reklama

reklama

Autor Téma: MUX 3 - špatný signál  (Přečteno 34382 krát)

henryolik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
MUX 3 - špatný signál
« kdy: 07. 06. 2018, 22:57:53 »
Dobrý večer, poslední dobou nám vypadává MUX 3 z Krašova (k52), někdy až tak, že nejde vůbec (hlavně večer). Všechny ostatní MUXy včetně přechodových a slabšího a vzdálenějšího MUXu 4 z Vodárny (k56) fungují bez problémů. Všechno to chytáme na anténu, která vypadá nějak takhle: https://eshop.100mega.cz/fuba-pasmova-27-antena-dat-912-lte-dvb-t-pro-venkovni-pouzti-potlacuje-pasmo-lte-zisk-16-5db_i158948.jpg a je nasměrovaná mezi Kr. a Vod., blíž ke Krašovu. Známý, který se prý zabývá televizemi už dlouho (taky nám to všechno zprovoznil a fungovalo to už snad rok), navrhuje, aby se anténa otočila na dle jeho názoru silnější, vysílač Vraní vrch, který ovšem nevysílá Pařízkovy muxy, vysílá slabším výkonem a pár km před domem je kopec. Vzhledem k tomu, že většina programů, na které se dívám jsou v MUXu 4 nebo RS7, popř. PS13 a celou dobu to fungovalo, až teď najednou to přestalo fungovat, připadá mi tato možnost naprosto nelogická. Možná by mohla být chyba někde v zesilovači, netuším, do rozvodů nemám přistup, ale na to by nejspíš zkušený známý přišel, ne?  ;D Tak tedy potřebuju poradit, čím by to nejspíš mohlo být?
Ještě dodám, že bydlíme v Tachově.
Děkuju všem  :)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 449
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 3 - špatný signál
« Odpověď #1 kdy: 08. 06. 2018, 08:35:33 »
Může to být úplně čímkoliv, ale jelikož je mux 3 již v konečné fázi, tak bych se v případě pozemního příjmu orientoval na DVB-T2 a konkrétně přechodovou síť 12 (Plzeň-Krašov k31), která programy muxu 3 obsahuje.


henryolik

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 3 - špatný signál
« Odpověď #2 kdy: 08. 06. 2018, 09:37:49 »
Mám v kuchyni televizi, která umí jenom DVB-T a k ní se chystám koupit set-top-box, ale musí umět HbbTV a mít CI+ slot, kdyby náhodou Nova s Primou něco vymyslely, a taky by měl mít nějakou přiměřenou cenu. Zatím nic, co by moje požadavky uspokojilo neexistuje, a tak potřebuju nějak spravit MUX 3. Zajímavý je, že všechny ostatní MUXy z Krašova jedou na 100 %, jen ta trojka ne. Na rušení LTE to nevidím, to by spíš byl rušen k56, který ale funguje mnohem líp, přestože je nejdál a vysílá s nižším výkonem.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 361
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 3 - špatný signál
« Odpověď #3 kdy: 08. 06. 2018, 12:41:10 »
Možná to zní provokativně, ale do kuchyně shánět STB s HbbTV a CI slotem může být dražší, než nová TV s těmito vlastnostmi, určená do tohoto prostředí. Problém může být i v tom, že STB s CI slotem mohou být specifikovány pro nějakou konkrétní kabelovou službu a s kódováním, které chystají některé naše komerční TV nemusí být kompatibilní. Čili to mohou být vyhozené peníze, STB s Vámi požadovanými parametry není a nebude levný.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, 2 x USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVRReady
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 449
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:MUX 3 - špatný signál
« Odpověď #4 kdy: 08. 06. 2018, 16:21:31 »
A "oprava" muxu 3 nejspíš také ne, protože jenom cena za měření signálů a pak úprava anténního systému může vyjít na balík. To vše s tím, že je to věc roku, možná dvou a pak to stejně zhasne.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


 

reklama