Autor Téma: DVB-T+DVB-S  (Přečteno 10039 krát)

Ondřej Hofman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
DVB-T+DVB-S
« kdy: 30. 07. 2010, 20:40:26 »
Rád bych se zeptal jestli by toto schéma bylo realizovatelné.?

1.= Slučovač E.105-F
2.= Rozbočovač SAT 2-násobný
3.= Obyčejná IEC rozdvojka
Na parabole bych měl Smart Titanium Monoblock Single 4.3° TMS 43.
A nevím, kde bych měl dát zesilovač(poraďte). Zesilovač protože jsme asi 50km od nejbližšího digitálního vysílače.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #1 kdy: 30. 07. 2010, 21:23:07 »
Na vstupu je potřeba místo prvků 1 a 2 osadit slučovač 2x sat IN/1x terestr. IN/ 2x TV/Sat OUT. Nevím, zda něco takového existuje (neznám), ale čtyřnásobný sat/TV sluč. od EMP má označení S107.
Zesilovač DVB-T signálu nejlépe osadit přímo do antény a napájet na konci jeho přívodního vodiče, tedy před vstupem do uvedeného slučovače.
Větev OUT1/TV (DVB-T) zjednodušit použitím trojnásobného rozbočovače, to ale záleží na kabeláži. Možností je víc, nicméně za dodržení správných úrovní signálu by to mělo fungovat.


Ondřej Hofman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #2 kdy: 30. 07. 2010, 21:28:14 »
Větev OUT2 jsem dal takhle, protože je v jiném patře než OUT1.


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #3 kdy: 30. 07. 2010, 21:55:34 »
Protože budou osazené 2 sat přijímače, je nutné použít TWIN monoblok (2 výstupy). Na to jsem ještě zapoměl. Proto první 2 prvky nahradit jak jsem popsal výše, musí mít 2 sat vstupy a jeden TV pro DVB-T.  Protože takový prvek (slučovač) neznám, navrhnul jsem S107, ten má 4 sat vstupy a jeden TV.


Ondřej Hofman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #4 kdy: 30. 07. 2010, 22:12:43 »
A co tohle?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #5 kdy: 30. 07. 2010, 22:32:56 »
Ano, to je ono.


Ondřej Hofman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #6 kdy: 30. 07. 2010, 22:37:10 »
A ještě prosím, kam zesilovač?


Ondřej Hofman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #7 kdy: 30. 07. 2010, 22:48:27 »
A jaký by jste mi doporučil.


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #8 kdy: 30. 07. 2010, 23:03:09 »
to nebude fungovat bez znalosti síly signálu DVB-T
tyto slučovače mají dost velký útlum cca 6-8dB
Řešil bych to-Twin monoblok, Terr.ant
http://emp-centauri.byznysweb.cz/product/c32pnp-w1-p180-w-1030/
druhou větev rozbočit na Tv-SAT a pak znova na Tv-PC asi aktivním rozbočovačem ta první větev by mohla být o.k. za předpokladu že na slučovač půjde signál Terr. okolo 85 dBuV.
úplně nejlepší by bylo použít multiswitch 5/4 a quattro...
« Poslední změna: 30. 07. 2010, 23:10:34 od Wolfgang Wolf »
Honda Enduro Team


Ondřej Hofman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #9 kdy: 30. 07. 2010, 23:23:10 »
Co mi ještě chybí?
« Poslední změna: 30. 07. 2010, 23:29:59 od Ondřer Hofman »


Ondřej Hofman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #10 kdy: 30. 07. 2010, 23:31:56 »


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #11 kdy: 30. 07. 2010, 23:44:01 »
...nákres už je celkem o.k, ten předzesilovač těžko soudit bez znalosti místních podmínek, nejlépe je použít propusti na "zájmové" kanály a hotovo, možná může být 30dB i moc je lepší co nejziskovější anténa. Každopádně vstup na slučovači je pro DVB-T neprůchozí  a tak bude nutno napájet předzesík ještě před vstupem...
Honda Enduro Team


Ondřej Hofman

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 11
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #12 kdy: 31. 07. 2010, 00:10:24 »


Wolfgang Wolf

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 516
    • Zobrazit profil
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #13 kdy: 31. 07. 2010, 00:31:36 »
pro napájení předzesilovače ideální
Honda Enduro Team


Zip Zip

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Dělám to, čemu rozumím, čemu nerozumím, nedělám.
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: DVB-T+DVB-S
« Odpověď #14 kdy: 31. 07. 2010, 06:41:28 »
No tak vida, kolega Wolf našel u EMP správný slučovač, výsledné schéma zapojení už je také hotovo.
Pokud jde o DVB-T, širokopásmový zes. můžou zahltit (rozkmitat) doposud fungující analog kanály atd. atd. Prostě bez znalosti místních podmínek, vst. úrovní ..... již dál nelze nic korektně doporučit, snad jen nešetřit na kvalitní anténě, nebo ideálně pozvat někoho s patřičným vybavením.