reklama

Autor Téma: DVBT2 stb s funkcí CEC  (Přečteno 10637 krát)

Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 312
    • Zobrazit profil
DVBT2 stb s funkcí CEC
« kdy: 28. 06. 2019, 14:24:51 »
Máte nějaké typy na levnější přijímače s touto funkcí? V různývh recenzích se tomu nevěnují a spousta starších lidí by velmi ráda jen jeden ovladač na TV,  mnohdy jim i kombinace dvou ovladačů dělá problémy.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 158
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #1 kdy: 28. 06. 2019, 15:48:21 »
Já si naopak myslím, že by se lidé měli neustále zdokonalovat a učit se novým věcem v každém věku. Ano, důchodci s tím mají potíže, ale jako se naučili ovládat mobilní telefony nebo počítač, tak se naučí používat i dva ovladače. Dnes se dívat na televizi znamená mít alespoň základní povědomost o typech digitálních signálů, případně kódování programů u placených nabídek a obsazenosti externích vstupů.   
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #2 kdy: 28. 06. 2019, 17:43:57 »
Nevím v čem je problém.Zapnou a vypnou tv na nic víc ovladač nepotřebují.Vše ostatní ovládají ovladačem na STB.To se přeci dá lehce naučit.Základní věci,přepínání kanálů a hlasitost,jinak je vše nastavený.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 312
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #3 kdy: 28. 06. 2019, 19:56:47 »
Dva ovladače jsou zbytečný opruz, když to jde jedním. Uvítal bych konkrétní tipy na zařízení. Lidová moudra co je pro koho lepší a co se snadno naučí nepotřebuji. Pokud žádné nemáte tak neničte téma.    Díky.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #4 kdy: 28. 06. 2019, 21:28:28 »
Knizeci rady. Taky nevim proc by mela technika otravovat misto ulehcovat zivot. Levnych s HDMI CEC bohuzel moc neni. Ja jsem cetl o CryptoBox 702T mini, ale vyzkouseno nemam.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 538
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #5 kdy: 29. 06. 2019, 11:27:44 »
Nevím v čem je problém.Zapnou a vypnou tv na nic víc ovladač nepotřebují.Vše ostatní ovládají ovladačem na STB.To se přeci dá lehce naučit.Základní věci,přepínání kanálů a hlasitost,jinak je vše nastavený.
Evidentně ti ještě nebylo 80, resp. ani 70...


lance

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 232
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #6 kdy: 29. 06. 2019, 12:39:13 »
Za cca 700 Kč Cryptobox 702T mini schováš za TV a jen vystrčíš čidlo..., HDMI-CEC funguje ale je potřeba ověřit kompatibilitu s konkrétní TV v praxi...


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 728
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #7 kdy: 29. 06. 2019, 21:51:13 »
To nebylo Davídku ale mým rodičům ano.


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 312
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #8 kdy: 21. 07. 2019, 09:51:00 »
Ještě jednou to vrátím do popředí, jestli se někdo další ozve, zatím to moc nadějně nevypadá.  :(


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 312
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #9 kdy: 24. 07. 2019, 16:32:38 »
Tak jsem Cryptobox 702T mini zkušebně pořídil, bohužel s mojí TV Sony nefunguje, není náhodou tuto funkci nějak potřeba na STB zapnout? Nepřišel jsem na to jak, ale třeba jsem špatně koukal. Na TV jsem ji zapnul.


omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 158
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #10 kdy: 24. 07. 2019, 16:53:41 »
To je taková duchařina. Něco s něčím funguje, něco s něčím nefunguje, nepřišel jsem na žádná pravidla, nutno zkoušet. U Samsungu se to třeba jmenuje Anynet+ (HDMI-CEC), ale já to mám všechno vypnuto, aby mi přídavná zařízení nevypínala nebo nezapínala sama od sebe hlavní TV. 
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 312
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #11 kdy: 24. 07. 2019, 19:35:26 »
U Sony se to jmenuje Bravia  sync, nebo tak nějak, to jsem zapnul a Sony píše, že nenašel žádné zařízení pro společnou komunikaci. A jelikož se tato funkce na TV musí zapínat, jinak jako by nebyla, napadá mě jestli ji není někde potřeba zapmout i na tom boxíku, ale nenašel kde.
« Poslední změna: 25. 07. 2019, 16:13:01 od Vladimír Dráb »


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #12 kdy: 30. 07. 2019, 22:36:51 »
Ano, HDMI CEC je nutne v STB zapnout, vychozi nastaveni je vypnuto.

Menu>Nastaveni>SystemovaNastaveni>HDMICEC

Je to posledni polozka v seznamu na trech strankach.
Je tam mozne nastavit detaily - jestli CEC zapina,vypina atd.

Se Sony 40W5500 funguje naprosto bez problemu.



Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 312
    • Zobrazit profil
Re:DVBT2 stb s funkcí CEC
« Odpověď #13 kdy: 01. 08. 2019, 21:58:59 »
Dík za odpověď, konečně profík. Nikde se o tom nepíše, možná je tohle problém proč spousta lidí říká, že to s jejich TV nefunguje. Díky, díky, díky.


 

reklama