Autor Téma: Kolorka vs. síto - výpadky  (Přečteno 12354 krát)

Adolf Shitler

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 525
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #60 kdy: 16. 10. 2020, 11:29:48 »
Ano, téma je technické a diskuze posunula v otázku, zda je rozumné obsazovat sousední kanály v rozvodu když je možnost použití kanálové konverze. Mimochodem zrovna Omar, který sem vnesl otázku snížení MER v rozvodu, má doma kan. procesory a zpracovává kanály 26,27,28 a možná i jiné sousední.
Takže debata není mimo téma.
Technik Shitler, který údajně dělá desítky let rozvody po hotelích, "nikdy neslyšel" o zhoršení parametrů výsledného signálu právě z tohoto důvodu a zjevně celý život to takhle patlá i v případech, když má k dispozici možnosti kanálové konverze, prasí kanál vedle kanálu a ještě se holedbá, jak mu to funguje! Hnus. Je opravdu smutné, že právě on, který všude na každý dotaz doporučuje laikům zavolat odbornou firmu, právě zde takto dělá ostudu všem skutečně odborným firmám a prezentuje  sám naprostou elementární neznalost. Osobně mně to u něj ale vůbec nepřekvapuje. Kdyby se mně takové neschopné hovado dostalo někdy do baráku, hnal bych ho svinským krokem.

Takže já, ač pouhý amatér, který se antenařinou neživí, to tomu rádoby "profíkovi" po lopatě vysvětlím:
Strmost filtrů není nekonečná a ZEJMÉNA KDYŽ SE ZPRACOVÁVÁ SLABŠÍ SIGNÁL MEZI SILNĚJŠÍMI SOUSEDNÍMI (což např. třeba zrovna může být u omara k27 mezi k26 a 28... nevím, možná jo, možná ne), zůstávají na výstupu z kan. vložky, DSP a pod. po stranách zpracovávaného kanálu zbytkové "ŠAVLE" zasahující do sousedních kanálů, což po sloučení se sousedním kanálem zákonitě zhoršuje jeho parametry. Je to vidět na spektru samostatného výstupu i na měřitelných parametrech po sloučení se sousedním kanálem a je to snadno pochopitelné i pouhou představou spektra i pro cvičenou opici. Ověřeno samozřejmě xxx krát v praxi, což potvrdí samozřejmě skuteční technici, ke kterým se patlák Shitler, alias Technik, ABCD, Poldas aj aj. ani nepřibližuje.
Je mně teď úplně nanic z toho, že tohle "základní učivo" tady musím já amatér vysvětlovat tzv. odborníkům. Kam jsme to dospěli???
No nic, na okraj jen to, že strmost filtrů je u moderním DSP také výrazně lepší než u starých kan. vložek - takže to je další nesporná výhoda moderním DSP oproti starým vložkám, to i pro toho patláka, který to prasí kanál vedle kanálu  :)

A nejlepší "zábava" v rozvodu nastane v okamžiku, když má zpracovávaný kanál (např.27) vedle sousedního (např.26) razantně sníženou úroveň či přímo výpadek.
Kan. vložka, DSP... díky funkci AGC vyžene automaticky zesílení "prázdného k27 na maximum a postranní šavle na výstupu budou ještě větší, což se projeví na zhoršení sousedního (např.k26) ještě daleko víc... AGC totiž většinou funguje na základě "střední hodnoty" celé šířky zpracovávaného signálu a nikoli na základě nejvyššího peaku, takže ty šavle se pak na výstupu dostanou třeba i hodně vysoko nad standardní výst. úroveň. Tento problém při výpadku nastane tedy i v případě, kdy běžně jsou zpracovávané sousední kanály na vstupu na stejné úrovni a na výstupu kanál vedle kanálu se MER při normálním provozu  nezvyšuje, zdánlivě je tedy vše OK až do okamžiku, kdy problém nastane při výpadku jednoho muxu zhoršením sousedního na výstupu !!!!!!!!!!!!!! Při výstupech ob volný kanál nic takového nikdy nehrozí !!

Proto skutečný technik, který má alespoň elementární představu o tom, co kde a jak vůbec montuje, V PŘÍPPADECH, KDY MÁ MOŽNOST KANÁLOVÉ KONVERZE, NEOBSAZUJE SOUSEDNÍ KANÁLY, páč tím jednoduše všechny výše uvedené PROBLÉMY ODPADAJÍ (zbytkové "šavle" v neobsazeném sousedním kanálu ničemu nevadí), a to i v případech kdy není problém se sousedním silným signálem. Prostě není jediný důvod nevložit volné kanály, NIC TO NESTOJÍ, JEN TO UDĚLAT ! Je tedy naprostý nesmysl nevyužít možností kan. konverze a do rozvodu cpát sveřepě kanál vedle kanálu, i když tam mám k dispozici kan. konvertory a můžu vložit volné kanály (jako např. Omar).
Mějte se pánové, a přeju vám všem co nejméně neschopných Shitlerů v reálném životě  ;D
Celý problém je v tom, že hlupák tvého ražení vůbec netuší, jak fungují kanálové procesory a plete si je s nějakými kanálovými vložkami nebo měniči kmitočtu, případně programovatelnými zesilovači a podle toho pak blábolí cosi o škodlivosti kaskádování kanál vedle kanálu. A místo, aby ses dál nevyjadřoval a nedělal ze sebe hlupáka stále většího a většího, tak budeš tu svoji nepovedenou omáčku matlat v domnění, že z toho nějak s elegancí vykličkuješ. Leda prd :P

Jinak je spousta důvodů, proč kanál vedle kanálu ano a nedělat tam mezery. Třeba když je těch použitých frekvencí víc nebo se jedná o dlouhé rozvody. Což je ovšem pro tebe španělská vesnice, ty umíš tak leda koupit programovatelný zesilovač, týden studuješ návod, stejně nic nepochopíš a jdeš ho akorát v zákonné lhůtě 14 dní vrátit :D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 375
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #61 kdy: 16. 10. 2020, 12:32:31 »
Lance popsal poměrně přesně problémy, které mohou nastat a i v praxi nastávají. To je ale daň, kterou je nutné zaplatit za to, že někdy nejde použít obsazovaní ob kanál. Ten důvod je prostý, nedostatek kanálů.
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345, Xmux
IPTV: SML


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #62 kdy: 16. 10. 2020, 12:58:14 »
Lance popsal poměrně přesně problémy, které mohou nastat a i v praxi nastávají. To je ale daň, kterou je nutné zaplatit za to, že někdy nejde použít obsazovaní ob kanál. Ten důvod je prostý, nedostatek kanálů.
No aspoň někdo zdá se pochopil  ;) Tak když je nedostatek kanálů, tak to logicky jinak nejde, pokud to ovšem není jen výmluva jako v případě Shitlera  ;) Pak je potřeba to alespoň rozházet tak, aby ty kanály vedle sebe sousedily stranami na kterých se ty šavle nevyskytují, tj. pokud je šavle jen z jedné strany zpracovávaného kanálu- aby trčela do volného kanálu  ;) V naprosté většině případů je ale prostoru pro rozházení kanálů dost (kolik je případů kdy máš obsazeno v UHF desítky multiplexů???), pouze takoví Shitlerové to prostě vůbec neřeší nikdy (sám to tu ten blb vysloveně napsal, jen to teď zachraňuje kecama, že nemá dost prostoru...) páč jsou to tupé kopyta  ;D Abychom si rozuměli, tady je diskuze o principu, netvrdím tím, že to vyřeší tvůj problém s brutálním poklesem MER...
« Poslední změna: 16. 10. 2020, 13:11:41 od lance »


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #63 kdy: 16. 10. 2020, 13:10:11 »
Celý problém je v tom, že hlupák tvého ražení vůbec netuší, jak fungují kanálové procesory a plete si je s nějakými kanálovými vložkami nebo měniči kmitočtu, případně programovatelnými zesilovači a podle toho pak blábolí cosi o škodlivosti kaskádování kanál vedle kanálu. A místo, aby ses dál nevyjadřoval a nedělal ze sebe hlupáka stále většího a většího, tak budeš tu svoji nepovedenou omáčku matlat v domnění, že z toho nějak s elegancí vykličkuješ. Leda prd :P

Jinak je spousta důvodů, proč kanál vedle kanálu ano a nedělat tam mezery. Třeba když je těch použitých frekvencí víc nebo se jedná o dlouhé rozvody. Což je ovšem pro tebe španělská vesnice, ty umíš tak leda koupit programovatelný zesilovač, týden studuješ návod, stejně nic nepochopíš a jdeš ho akorát v zákonné lhůtě 14 dní vrátit :D
Ko tady netuší a kličkuje jsi ty a tlučeš si úspěšně další hřebíček do své profesní rakve  :) Z hlediska popisovaného problému se "vložky" do modulárních systémů jako kan. zesilovač, konvertor, kanálový procesor...  chovají úplně stejně, tj. vytvářejí "šavle" (stejně tak i dnešní programovatelné DSP...), rozdílně pracují transmodulátory, ale o těch tu nikde řeč není   ;D
« Poslední změna: 16. 10. 2020, 13:16:22 od lance »


Adolf Shitler

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 525
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #64 kdy: 16. 10. 2020, 13:13:43 »
Lance popsal poměrně přesně problémy, které mohou nastat a i v praxi nastávají. To je ale daň, kterou je nutné zaplatit za to, že někdy nejde použít obsazovaní ob kanál. Ten důvod je prostý, nedostatek kanálů.
No aspoň někdo zdá se pochopil  ;) Tak když je nedostatek kanálů, tak to logicky jinak nejde, pokud to ovšem není jen výmluva jako v případě Shitlera  ;) Pak je potřeba to alespoň rozházet tak, aby ty kanály vedle sebe sousedily stranami na kterých se ty šavle nevyskytují, tj. pokud je šavle jen z jedné strany zpracovávaného kanálu- aby trčela do volného kanálu  ;) V naprosté většině případů je ale prostoru pro rozházení kanálů dost (kolik je případů kdy máš obsazeno v UHF desítky multiplexů???), pouze takoví Shitlerové to prostě vůbec neřeší nikdy (sám to tu ten blb vysloveně napsal, jen to teď zachraňuje kecy že nemá dost prostoru) páč jsou to tupé kopyta  ;D Abychom si rozuměli, tady je diskuze o principu, netvrdím tím, že to vyřeší tvůj problém s brutálním poklesem MER...
Při použití kanálových procesorů nenastane vůbec nic, protože tyto jsou přímo od výrobce stavěny na používání kanál vedle kanálu a žádná postranní pásma u nich nehrozí v tom směru, aby to bylo vůbec znatelné, tj. klidně jich může být vedle sebe kolik chce a u všech bude MER 40. A nic na tom nezmění ani nějakých lance alias polda alias AbcD nebo kolik má tento chytrolín dalších nickname a kam vleze, tam prudí a rozdává svoje moudra pod dojmy nějakých programovatelných zesilovačů :P
Aspoň v jednom s tebou souhlasím - z tvých postů by fakt jeden hodil šavli, o tom žádná :D

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Adolf Shitler

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 525
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #65 kdy: 16. 10. 2020, 13:15:22 »
Celý problém je v tom, že hlupák tvého ražení vůbec netuší, jak fungují kanálové procesory a plete si je s nějakými kanálovými vložkami nebo měniči kmitočtu, případně programovatelnými zesilovači a podle toho pak blábolí cosi o škodlivosti kaskádování kanál vedle kanálu. A místo, aby ses dál nevyjadřoval a nedělal ze sebe hlupáka stále většího a většího, tak budeš tu svoji nepovedenou omáčku matlat v domnění, že z toho nějak s elegancí vykličkuješ. Leda prd :P

Jinak je spousta důvodů, proč kanál vedle kanálu ano a nedělat tam mezery. Třeba když je těch použitých frekvencí víc nebo se jedná o dlouhé rozvody. Což je ovšem pro tebe španělská vesnice, ty umíš tak leda koupit programovatelný zesilovač, týden studuješ návod, stejně nic nepochopíš a jdeš ho akorát v zákonné lhůtě 14 dní vrátit :D
Ko tady netuší a kličkuje jsi ty a tlučeš si úspěšně další hřebíček do své profesní rakve  :) Z hlediska popisovaného problému se "vložky" do modulárních systémů jako kan. zesilovač, konvertor, kanálový procesor...  chovají úplně stejně, tj. vytvářejí "šavle", rozdílně pracují transmodulátory, ale o těch tu nikde řeč není   ;D
Furt tady nešavli, ty jelimane, to se fakt nedá, protože už mě od toho smíchu bolí celý tělo při čtení, jak tomu absolutně nerozumíš, ale máš nutkavou potřebu psát fantasmagorie  :D :D :D


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #66 kdy: 16. 10. 2020, 13:37:35 »
Shitler už k věci samozřejmě nic nemá, jakékoli argumenty už vůbec ne, takže končí opět znemožněn jen s planými žvásty a diskuze je zaprasená, ostatně jako všude kde se sociopat Shitler objeví, už tráva neroste.. :'(


Adolf Shitler

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 525
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #67 kdy: 16. 10. 2020, 13:50:34 »
Shitler už k věci samozřejmě nic nemá, jakékoli argumenty už vůbec ne, takže končí opět znemožněn jen s planými žvásty a diskuze je zaprasená, ostatně jako všude kde se sociopat Shitler objeví, už tráva neroste.. :'(
Argumenty nemáš ty a jenom blábolíš a blábolíš, ostatně jako všude, kde se objeví tvůj smrad. Takže ještě jednou a naposledy - když kaskádování kanál vedle kanálu u kanálových procesorů podporuje přímo výrobce, tak je to pádnější argument, než žvanění nějakého jelimana lance, který o dané problematice lautr nic neví a všechno se mu motá dohromady, dává na jednu hromadu programovatelné zesilovače s kanálovými procesory, kanálovými vložkami, měniči kmitočtu apod. Prostě lance jede ve stylu "Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort", to ho přesně vystihuje :D


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #68 kdy: 16. 10. 2020, 14:38:43 »
No jistě Shitlere, přečíst nějaký návod je maximem tvých schopností a jediný argument na který se zmůžeš, cokoli víc než schopnost čtení návodu na úrovni žáka 1. třídy už nekonečně přesahuje tvé mentální schopnosti  ;D
Naštěstí se zdá, že alespoň Omar  ;) pochopil co jsem tu psal. Mimochodem sám už dávno ví a napsal tady, že měl problém při zpracování slabého signálu v sousedství silného s těmi svými konkrétními procesory Televes řady 564901, které by podle "návodu" od výrobce jistě měly bez problému pracovat kaskádovatelně na sousedních kanálech..., ovšem jak se zdá, zas tak úplně v pohodě takto podle návodu za každé situace nepracují, že??   ;D ;D
Takže to snad aspoň kvůli němu pro mě nebyl úplně ztracený čas, jakým jsou jinak vždy jakékoli diskuze s tebou o čemkoli, ty "profíku"  ;D ;D Naštěstí pro tvé okolí už jsi zjevně dávno bez práce, protože posledních pár let jen vysedáváš na webech a pindáš, takže té škody u zákazníků asi zas tolik nenaděláš. Přesto bys udělal líp, kdyby sis šel plácat radši někde bábovičky, samozřejmě přesně podle návodu od výrobce pískoviště, jinak to nedokážeš...   ;D ;D ;D
« Poslední změna: 16. 10. 2020, 14:44:03 od lance »


Adolf Shitler

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 525
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #69 kdy: 16. 10. 2020, 14:59:56 »
No jistě Shitlere, přečíst nějaký návod je maximem tvých schopností a jediný argument na který se zmůžeš, cokoli víc než schopnost čtení návodu na úrovni žáka 1. třídy už nekonečně přesahuje tvé mentální schopnosti  ;D
Naštěstí se zdá, že alespoň Omar  ;) pochopil co jsem tu psal. Mimochodem sám už dávno ví a napsal tady, že měl problém při zpracování slabého signálu v sousedství silného s těmi svými konkrétními procesory Televes řady 564901, které by podle "návodu" od výrobce jistě měly bez problému pracovat kaskádovatelně na sousedních kanálech..., ovšem jak se zdá, zas tak úplně v pohodě takto podle návodu za každé situace nepracují, že??   ;D ;D
Takže to snad aspoň kvůli němu pro mě nebyl úplně ztracený čas, jakým jsou jinak vždy jakékoli diskuze s tebou o čemkoli, ty "profíku"  ;D ;D Naštěstí pro tvé okolí už jsi zjevně dávno bez práce, protože posledních pár let jen vysedáváš na webech a pindáš, takže té škody u zákazníků asi zas tolik nenaděláš. Přesto bys udělal líp, kdyby sis šel plácat radši někde bábovičky, samozřejmě přesně podle návodu od výrobce pískoviště, jinak to nedokážeš...   ;D ;D ;D
To píšeš přesně o sobě, který si čte návody k programovatelným zesilovačům a stejně ví kulový, protože jeho znalosti v tomto oboru jsou tak na úrovni violisty se sítem ve skříni na půdě :D Takže smůla, trotlíku, ale u kanálových procesorů opravdu nemusím číst návody, ale stačí mně číst parametry, které deklaruje výrobce - a které jsou samozřejmě reálné, protože žádný výrobce tohoto zařízení nebude uvádět nesmysly (na rozdíl od tebe) a hlavně to mám za ty roky i odzkoušené v praxi. Šoupej radši dál nohama u těch svých programovatelných zesilovačů a nepleť se do odborných diskuzí, ve kterých budeš vždy pouze statista a nikdy se dál nedostaneš :D


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 375
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #70 kdy: 16. 10. 2020, 15:15:25 »
To se nám to rozjelo, jako za starých zlatých časů DZ.
Už toho nechte, svoji pravdu máte oba. Shrnul bych to takto.
Lze to použít s určitými omezeními, které člověk musí znát a z návodu je nevyčte. Programy se musí pečlivě naskládat ve správném pořadí, podle toho jestli má zdrojový kanál vedle sebe silný signál. Pak je potřeba počítat s tím, že pokud dojde k výpadku vysilače, tak AVC vyjede nadoraz a zaruší sousední kanály. To je ta daň za obsazení kanálu vedle kanálu. Je samozřejmě ideální nechávat volný kanál, pokud to jde.   
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345, Xmux
IPTV: SML


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #71 kdy: 16. 10. 2020, 16:19:32 »
Omar - výborně  ;)
Takto jednoduše shrnuto to může pochopit snad skutečně každý. Potěšils mě, že jsem netloukl prsty do klávesnice úplně zbytečně  ;)
Zjevně to ovšem neplatí pro A.Shitlera, což by mně celkem nevadilo, nebýt představy, že se někdo takový může v reálu skutečně toulat po světě jako tzv. "odborná firma" s roky praxe (patlání), u které si nějaký nešťastník může zadat nějakou práci :'(

Mimochodem, Ty máš Mosaiqa - neporovnávals jeho údaje (zejm. MER, CBER, LM) s měřáky jiných značek na stejném signálu? Mně se zdají na základě nějakých informací... už ty Televesy v uvedených údajích nějaké "podezřelé"


Dolinak

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 182
    • Zobrazit profil
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #72 kdy: 16. 10. 2020, 16:40:28 »
Omar

někde píšeš, že to musíš mít kanál vedle kanálu. Co tě omezuje k použití tohoto řešení?
Ve čtyřech letech mi můj první obvod se žárovkou a plochou baterkou nefungoval.

Ten drát byl SMALTOVANÝ!


Adolf Shitler

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 525
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #73 kdy: 16. 10. 2020, 17:05:15 »
To se nám to rozjelo, jako za starých zlatých časů DZ.
Už toho nechte, svoji pravdu máte oba. Shrnul bych to takto.
Lze to použít s určitými omezeními, které člověk musí znát a z návodu je nevyčte. Programy se musí pečlivě naskládat ve správném pořadí, podle toho jestli má zdrojový kanál vedle sebe silný signál. Pak je potřeba počítat s tím, že pokud dojde k výpadku vysilače, tak AVC vyjede nadoraz a zaruší sousední kanály. To je ta daň za obsazení kanálu vedle kanálu. Je samozřejmě ideální nechávat volný kanál, pokud to jde.   
Řešit výpadky vysílače, to skutečně ne. Takové spekulace jsou - doufám - pod tvoji úroveň...

Omar - výborně  ;)
Takto jednoduše shrnuto to může pochopit snad skutečně každý. Potěšils mě, že jsem netloukl prsty do klávesnice úplně zbytečně  ;)
Zjevně to ovšem neplatí pro A.Shitlera, což by mně celkem nevadilo, nebýt představy, že se někdo takový může v reálu skutečně toulat po světě jako tzv. "odborná firma" s roky praxe (patlání), u které si nějaký nešťastník může zadat nějakou práci :'(

Mimochodem, Ty máš Mosaiqa - neporovnávals jeho údaje (zejm. MER, CBER, LM) s měřáky jiných značek na stejném signálu? Mně se zdají na základě nějakých informací... už ty Televesy v uvedených údajích nějaké "podezřelé"
Do klávesnice jsi tloukl úplně zbytečně, protože pokud by i čistě teoreticky vypadl nějaký vysílač, pak AGC v kanálovém procesoru nemá co kam dorovnávat, když není signál. Opět to máš celé domotané a jestli ti Omar chce udělat radost, tak ať jde pro tebe koupit nějaké léky a to bude prospěšnější, než když začíná "argumentovat" výpadky vysílače jenom proto, abys tady nebyl za naprostého idiota, byť jím samozřejmě jsi a budeš i nadále, prostě Tlučhuba Brouk Pytlík lance :D


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Kolorka vs. síto - výpadky
« Odpověď #74 kdy: 16. 10. 2020, 17:35:46 »
Shitlere, pro tebe ty šašku se to musí říct řečí 5letého děcka po lopatě: nastav si na anténě kde máš např. k26 + 28 a není tam použitelný k27 ten procesor na zpracování k27 a podívej se spektrákem co z něj na výstupu leze. Potom mudruj co udělá při výpadku vysílače AGC na kanálovém procesoru ;D ;D ;D
Že seš blbej vím dávno, ale že až takhle...?? dokážeš prostě stále překvapovat... a ještě si říkáš odborník se zkušenostma  ;D ty jsi tak akorát Alzheimer v pokročilém stádiu  ;D
« Poslední změna: 16. 10. 2020, 17:41:59 od lance »