Autor Téma: Multiplex 3 v Mladé Boleslavi  (Přečteno 2575 krát)

Petr Sirotka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Multiplex 3 v Mladé Boleslavi
« kdy: 30. 07. 2010, 00:46:00 »
Dobrý den,
když před týdnem skončilo vysílání multiplexu 3 na kanálu 46 v Praze, přestal mi multiplex 3 jít. Televizi jsem proto přeladil, ovšem zarazilo mě hned několik věcí - den před vypnutím jsem naladil 1. 3. multiplex dvakrát. Po přeladění jsem 1. multiplex naladil jednou a 3. multiplex vůbec. Máme společnou televizní anténu - jednu na Prahu, druhou na Liberec. Jelikož se v rozvodech upravují frekvence, nemůžu vypátrat, odkud vlastně signál 1. a 2. muxu mám. Takže mám vlastně tři otázky - má někdo stejný problém? Nesnižoval se výkon Žižkova? A vysílal z Ládví jen 3. mux, nebo i ostatní?
Předem děkuji za reakce.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


david.kriz

  • Host
Re: Multiplex 3 v Mladé Boleslavi
« Odpověď #1 kdy: 30. 07. 2010, 02:15:13 »
snižování výkonu je nesmysl... proč si pořád někdo myslí, že se snižuje výkon nebo dělají jakékoli čachry s vysílači? :-D

z Ládví a dalších 2 vysílačů CDG vysílal pouze ten divný "pražský" mux3. Nic víc.

To odkud přijímáte jaký mux v případě konverze zjistíte jedině tak, že se zeptáte správce resp. firmy která STA dělala.

Ještě je možnost u počítačových přijímačů (USB, PCI) analyzovat z datového toku parametr, na kterém kanále se původně vysílalo.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 552
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 v Mladé Boleslavi
« Odpověď #2 kdy: 30. 07. 2010, 08:32:27 »
- má někdo stejný problém? Nesnižoval se výkon Žižkova? A vysílal z Ládví jen 3. mux, nebo i ostatní?
a) podobný problém má nedefinovatelný, ale i nezanedbatelný počet diváků, nejste vyjímka

b) výkon ze Žižkova se nesnižoval

c) z Ládví se vysílal jen "pražský" MUX 3
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Multiplex 3 v Mladé Boleslavi
« Odpověď #3 kdy: 30. 07. 2010, 09:37:26 »
Pokud se nemýlím, jsou v Mladé Boleslavi STA z 99,99999.... % stavěny horizontálně na Cukrák. Je možné, že firma použila k. 46 a vložila jej do STA. Potom je potřeba požádat firmu o přeladění kanálových vložek.
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


Petr Sirotka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Multiplex 3 v Mladé Boleslavi
« Odpověď #4 kdy: 31. 07. 2010, 00:34:15 »
Děkuji všem za reakce. Už nemusím zjišťovat, odkud signál pochází, z údajů na internetu jsem vydedukoval, že je problém v příjmu z Prahy, protože pouze z Ještědu vysílá jen 1. a 2. mux, zatímco z těch pražských všechny tři.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0