Autor Téma: Jak zapojit rozbocovac  (Přečteno 1025 krát)

Jury7

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Jak zapojit rozbocovac
« kdy: 05. 10. 2020, 18:54:17 »
Dobrý den,
prosím o pomoc. :D Klidně napíšu i více infa.
Jde o toto téma https://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?f=7&t=217111 a https://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?f=7&t=216629&p=1692375#p1692375
Nechce se mi to znovu rozepisovat
Děkuju.

Nakonec jsem i zjístil, že to funguje už asi dobře.. Ale jak vedu ten kabel od rozbočovače tak vede do rozbočovače co je zapojený v set top boxu a z toho ještě vede do poslední TV, tak ta poslední má problém, ale je fakt, že nemá set top box a třeba tomu pomůže.. ono teď už je vše v DVBT2 to chápu. Jde mi jen o to jestli rozbočovač ze set top boxu je dobrý nápad. Jinak to asi nejde, jedině F konektory  ;D už jsem z toho hotovej, přemýšlím pořád jak by to šlo. Nejlépe kabel nebo redukce z anténní zásuvky na rozbočovač kterej má 4 výstupy na TV a jeden samozřejmě na anténu. Potom z toho F konektory do TV, ale všechny tv kromě jedné mají myslím klasické koaxiální zdířky, takže zase jedině redukce nebo úprava kabelu, kterej se mi nechce dělat nikdy jsem to ani nedělal.
« Poslední změna: 05. 10. 2020, 18:59:00 od Jury7 »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak zapojit rozbocovac
« Odpověď #1 kdy: 05. 10. 2020, 19:06:06 »
První věc je: to co tam máš, to všechno hoď do popelnice! Použij skutečný rozbočovač (nejlépe Toner) a skutečný koaxiální kabel (Belden, Draka, Televes) s F-konektory. Jako komplet to nekoupíš, budeš si to muset nechat buď od někoho zalisovat nebo použít "šroubovací" pokud to sám zvládneš, postup jak na to lze vygůglit.
« Poslední změna: 05. 10. 2020, 19:16:07 od Xmux »


Jury7

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak zapojit rozbocovac
« Odpověď #2 kdy: 06. 10. 2020, 00:37:21 »
Šlo by na ten rozbočovač hodit redukce a na to ty kabely co mám? Prostě hama značky atp.? Teď to jede, ale na dvou Tv menší problém u ČT1,2.. Jinak 20 let to jelo skvěle.
Nechce se mi měnit kabeláž, chtěl bych to udělat maximálně přes redukce no.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 681
    • Zobrazit profil
Re:Jak zapojit rozbocovac
« Odpověď #3 kdy: 06. 10. 2020, 08:46:23 »
předlisované fabricky vyrobené kabely s koncovkami jsou sra*ky!!!
asi tak no...


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 338
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jak zapojit rozbocovac
« Odpověď #4 kdy: 06. 10. 2020, 11:27:01 »
Šlo by na ten rozbočovač hodit redukce a na to ty kabely co mám? Prostě hama značky atp.? Teď to jede, ale na dvou Tv menší problém u ČT1,2.. Jinak 20 let to jelo skvěle.
Nechce se mi měnit kabeláž, chtěl bych to udělat maximálně přes redukce no.
Jelo to asi tak skvěle, že na jiném webu píšeš, že se bojíš dotknout kabelu aby se to nerozsypalo ?  :)
Jestli máš problém jednou za 20 let vyhodit všechen ten humus co tam teď máš a natáhnout po bytě konečně kvalitní koax, našroubovat na něj 14x F-konektor, koupit slovy 3 kvalitní rozbočovače 1/2 a k těm 4 televizím 4x redukci F-IEC samec a k zásuvce 1x redukci F-IEC samici (což je asi tak všechno, co si daná situace vyžaduje - a tím to máš navěky v cajku) a místo toho budeš radši další měsíc dřepět u PC a planě diskutovat, jak se ti nechce něco někde měnit... není ti pomoci, stejně jako mnoha jiným diskutérům podobného typu... Sorry za mé příkré vyjádření, ale vystihuje to podstatu.
Už X lidí tady i jinde ti jasně napsalo, že hotové kabely s nalisovanými koncovkami jsou totální hnus s nepředvídatelnými vlastnostmi, které dokážou udělat strašný bord.l v rozvodu, a to, že nějak někde někomu "fungují" při tostatečně rezervním signálu a pod... na tom nic nemění  ;)
« Poslední změna: 06. 10. 2020, 12:58:12 od lance »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0