

Autor Téma: Nefunkční satelit  (Přečteno 10994 krát)

Jiří Ryvola

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nefunkční satelit
« kdy: 13. 08. 2010, 22:01:11 »
Dobrý večer, právě je u nás (Roudnice nad Labem) silný déšť a předchvílí byla i bouřka kdy se asi 3x zablýsklo vvelice silně že to osvětlilo krajinu a asi 2x zahřmělo. Po tomto nám přestal fungovat satelit. Jediné co zobrazuje u signáu je ta čárka s kvalitou signálu, a síla signálu je nulová, občas skočí na 40% ale to je vysílání sekavé a prakticky nekoukatelné. Nevíte kde je chyba ? Nefungují žádné programy ( 2155) Děkuji za rychlou odpověď.


P.S: DVB-T funguje parádně, teď prší tak hodně až je to uplně "bílé"
« Poslední změna: 13. 08. 2010, 22:04:48 od Jiří Ryvola »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Enik

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 592
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #1 kdy: 13. 08. 2010, 22:49:04 »
Ono je takto těžké předpokládat jestli je ztráta signálu způsobená počasím nebo závadou na přijímači. Prudký déšť dokonale brání průchodu signálu přes atmosféru, takže na parabole je nepoužitelný signál. Pravou příčinu potíží tak bude možné odhalit až se nebe rozjasní, a bude možné předpokládat, že signál na parabole opravdu není ničím stíněný nebo znehodnocený.


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #2 kdy: 13. 08. 2010, 22:50:03 »
DObrý den, já jsem také z Roudnice nad Labem a celý večer koukám na Novu Sport, kvalita mi nespadla ani o jeden DB, shodou okolností to sleduji.  Ted koukám na skylinku.

Nemáte nějaké překážky ve výhledu, nebo nemohl se povolit nebo napršet do konektoru, popřípadě trochu foukalo, tak jestli se nehnula parabola?  Hledal bych to až třeba ráno, až bude lepší počasí, aby byla jistota, než takhle ve tmě.
« Poslední změna: 13. 08. 2010, 22:53:26 od Jaroslav Novák »
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #3 kdy: 13. 08. 2010, 23:55:18 »
Pohla se parabola. Proto ty občasné "záškuby" signálu. Nebo není přesně nastavená, a zaruší to každý mráček ;-)
Loudness War zabijí hudbu!


Jiří Ryvola

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #4 kdy: 14. 08. 2010, 10:00:36 »
Dobrý den, děkuji za odpovědi ale asi to bylo tím silným deštěm protože teď ráno už to funguje normálně. Ale toto se mi teda za celou dobu co máme satelit ještě nestalo.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #5 kdy: 14. 08. 2010, 13:03:48 »
Příště raději neriskujte. Při pořádné bouřce je vždy lepší odpojit kabel od antény a vypnout přijímač ze sítě.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Jiří Ryvola

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #6 kdy: 15. 08. 2010, 21:15:50 »
Dobý večer, tak toto téma je zase aktuální.. právě je nad námi asi bouřka je jen zataženo a blýská se, neprší. A na satelitu funguje jen NOVA, Markíza, DOMA, STV1,2,3, Nova cinema - sport, pak MTV a Retro music, a zbytek všech placených programů balíčku TOTAL a FILM píše vyhledávání signálu. Fakt už si stím nevím rady. Jestli za to mužou ty mraky nebo něco jiného. Děkuji, máme CSlink.


.. a u stanice óčko která je free, mi to píše že služba není k dispozici

JOJ a JOJ+ mají dokonce sílu i kvalitu na dobré urovni ale stejně nehrají
« Poslední změna: 15. 08. 2010, 21:18:04 od Jiří Ryvola »


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #7 kdy: 15. 08. 2010, 21:24:01 »
Nějaký problém bude na uplinku Kavčí hory. Programy tam odtud právě nejdou.


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #8 kdy: 15. 08. 2010, 21:44:12 »
Ano potvrzuji. Nešlo to, ani nemohlo, nad Prahou byla silná bouřka. Nešel uplink na satelit.
Loudness War zabijí hudbu!


Tech7

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #9 kdy: 15. 08. 2010, 22:01:51 »
Není nad satelitní příjem :D Je to smutný, že nemaj dostatečnou výkonovou rezervu.
DVB-T: Intel Core i3-530, TechniSat AirStar2, AVerTV Volar HD Pro
DAB: Iriver B20, Iriver B20, Pure One Mini Series II, Tesco DR1403R-CE


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #10 kdy: 15. 08. 2010, 22:11:55 »
Není nad satelitní příjem :D Je to smutný, že nemaj dostatečnou výkonovou rezervu.
Tady nejde o výkon. Krupobití nebo liják v Ku-band neprostřelí ani nejsilnějším uplinkem. Spíše by měli mít uplinky dva, třeba v Ostravě, a v případě bouře nad Kavkami přepnout na něj.
Loudness War zabijí hudbu!


kinotechnik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 32
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #11 kdy: 15. 08. 2010, 23:09:13 »
Zajímalo by mě, kde má uplink UPC, protože  UPC na 0,8W jelo v této době, bez výpadku.


Malata1 Jak

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 463
    • Zobrazit profil
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #12 kdy: 15. 08. 2010, 23:17:10 »
Zajímalo by mě, kde má uplink UPC, protože  UPC na 0,8W jelo v této době, bez výpadku.
Myslím, že jsem v souvislosti s UPC četl něco o Nizozemsku.


Daniel Neumann

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 89
    • ICQ komunikátor - 336558387
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #13 kdy: 15. 08. 2010, 23:18:32 »
Plzeň: Je to tak pět minut co mi vypadly programy ČT na satelitu. Nova, Nova HD a ostatní fungují poměrně dobře, ačkoliv pozoruji také snížení signálu. Bouřku zde nemám.
DVB-T - Votice - Mezivrata, Sušice - Svatobor, Domažlice - Vraní vrch, Plzeň - Krašov, Příbram - vrch Praha, Hoher Bogen, Hohe Linie, ...
DVB-S - Skylink


Roas 07

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Nefunkční satelit
« Odpověď #14 kdy: 15. 08. 2010, 23:24:05 »
Spíše než Nizozemsko, to bude Lucembursko, sídlo SES Astra. Je tam nějaká dohoda SES a Telenor, kvůli vzdálenosti na nejbližší uplink Telenoru, který je někde u Londýna.


 

reklama