Autor Téma: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín  (Přečteno 11232 krát)

Radek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« kdy: 03. 08. 2010, 17:33:50 »
Dobrý den všichni.

Má prosím někdo informaci, kdy se bude zapínat multiplex 4 pro Pardubický kraj z vysílače Chrudim(Mrakotín) ? Podle plánu přechodu by to mělo být 1.8.2010, ale kde nic, tu nic  :(

Díky

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


david.kriz

  • Host
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #1 kdy: 03. 08. 2010, 17:40:11 »
Plán přechodu je pro mux4 cár papíru... takže počítejte že nikdy :)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #2 kdy: 03. 08. 2010, 17:44:26 »
Myslím, že přiložené foto stanoviště napovídá, že nemá odkud a jak vysílat  ;D. Kdo by také od TO2 čekal něco jiného, že?

Fotky jsou asi tři týdny staré.  :)
« Poslední změna: 03. 08. 2010, 17:46:13 od Aleš Pipek »


david.kriz

  • Host
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #3 kdy: 03. 08. 2010, 18:38:14 »
foceno z perníkové chaloupky? ;)


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #4 kdy: 03. 08. 2010, 19:03:25 »
Z perníkové chaloupky 1,5 km procházka do kopce  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #5 kdy: 04. 08. 2010, 12:42:18 »
Pro upřesnění ještě uvedu, že se jedná o Mrákotín, s dlouhým "á". Pozor, neplést s městysem Mrákotín u Telče.  ;)


david.kriz

  • Host
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #6 kdy: 04. 08. 2010, 13:22:57 »
Pro upřesnění ještě uvedu, že se jedná o Mrákotín, s dlouhým "á". Pozor, neplést s městysem Mrákotín u Telče.  ;)

Neboj, my víme na kterou perníkovou chaloupku zaměřit raketu ;)

Jen tedy pro dokonalost, stožár, kam je plánován mux4 je zde:

http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@sa=s@st=s@ssq=Loc%3A49°48'18.23%22N%2C15°56'45.30%22E@sss=1@ssp=120462444_125562572_150117484_149991116@x=136578048@y=134956352@z=16

teda ale ty názvy dědin v okolí, to je celkem mazec :D
« Poslední změna: 04. 08. 2010, 13:25:00 od David Kříž »


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #7 kdy: 04. 08. 2010, 14:37:57 »
teda ale ty názvy dědin v okolí, to je celkem mazec :D
Máš zřejmě na mysli Oflendu  ;) To je osada, která je součástí právě Mrákotína. A to jsi neviděl ty stránky http://oflenda.wz.cz/uvodni.html (podotýkám, že kmenový Mrákotín je nemá dodnes).


david.kriz

  • Host
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #8 kdy: 04. 08. 2010, 14:48:00 »
teda ale ty názvy dědin v okolí, to je celkem mazec :D
Máš zřejmě na mysli Oflendu  ;) To je osada, která je součástí právě Mrákotína. A to jsi neviděl ty stránky http://oflenda.wz.cz/uvodni.html (podotýkám, že kmenový Mrákotín je nemá dodnes).

nejen Oflendu :-) Holetín, Příkrakov, Babákov, Vyhnanov, Mokrýšov, Chatolice, Cejřov, Otáňka... :D


fanda t.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 73
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #9 kdy: 01. 11. 2010, 18:36:26 »
Změna! 30.6.2011 se vypíná analogová Prima 45 kanál z vysílače Rychnov nad Kněžnou - Litický Chlum. Na tomto vysílači a kanále by se měl následně rozběhnout MUX4 (ČT-HD, NOVA-HD, Óčko) s pokrytím Hradecko - Pardubicko! Pokud má někdo bližší info o datu spuštění a mapku pokrytí, sem s ním! 


Franta Finta

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 110
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #10 kdy: 01. 11. 2010, 20:10:51 »
tady se uz davno vysila velky kulovy :) O2 zapomente :) jestli chcete HD a ocko tak radsi to nadpozemnsky vysilani ze satu. to je ale jasny uz docela dlouho :)


fanda t.

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 73
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #11 kdy: 01. 11. 2010, 20:31:41 »
No jasně. Finta od Franty  :) Ale já mám v baráku 4 TV a potřebuju signál všech programů pro všechny TV nezávisle na sobě. Satelit je komplikace. To bych musel mít 4 satelity + 4 karty, atd... další krabice a ovladače navíc. Proto čekám na signál DVB-T jak na smilování.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #12 kdy: 01. 11. 2010, 20:46:10 »
Mapku pokrytí jsem si kdysi dávno dělal, ale kam se zatoulala, to už nevím. A dělat novou je zbytečné, stejně tam kyslík nic nespustí...


david.kriz

  • Host
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #13 kdy: 01. 11. 2010, 21:19:44 »
Mapku pokrytí jsem si kdysi dávno dělal, ale kam se zatoulala, to už nevím. A dělat novou je zbytečné, stejně tam kyslík nic nespustí...
přesně tak, to bylo jen divadlo pro ČTÚ a spol.


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 838
    • Zobrazit profil
Re: Multiplex 4 - Chrudim, Mrakotín
« Odpověď #14 kdy: 01. 11. 2010, 22:16:19 »
Ale jak je vidět tak někteří nadšenci tomu věří. Tazatel bude milostivě čekat ještě hodně hodně dlouho. 
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.