reklama

Autor Téma: TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem  (Přečteno 2640 krát)

PetrKla

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Dnes jsem zprovoznil a oproti původnímu stavu (DVB-T přímo do televize) sem tam vypadne obraz/zvuk se zprávou, že je špatná kvalita signálu. Jak říkám, s DVB-T se to nestávalo a na anténu ani nic dalšího jsem nesahal. Kde by mohl být problém?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 338
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #1 kdy: 04. 01. 2020, 21:13:43 »
nesdělil jste ani lokalitu ani provedení přijímacího řetězce, ale na 90 % bude nevhodný vzhledem k rozsáhlejší SFN v DVB-T2.


BeatJ

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 848
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #2 kdy: 04. 01. 2020, 23:31:26 »
Presne tak, to, ze "stare" DVB-T predtim jelo ok, neznamena, ze DVB-T2 pojede bez uprav anten take.
DISKUZNÍ SKUPINA DAB+   https://www.facebook.com/groups/1296962067091947/
Yamaha T-D500 + Rotel RT-12 pro Síťové přehrávání,FM,DAB+
Kathrein AV12 pro DAB+ III.pásmo
Kathrein ABH01 pro FM
Emme Esse 40XD pro DVB-T


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 268
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #3 kdy: 05. 01. 2020, 00:32:09 »
PetrKla - Digipal ISIO HD má podle mých zkušeností slušné příjmové vlastnosti, takže pokud nemáš zrovna nějaký vadný kus, máš problém se signálem který do něj leze.


PetrKla

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #4 kdy: 08. 01. 2020, 09:02:52 »
Děkuji za reakce a omlouvám se za málo informací, taky mi to mohlo dojít hned. Takže je to rodinný dům v Přešticích u Plzně, příjem z vysílače Krašov (pokud se nepletu). Co je na střeše za anténu bych mohl zjistit o víkendu, nicméně v domě je pak ještě rozdělovač do pokojů a to tenhle: https://www.dba.dk/antenneforstaerker-hq-amp4/id-1037294113/billeder/1/ (už se neprodává, tak jsem našel aspoň obrázek). Možná to je ten slabý článek? Byl tam už od developera a vzhledem k tomu, že TV máme jen v jedné místnosti, ani bych vlastně rozdělovač na 4 výstupy nepotřeboval.
« Poslední změna: 08. 01. 2020, 09:06:54 od PetrKla »

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 489
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #5 kdy: 08. 01. 2020, 14:21:13 »
V tenhle čas se spouštějí hlavně nové DAB vysílače a ty mohou zahltit ten Váš ne rozdělovač ,ale  širokopásmový zesilovač. Budto ho vyřadte nebo dejte na vstup zádrž pro III.pásmo.A nebo něco ,co propustí jen UHF. Nebo slučovač ,kde je na vstupu uvedeno pro 4.pásmo, nebo zhruba 21-50. kanál.
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 602
    • Zobrazit profil
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #6 kdy: 08. 01. 2020, 23:15:45 »
V tenhle čas se spouštějí hlavně nové DAB vysílače a ty mohou zahltit ten Váš ne rozdělovač ,ale  širokopásmový zesilovač. Budto ho vyřadte nebo dejte na vstup zádrž pro III.pásmo.A nebo něco ,co propustí jen UHF. Nebo slučovač ,kde je na vstupu uvedeno pro 4.pásmo, nebo zhruba 21-50. kanál.
ježiš to je ale blbost s tím DABem :D


Xmux

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 338
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #7 kdy: 09. 01. 2020, 00:57:19 »
Krašov nebo Svatobor ??? !! Přeštice leží přesně na spojnici, takže téměř stopro echo (pre-echo).  Zjistit kam skutečně míří anténa (a jaká) a zkusit otočit o 180 stupňů. Je nějaký signál na K24 PS 13? Tu vysílá tuším jen Svatobor. Víc se toho z Moravy na tu dálku poradit nedá :-)))


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 479
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #8 kdy: 09. 01. 2020, 01:47:26 »
V Přešticích ještě může záležet na adrese. V okolí kostela, na kopci, budou jiné příjmové podmínky než někde kolem náměstí.
Buď uveďte ulici, nebo podle mapy a azimutů k uvažovaným vysílačům, odhadněte kam kouká anténa, nebo kterým směrem je lepší výhled k některému z vysílačů. Předpokládal bych ale, že v Přešticích bude lepší Krašov.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


PetrKla

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #9 kdy: 10. 01. 2020, 10:55:18 »
Ulice je Slunečná, anténa je otočena na Krašov. Na střechu jsem ještě nevylezl, ale alespoň jsem ji vyfotil z dálky. Stačí to, nebo je důležitý přesný typ (pokud bude na anténě tedy napsaný)? https://imgur.com/bkQVxiT
« Poslední změna: 10. 01. 2020, 11:57:15 od PetrKla »


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 268
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #10 kdy: 10. 01. 2020, 11:37:16 »
Antena Fracarro by měla být OK, otoč anténu o 180 st. na Svatobor a podej "hlášení"  ;)


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 479
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #11 kdy: 10. 01. 2020, 11:59:15 »
Na Krašov má téměř přímý výhled, Svatobor má za minimálně dvěma vysokými kopci.  ;)
« Poslední změna: 10. 01. 2020, 12:04:29 od Pamětník »
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


PetrKla

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #12 kdy: 10. 01. 2020, 11:59:48 »
Antena Fracarro by měla být OK, otoč anténu o 180 st. na Svatobor a podej "hlášení"  ;)
Tady je ještě problém, jak jsem psal v první otázce, že ty výpadky jsou jen občas. Třeba dva dny za sebou byly problémy a teď je to zase tři dny všechno v pohodě. Takže i když anténu otočím, tak vlastně nebude hned co hlásit.


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 268
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #13 kdy: 10. 01. 2020, 12:02:05 »
Na Krašov má téměř přímý výhled, Svatobor má za minimálně dvěma vysokými kopci.  ;)
přímý výhled ale větší vzdálenost = preecho ze Svatoboru!!!


lance

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 268
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:TechniSat DigiPal ISIO HD DVB-T2 - problém se signálem
« Odpověď #14 kdy: 10. 01. 2020, 12:06:15 »
Napiš, kolik dB ti ukazuje Technisat sílu signálu a kvalitu na jednotlivých kanálech při těchto variantách:
1. jak to máš teď
2. zkusit ubrat zesílení na zesilovači (plochým šroubovákem pootočit trimr doleva např. do poloviny jeho dráhy...)
3. zkusiti vynechat zesilovač úplně (jednoduše jen propojit koaxy)
4. otočit anténu o 180 st. na Svatobor - a znovu se zes. a bez...

Když si s tím trochu pohraješ, máš výhodu, že na rozdíl od většiny běžných settopboxů ten tvůj Technisat ukazuje sílu a kvalitu odpovídající nějaké realitě, takže se z toho dá něco odhadnout.
« Poslední změna: 10. 01. 2020, 12:39:20 od lance »


 

reklama