Těch testů jsem si všiml osobně sám také, pak zde byla o tom už ta AKTUALITA
http://www.digizone.cz/aktuality/operator-multiplexu-3-potvrdil-testovani/Ale měl bych k tomu 2 poznámky.
Za prvé mne zaráží, že to testují zrovna na EPG a nejsou schopni k tomu ani vysílat nějaký svůj monoskop nebo barevné spektrum s nápisem TEST, či něco obdobného.
Za druhé je asi přírozené, že testují podmíněný přístup a že k nějakým pay kanálům
v DVB-T časem dojde. Ale upřimně řečeno jsem dumal nad tím, které by to tak mohly být ?
Tedy zda zde vůbec někde máme nějaký tak atraktivní kanál v nabídkách Sky Link, CS Link, UPC Direct, Digi TV aby se našlo dost lidí, kteří by byli ochotni si ho platit v DVB-T ?
V podstatě mne napadly asi tak 3 kanály: Eurosport, Nova Sport a možná CS Film.
Nic dalšího se obávám by šanci chytit se, v DVB-T asi nemělo. Tedy nemyslím si,
že by v něm byla poptávka po nějakých stanicích typu HBO nebo po nějakých dokumentárních typu National Geographic, Discovery, History, Animal Planet apod.
Takže opravdu šanci bych tak dával Eurosportu a Nova Sportu a jinak asi už ničemu.
Nebo možná nějaký dětský ? Cartoon Network, Boomerang TV ? Když by to bylo česky ?
Děti si prosadí ledacos... Ale stejně tomu nevěřím... Co by tam tak mohlo uspět ?
Nejlépe by samozřejmě bylo obstarat si takový kanál, který by nebyl v žádné satelitní nabídce ani v žádné kabelové nabídce. Pak by to třeba uspělo v pay DVB-T.
Ale zase, který kanál by byl tak blbý, že by lezl do pay DVB-T a nechtěl být především
v pay DVB-S a pay DVB-C ?
Takže, nevím...Je také docela možné, že jsou ty testy úplně zbytečné. Nic méně
připravené to mít mohou. Ale obávám se, že jako se neroztrhl žádný pytel
s volnými kanály v DVB-T. Tak se neroztrhne ani s těmi placenými..