reklama

Autor Téma: problem s aktivnim rozbocovacem  (Přečteno 12838 krát)

tomas710

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
problem s aktivnim rozbocovacem
« kdy: 22. 03. 2020, 16:15:59 »
Dobry den.
Muj dotaz je ohledne rozboceni signalu z anteny na vice tv.  Mam na strese antenu se zesilovac. na dvb/t set top boxu musim mit zapnute napajeni anteny at naladi programy. Rozhodl jsem pripojit dalsi televize tak jsem zakoupil tenhle rozbocovac https://www.exasoft.cz/ivo-i133-aktivni-rozbocovac-8x-vystup-f-10db-zisk-zdroj-12v_d214851.html  pri zapojeni mi nefunguje ani ta prvni tv, uplne se ztrati signal. zkousim to z napajenim i bez napajeni. netusim kde je problem nebo jestli je to vhodne zarizeni. zarizeni jsem zakoupil na doporuceni v obchode. nerozumim tomu prijde mi jak kdyby to nebylo vubec pruchozi v zadne variante z toho nejde signal dal.
dekuji moc
Tomas

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 744
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #1 kdy: 22. 03. 2020, 17:09:16 »
To co jste udělal je to že jste se odstřihnul od antény.Aby vám to šlo musíte si dát napáječ antény před rozbočobač.Jinak řečeno napáječ vám napájí pouze rozbočovač ale ne anténu.


tomas710

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #2 kdy: 22. 03. 2020, 17:55:42 »
To co jste udělal je to že jste se odstřihnul od antény.Aby vám to šlo musíte si dát napáječ antény před rozbočobač.Jinak řečeno napáječ vám napájí pouze rozbočovač ale ne anténu.

Dekuji za rychlou odpoved.
Blbe se zeptam, to znamena ze musim koupit jeste neco jako tohle https://www.antenex.cz/antenni-napajeci-zdroj-cn-07f/80.html ? a dat to mezi rozbocovac a antenu? to jsem pak spatne pochopil ze ten adapter v rozbocovaci ma za ucel napajet i antenu. dekuji moc


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 744
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #3 kdy: 22. 03. 2020, 18:00:57 »
Ano po takovèm zapojení vám to bude opět fungovat.Rozbočovač anténu nenapájí.


tomas710

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #4 kdy: 22. 03. 2020, 18:04:51 »
Ano po takovèm zapojení vám to bude opět fungovat.Rozbočovač anténu nenapájí.

Perfektni, pomohl jste mi, dam vedet jestli to pomohlo.
preji pekny zbytek Nedele
Tomas

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 384
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #5 kdy: 23. 03. 2020, 00:57:32 »
Je tu ovšem dost vysoká pravděpodobnost, že i v tomto zapojení vám to bude spíše nefungovat než fungovat, vzhledem k použití předzes v anténě napájeného 5V z STB, a reálně hrozí přebuzení širokopásmového zes v rozbočovači. Ale třeba budete mít štěstí a jen tak nevyhodíte další tři stovky za nepotřebný komponent.
« Poslední změna: 23. 03. 2020, 00:59:13 od Xmux »


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 744
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #6 kdy: 23. 03. 2020, 05:41:47 »
Rozbočovač je regulovatelný tam přebuzení není možné.Při použití 12V napáječe se většího zesílení dosáhne ale ne takového,aby se zrušil příjem.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 642
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #7 kdy: 23. 03. 2020, 13:39:35 »
Všechno špatně... a do toho Lubošek plácá své tradiční nesmysly :D Škoda mluvit.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 501
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #8 kdy: 23. 03. 2020, 13:58:09 »
Nebylo by tedy lepší poradit tak, aby zůstalo napájení anténního zesilovače stále na 5 V, jako ze STB, pomocí https://www.antenex.cz/antenni-napajeci-zdroj-maximum-5v-power-inserter/6475.html ?
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 744
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #9 kdy: 23. 03. 2020, 14:30:25 »
Všechno špatně... a do toho Lubošek plácá své tradiční nesmysly :D Škoda mluvit
Davídku pokud máš lepší nápad,nikdo ti nebrání ho zde prezentovat.Když ne tak není důvod se zde hlásit jako ordonanc beze smylu k tématu.


Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 384
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #10 kdy: 23. 03. 2020, 18:40:01 »
Je celkem dost na chuj, něco někomu chtít radit, když nemám tušení, co ten dotyčný tázající se přijímá, kde to přijímá, odkud to přijímá a hlavně na co přesně to přijímá. Zvlášť když 90% samodomo instalací je typu polský síto s turbo zesilovačem (či jinej podobnej aktivní bazmek či plastokrám) a z toho je 20% napájený 5V z STB, protože Franta na internetu říkal, že tak to nebude tolik kostičkovat (tenhle odborný výraz mě naprosto irituje). A pokud za regulaci zisku považuješ ten pseudo útlumák na vstupu toho širokopásmovýho (50-800MHz) zesu, což je mimochodem v T2 s 256QAM totální nesmysl si signál na vstupu zdegradovat a fázově rozjebat a hned vzápětí ho znovu zesilovat, tak toho, sorry, asi moc nevíš. O tom jak to vypadá uvnitř toho rozbočovače a jakým způsobem je to rozbočení fyzicky provedený ani nemluvím. Ale jinak je mi to celkem putna, každej si může poslouchat rady koho chce, každý má právo volby :-)


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 270
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #11 kdy: 23. 03. 2020, 21:45:31 »
Moc pěkně a věcně jsi to zhodnotil, ale jinak nemám sílu se nějak zapojovat. 
Co je ten nouzový stav, tak jedu v takovém módu práce/spánek. Nic jiného se tam nevleze. Už aby to skončilo.
Ten dipól, co jsem ti nechal před časem v té mrtvé schránce tam stále je.   
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 642
    • Zobrazit profil
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #12 kdy: 24. 03. 2020, 13:09:29 »
Je celkem dost na chuj, něco někomu chtít radit, když nemám tušení, co ten dotyčný tázající se přijímá, kde to přijímá, odkud to přijímá a hlavně na co přesně to přijímá. Zvlášť když 90% samodomo instalací je typu polský síto s turbo zesilovačem (či jinej podobnej aktivní bazmek či plastokrám) a z toho je 20% napájený 5V z STB, protože Franta na internetu říkal, že tak to nebude tolik kostičkovat (tenhle odborný výraz mě naprosto irituje). A pokud za regulaci zisku považuješ ten pseudo útlumák na vstupu toho širokopásmovýho (50-800MHz) zesu, což je mimochodem v T2 s 256QAM totální nesmysl si signál na vstupu zdegradovat a fázově rozjebat a hned vzápětí ho znovu zesilovat, tak toho, sorry, asi moc nevíš. O tom jak to vypadá uvnitř toho rozbočovače a jakým způsobem je to rozbočení fyzicky provedený ani nemluvím. Ale jinak je mi to celkem putna, každej si může poslouchat rady koho chce, každý má právo volby :-)
Asi tak :) Jenže Lubošek tady roky "radí" a tak má pocit, že to má smysl :D Bohužel, původnímu tazateli se nějak smysluplně radí těžko, viz Tvůj příspěvek. Jenže ty máš ještě čas a nervy to psát, jiní už ne.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 501
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #13 kdy: 24. 03. 2020, 16:47:59 »
Je celkem dost na chuj, něco někomu chtít radit, když nemám tušení, co ten dotyčný tázající se přijímá, kde to přijímá, odkud to přijímá a hlavně na co přesně to přijímá. Zvlášť když 90% samodomo instalací je typu polský síto s turbo zesilovačem (či jinej podobnej aktivní bazmek či plastokrám)...... O tom jak to vypadá uvnitř toho rozbočovače a jakým způsobem je to rozbočení fyzicky provedený ani nemluvím. Ale jinak je mi to celkem putna, každej si může poslouchat rady koho chce, každý má právo volby :-)
Tazatel hned v úvodu napsal, že provozuje anténu s předzesilovačem, napájeným ze STB a asi byl s příjmem spokojen. Proto ho chtěl rozbočit do dalšího/ch TV, ale nezvolil rozbočovač s jedním průchodem pro napájení anténního zesilovače. Proto mu to vůbec nefungovalo a ptal se na radu. Kromě nějakých rad se dočkal i kritiky, ale bez měření signálů by stejně nebylo důležité uvádět jakou a kde má anténu, anténní předzesilovač, které vysílače a MUXy přijímá.

Je jasné, že každá změna v řetězci mezi anténou a TV má nějaký vliv na výsledný příjem, může mít ale štěstí a pokud správně vyřeší napájení anténního předzesilovače a vhodně nastaví zesílení aktivního rozbočovače, že bude spokojen s příjmem na všech připojených TV. Nebo ne a bude to řešit dál......
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 384
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:problem s aktivnim rozbocovacem
« Odpověď #14 kdy: 24. 03. 2020, 22:14:52 »
A z těch všech důvodů měla jediná relevantní rada znít - vrazte si tam pasiv rozboč s jedním výstupem průchozím pro napájení za 30 kaček a když se přijem zhorší, tak se ptejte dál. To je celý.


 

reklama