Kamzík samozřejmě 18dB útlumu nepřežil. Obě Vídně a Hády jedou bez problémů. Proto jsem na DAB natáhl minimálně 2 kabely a budu přepínat. Uvolní se mi nahoře elektrický přepínač po FM a mohu ještě použít mechanický dole o tuneru.
S chatou si nedělej starosti. Je tam jen takový malinkatý výložníček v laťkové stěně, která nic neunese. Tam to vidím na malý síto nebo na moji neoblíbenou LP. Případně kombinaci několika dipólů nebo co život přinese. V době analogu jsem bral Javořici, protože 6km vzdálený Kojál vytvořil difuzní pole, kde nedržela synchronizace. Javořice byla podstatně slabší, ale čistá. V době digitálu už si přijímač přebere i ten rozbitý signál. Tam je úplně jedno, co je tam za anténu a kam míří. Akorát mu dýl trvá přepínání mezi multiplexy, než z toho chaosu vybere ten správný signál. Mimo základní multiplexy jedou i Veselice a Rakušáci. Na FM je to lovecký ráj i na dipol. Kamzík, Kahlenberg, Jauerling, Brno, Krásné, Jihlava, Strážník, Praděd, Boskovice, Zlín, Vyškov, Olomouc, Strážovice.