Autor Téma: problem s aktivnim rozbocovacem  (Přečteno 16493 krát)

tomas710

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #45 kdy: 03. 04. 2020, 11:44:45 »
Tak dnes vse doslo konecne ihned jsem to vyzkousel. Musim podekovat Lubosovi T. za radu vse klape jak ma bez zadne ztraty kvality. Dekuji

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 516
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #46 kdy: 03. 04. 2020, 13:18:33 »
To je dobře. Dík i za výsledek. Ovšem musely se na to spotřebovat celé 4 strany diskuze, přitom stačily 2, 3 rady....... ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #47 kdy: 03. 04. 2020, 13:41:54 »
To je fajn že vám to jde bez ztráty signálu.Při takovém zapojení nemůžete mít problém ze signálem.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 668
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #48 kdy: 03. 04. 2020, 14:52:52 »
 8) 8) 8) 8) 8)
Aneb: neříkej někomu kdo tomu nerozumí že to nejde, nebo půjde a udělá to :D
Jdu pověšit řemeslo na hřebík! :D Lubošek je nejlepší, jdu zametat ulice!  ;D ;D ;D


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 516
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #49 kdy: 03. 04. 2020, 15:29:15 »
To je fajn že vám to jde bez ztráty signálu.Při takovém zapojení nemůžete mít problém ze signálem.
Samozřejmě, že pouhé zapojení = poskládání jednotlivých komponent do řady, nezaručuje bezproblémový signál, zejména když se neví, co a jak původní tazatel přijímá. Za pokus to ale vždy stojí a když to nepomůže, opět existuje řada dalších následných řešení.
V komentáři Davida je sice ironie, ale to nebezpečí:"neříkej někomu kdo tomu nerozumí že to nejde, nebo půjde a udělá to" tady stále je. Doufám, že ale řemeslo neopustí, bylo by to jistě škoda, ale ten jeho "Aneb:" ho možná přivede k tomu, tak rezolutně nepochybovat o pouhém štěstí, nebo zdánlivě jednoduchém řešení.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #50 kdy: 03. 04. 2020, 15:51:18 »
Davídku nic nemusíš věšet na hřebík.Ale taky jsi nijak neporadil s problémem,měl by jsi se nad sebou zamyslet kde to u tebe vázne,když už máš tu potřebu se zde ukazovat.😀
Pamětníku vycházel jsem pouze z toho co bylo napsáno a tak sem tam nenašel, žádný problém s příjmem některé frekvence a tak se mohlo zvolit jednoduché řešení se zaručeným výsledkem.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 516
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #51 kdy: 03. 04. 2020, 18:49:54 »
.... tak se mohlo zvolit jednoduché řešení se zaručeným výsledkem.
V tom je ten problém, že zaručené nic není a někteří na to poukazují.... ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 668
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #52 kdy: 05. 04. 2020, 08:45:28 »
Davídku nic nemusíš věšet na hřebík.Ale taky jsi nijak neporadil s problémem,měl by jsi se nad sebou zamyslet kde to u tebe vázne,když už máš tu potřebu se zde ukazovat.😀
Pamětníku vycházel jsem pouze z toho co bylo napsáno a tak sem tam nenašel, žádný problém s příjmem některé frekvence a tak se mohlo zvolit jednoduché řešení se zaručeným výsledkem.
je to marný, je to marný, je to marný :D


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 668
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #53 kdy: 05. 04. 2020, 08:48:36 »
To je fajn že vám to jde bez ztráty signálu.Při takovém zapojení nemůžete mít problém ze signálem.
Samozřejmě, že pouhé zapojení = poskládání jednotlivých komponent do řady, nezaručuje bezproblémový signál, zejména když se neví, co a jak původní tazatel přijímá. Za pokus to ale vždy stojí a když to nepomůže, opět existuje řada dalších následných řešení.
V komentáři Davida je sice ironie, ale to nebezpečí:"neříkej někomu kdo tomu nerozumí že to nejde, nebo půjde a udělá to" tady stále je. Doufám, že ale řemeslo neopustí, bylo by to jistě škoda, ale ten jeho "Aneb:" ho možná přivede k tomu, tak rezolutně nepochybovat o pouhém štěstí, nebo zdánlivě jednoduchém řešení.  ;)
o štěstí jsem nikdy nepochyboval, kolikrát jsme někomu s kolegy konstatovali "to že vám nějaký bastl jede je spíš o štěstí, než že jste něco pochopil a nějak zázračně nainstaloval". Fascinující je na tom věc jiná, že ti lidé jsou přesvědčeni, že mohou někomu na základě toho štěstí radit :D a v tom je kámen úrazu....


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #54 kdy: 05. 04. 2020, 10:03:10 »
Moje rady se nezakládají na štěstí.Stačí si přečíst problém a většinou stačí jednoduché řešení.Pokud by byl větší problém tak potom se může řešit na základě měření ale není potřeba tam,kde je bezproblémový signál.Bez jistoty bych se do rady nepouštěl.Ale to ty nemůžeš Davídku pochopit.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 516
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #55 kdy: 05. 04. 2020, 10:23:58 »
Moje rady se nezakládají na štěstí.......Bez jistoty bych se do rady nepouštěl.
No, já tento typ rady apriori sice nezavrhuji, ale mnoho zkušeností, kdy se štěstí nekonalo, mne naučilo větší pokoře.
Proto s výše uvedenou citací slepě nesouhlasím.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 304
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #56 kdy: 05. 04. 2020, 12:23:47 »
... Fascinující je na tom věc jiná, že ti lidé jsou přesvědčeni, že mohou někomu na základě toho štěstí radit :D a v tom je kámen úrazu....
Tak to bohužel je co svět světem stojí - blbost, nevzdělanost a omezenost přidává na sebejistotě. Nechal bych to bejt, Luboše nepředěláš a tentokrát při tazateli stálo štěstí (alespoň prozatím mu jeho chuchvalec zřejmě funguje). Nakonec jsou všichni spokojení: prodejce vydělal, tazatel vyřešil problém a Luboš se tetelí blahem jak dobře poradil :)  Nerejpejme už do toho s nějakými fakty o štěstí, že tazatel mohl nejspíš vše vyřešit pasivním rozbočením za třetinovou cenu a pod., slovy klasika - komu tím prospějeme? Lidé chtějí být hlavně spokojení... v podstatě většina ani nestojí o hledání pravdy, která by je mohla znejistit. Přeji hezkou neděli v neveselé době  ;)


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #57 kdy: 05. 04. 2020, 13:50:46 »
Nevím proč bych se měl tetelit blahem,je mi to fuk.Ale když vím tak poradím.Každý může přispěchat na pomoc se svým receptem a lepším.David ale nijak neporadil a má nejvíc řečí ,které nikam nevedou.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 516
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #58 kdy: 05. 04. 2020, 14:09:16 »
.....tazatel mohl nejspíš vše vyřešit pasivním rozbočením za třetinovou cenu....
Mohl, ale o radu požádal až v okamžiku, kdy aktivní rozbočovač už měl koupený i nainstalovaný a hele, ono to nefungovalo. Potom byla možnost ho vrátit a zkusit to s pasivním, nebo ten na zkoušku navíc přikoupit, stejně jako externí napáječ pro anténní zesilovač. Třeba by pasivní rozbočovač mohl vyhovovat, ale neznámá délka koaxů k dalším TV to mohla, díky průchozímu útlumu v pasivním rozbočovači, přivést na hranu spolehlivé úrovně signálu a funkčnost systému by mohla záviset na počasí a roční době, protože je přijímán jen odražený signál od kopce.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 304
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #59 kdy: 05. 04. 2020, 15:57:31 »
Pamětník - samozřejmě, že v situaci která už nastala po zakoupení akt. rozbočovače se nabízí strčit nap.výhybku před akt. rozbočovač, ovšem s jasným vědomím, že jde o pokus, který vyjít může, ale nemusí. Celý spor s Lubošem je tady o tom, že on toto radí jako hotovou funkční věc - "jisté řešení", což je samozřejmě nesmysl, protože bez potřebných informaci o stavu signálů atd. to zde od stolu nikdo s jistotou tvrdit nemůže. Naopak, znalejší vidí na základě sdělených informací spoustu rizik možných problémů. Potřebné informace zakládající jistotu funkčnosti Lubošových rad tazatel nepředložil a nedají se ani nijak vydedukovat. Ovšem to Lubošovi nijak nepřekáží, stačí mu, že akt.rozbočovač má regulovatelný útlum a proto to musí fungovat  ;D  Náhodný úspěch pak Luboš považuje za potvrzení neomylnosti svých rad... to je zhruba shrnutí tohoto vlákna. Tak popřejme tazateli kvalitní odraz signálu z Radhoště od okolních kopců, v tomto může být kůrovec přínosem  :D