reklama

reklama

Autor Téma: Nastavení wifi routeru  (Přečteno 12483 krát)

Marek40

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nastavení wifi routeru
« kdy: 09. 10. 2018, 09:06:33 »
Zdravím, zrovna jsem si koupil wifi router, abych měl signál po celém bytě, ale moc si nevím rady s jeho instalací. Na http://techhity.cz/media/jak-nastavit-wifi-router jsem sice našel návod, ale moc to nechápu. Router zapnu, připojím ho pomocí UTP kabelu do zásuvky, vyplním název sítě a heslo. Jenže tady mi to nejde, na tplinkwifi.net nebo 192.168.0.1 mám vyplnit IP adresu, subnet mask a další, které mi dal poskytovatel, ale stále mi to píše, že tam mám chybu. Je možné že mi poskytovatel dal chybné údaje? A co je to ta subnet mask? Díky.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #1 kdy: 09. 10. 2018, 10:53:06 »
Pokud je vše správně zapojeno, tak ve webovém prohlížeči zadáš adresu routeru, což je u TP-Linku buď 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1 a po stisknutí klávesy Enter ti vyskočí okno s přihlašovacími údaji, což je obvykle admin/admin nebo admin/1234 nebo admin/0000 a jsi v nabídce, kde pak provedeš vše potřebné.
Pro první přihlášení k routeru je třeba použít kabelové připojení mezi routerem a PC/NB, nikoliv Wi-Fi.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #2 kdy: 09. 10. 2018, 11:33:56 »
Není potřeba se připojovat na první nastavení kabelem,ta doba kdy to bylo nutný je dávno pryč.Vše se dá nastavit bezdrátově.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #3 kdy: 09. 10. 2018, 11:40:45 »
Není potřeba se připojovat na první nastavení kabelem,ta doba kdy to bylo nutný je dávno pryč.Vše se dá nastavit bezdrátově.
To je omyl, protože WiFi se musí v nastavení routeru povolit, což bezdrátově jaksi nejde.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #4 kdy: 09. 10. 2018, 11:46:12 »
Omyl to není.Mám několik routerů a u žádného jsem nepotřeboval na nastavení kabel,a fungují.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #5 kdy: 09. 10. 2018, 11:49:20 »
Všechny totiž ihned vysílají,tak připojit se je legrace.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #6 kdy: 09. 10. 2018, 12:10:15 »
Kdyby to byla taková legrace, tak to autor dotazu měl dávno hotové a toto vlákno nikdy nevzniklo.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #7 kdy: 09. 10. 2018, 12:21:49 »
To jistě.Ale jen jsem upozornil že dnešní routery není třeba připojovat.Co dál dělá špatně že to nejede,nevímSnad jen říct někomu kdo s tím dělá,pokud by se mu to nepodařilo zprovoznit.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #8 kdy: 09. 10. 2018, 14:56:02 »
Součástí každého TP-Linku je instalační CD, které přímo vyžaduje kabelové připojení. A pomocí něho pak lze router nastavit, takže nemá smysl spekulovat co by kdyby, ale držet se faktů.


Luboš T.

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #9 kdy: 09. 10. 2018, 15:36:10 »
Je vidět že jsi dlouho nekupoval router?Součástí je pouze napájecí zdroj,ani kabel ani cd tam už nenajdeš.


Jaroslav Komm

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nastavení wifi routeru
« Odpověď #10 kdy: 15. 10. 2018, 21:53:01 »
U nového routeru TP Link je v krabici UTP kabel a síťový zdroj. Po prvním zapojení naskočí stránka s nastavením hesla  a potom se otevře nastavovací menu, a je jedno ,jestli se přípojí kabel nebo wifi spojení , které jede ihned ,  a je zabezpečeno 8-místným číslem, které je napsáno na štítku routeru. nyní jsem nastavoval 5 různých nových TP link routerů a všechny to mají stejné bez CD. Je to jednoduché . Zadá se do prohlížeče : 192.168.0.1


 

reklama