Autor Téma: problem s aktivnim rozbocovacem  (Přečteno 17357 krát)

Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #15 kdy: 24. 03. 2020, 23:08:21 »
Je nesmysl odstranit rozbočovač který není zrovna za pár korun.Je fakt že bych do takového zařízení nešel,rady prodejců jsou většinou pro kočku.Ale když už je tak je potřeba toho využít a ne ho odložit.Při zapojení které jsem navrhoval není s příjmem problém,ikdyž neznám podrobnosti o použité anténě a zesilovači,pokud není určen pouze pro 5V.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 338
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #16 kdy: 25. 03. 2020, 09:07:10 »
...rady prodejců jsou většinou pro kočku.Ale když už je tak je potřeba toho využít a ne ho odložit.Při zapojení které jsem navrhoval není s příjmem problém,ikdyž neznám podrobnosti o použité anténě a zesilovači,pokud není určen pouze pro 5V.
  :)  neznáš podrobnosti... ale víš, že při tvých radách není problém s příjmem... fascinující  :)
Kdybys mu poradil aspoň 5V adaptér a ne 12V, dalo by se to akceptovat (na zkoušku), ale rozhodně ne s nějakou "jistotou" že to bude fungovat. Jestli má dotyčný na střeše v anténě nějaký superturbo PL 2 st. zes na plošáku bez filtrace..., který teď ještě přikrmí na 12V a dá za něj 3. stupeň zesílení... tak je to přímo poukázka na problémy.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #17 kdy: 25. 03. 2020, 11:45:49 »
Rozbočovač má útlum tak v tom problém nevidím.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 523
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #18 kdy: 25. 03. 2020, 12:26:04 »
Každý prvek mezi anténou a tunerem má nějaký vliv na kvalitní příjem. Uváděný aktivní rozbočovač s útlumem není nijak obvodově specifikován, čili může mít nevyrovnanou frekvenční charakteristiku, může na různých kanálech jinak fázově zkreslovat a těch neznámých zde je jistě ještě více. Může ale fungovat. To se možná později dovíme od tazatele, nebo žádná odezva na rady se už tady neobjeví, jak je bohužel časté zdejší pravidlo. Ani karanténa nepřeje možnostem nákupu vhodných komponent, případně pomoci na místě od někoho zkušeného.  :(
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 681
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #19 kdy: 25. 03. 2020, 13:23:59 »
...rady prodejců jsou většinou pro kočku.Ale když už je tak je potřeba toho využít a ne ho odložit.Při zapojení které jsem navrhoval není s příjmem problém,ikdyž neznám podrobnosti o použité anténě a zesilovači,pokud není určen pouze pro 5V.
  :)  neznáš podrobnosti... ale víš, že při tvých radách není problém s příjmem... fascinující  :)
Kdybys mu poradil aspoň 5V adaptér a ne 12V, dalo by se to akceptovat (na zkoušku), ale rozhodně ne s nějakou "jistotou" že to bude fungovat. Jestli má dotyčný na střeše v anténě nějaký superturbo PL 2 st. zes na plošáku bez filtrace..., který teď ještě přikrmí na 12V a dá za něj 3. stupeň zesílení... tak je to přímo poukázka na problémy.
Píšeš o věcech, o kterých Lubošek nemá ani tucha :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #20 kdy: 25. 03. 2020, 13:55:00 »
Davídku,moc dobře vím o co jde.Ale ty jsi pánovy zatím nijak nepomohl,kecy kolem mne ho nezajimají a nijak nepomůžou.


Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 425
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #21 kdy: 25. 03. 2020, 22:14:17 »
Moc pěkně a věcně jsi to zhodnotil, ale jinak nemám sílu se nějak zapojovat. 
Co je ten nouzový stav, tak jedu v takovém módu práce/spánek. Nic jiného se tam nevleze. Už aby to skončilo.
Ten dipól, co jsem ti nechal před časem v té mrtvé schránce tam stále je.   


Dipol Pokr včera vyzvednul, zrecykluju a vyzkouším. Dík. A buď rád, že máš co dělat, mě všechno zrušili, odsunuli, odřekli a nemám do čeho píchnout. Jestli to tak půjde dál, tak umřu hlady :-)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 681
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #22 kdy: 26. 03. 2020, 09:43:49 »
Mrtvá schránka Pokr? Sakra :)


Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 425
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #23 kdy: 26. 03. 2020, 10:32:52 »
Co se divíš, je válečný stav a do naší konspirační skupiny přijímáme jen prověřený a důvěryhodný osoby :-)
« Poslední změna: 26. 03. 2020, 10:34:23 od Xmux »


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 681
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #24 kdy: 26. 03. 2020, 13:43:50 »
tak ho pozdravuj :)


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 345
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #25 kdy: 26. 03. 2020, 14:47:44 »
Abych uvedl ty konspirace na pravou míru.
Xmux potřeboval dipól, který jsem měl náhodou doma. Nenašli jsme však vhodný termín a místo k předání. Tak jsem ho nechal v lese mezi Brnem a Blanskem na přesně určeném místě. Tam už si ho mohl vyzvednout kdokoli a kdykoli. 
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 425
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #26 kdy: 26. 03. 2020, 17:42:43 »
Pokr se má, sedí na lontě na home office a prachy mu jdou :-)

Jinak přes dxPetra už p. Vališ vyrábí dle návodu pár prototypů dipolu s krabicema na novou DAB-ku.
Tak začněte šetřit, ať můžete podpořit českou ekonomiku :-)


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 681
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #27 kdy: 27. 03. 2020, 10:19:16 »
Davídku,moc dobře vím o co jde.Ale ty jsi pánovy zatím nijak nepomohl,kecy kolem mne ho nezajimají a nijak nepomůžou.
Lubošku máš pravdu, "pánovY" jsem nepomohl, jelikož nevím co to je, to slovo neznám :D
A tazateli v úvodu pomoci na dálku nedokážu, protože na dálku radit nelze. To umí jen takoví jako ty, internetoví radiči s heslem "čím méně vím, tím ochotněji poradím" :D Nejčastěji s argumentem "doporučuji to a to, protože mně to funguje"
Raději mlčet...


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 755
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #28 kdy: 27. 03. 2020, 10:36:09 »
Ale Davídku to co jsem doporučil funguje všude,tedy systém zapojení.O vhodnosti kolik V tam dát je druhá věc.A když nemáš zájem poradit tak na to nereaguji,nemáš tady žadnou povinnost přispívat když nemáš k problému co říct,ne?Dokud sem pán nenapíše jak mu to funguje ,nemá smysl dál kolem toho cokoliv řešit.A nikde jsem nepsal že mě to tak funguje,mě to tak nefunguje ale vím že je to plně funkční.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 681
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #29 kdy: 27. 03. 2020, 11:06:54 »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
už Albert Einstein říkal... ale to asi nemá smysl :D