reklama

Autor Téma: Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti  (Přečteno 12170 krát)

Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« kdy: 18. 04. 2018, 18:20:04 »
Dnes cca v 18:00 hod. vypadla PS11 vysílající DVB-T2 z Kleti na K50. Úroveň signálu se nezměnila, spektrum také vypadá dobře, ale MER a BER se nedá změřit a ani konstelační diagram se nezobrazí. Samozřejmě ani TVP stanice v tomto multiplexu nezobrazí a TVP hlásí slabý nebo žádný signál. Výluka není hlášena a vysílač zjevně jede. Jiné MPX z vysílače Kleť ČRa jedou normálně.
Projevuje se stejná porucha i na jiných vysílačích?
Planar IT-15T2.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #1 kdy: 18. 04. 2018, 18:56:20 »
Naběhlo to cca v 18:49, měřáku se to chvíli ještě nelíbilo (ona i televize kostičkovala) ale teď už vše OK. Tak nevím, co to bylo.
Planar IT-15T2.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #2 kdy: 18. 04. 2018, 19:31:04 »
Hurá - už to zase nejde. Že by něco kouzlili s Mařským vrchem? Ten má najet pozítří v SFN s Kletí.
Planar IT-15T2.


Augusto_Pinochet

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 99
    • Zobrazit profil
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #3 kdy: 18. 04. 2018, 19:47:23 »
A co se tak obrátit na dohledové centrum provozovatele PS11 - ČRa - než pobékávat po diskusích?


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #4 kdy: 18. 04. 2018, 20:20:25 »
Inu, tak chytrý jsem taky a samozřejmě jsem to udělal. Slíbili, že to prověří a dají vědět. Možná ti nedošlo, že nepobékávám, ale pouze se ptám, zda někdo nepozoruje stejný problém a to ať už z Kleti a nebo jinde. Od toho diskuse jsou.
Planar IT-15T2.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #5 kdy: 18. 04. 2018, 20:54:54 »
Ve spolupráci s dohledovým centrem jsme problému přišli na kloub. Pokud chcete poznamenat, že problém byl u mě, tak nebyl. A nebyl ani na Kleti. Ale musel zákonitě vzniknout. Ten kdo se v tom orientuje již asi tuší, ten kdo ne, je zbytečné to rozebírat. Nyní je problém již odstraněn, ale nedá se vyloučit, že se v některé lokalitě kolem Kleti ještě nebude opakovat. Ostatních oblastí v ČR se to nemohlo dotknout.
Planar IT-15T2.


miko1313

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #6 kdy: 18. 04. 2018, 22:11:47 »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D


policak67

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #7 kdy: 19. 04. 2018, 00:56:07 »
No, pokud ti toto fórum nestojí za vysvětlení, nebude lepší tady příště se svými soukromými problémy neobtěžovat?


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 540
    • Zobrazit profil
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #8 kdy: 19. 04. 2018, 22:31:59 »
Prostě spustili Mařský vrch, ale nebyl v SFN správně synchronizován... nic složitého za tím netřeba hledat.


Bohumír Džubej

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 377
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Nejde PS11 DVB-T2 z Kleti
« Odpověď #9 kdy: 20. 04. 2018, 08:01:10 »
Ano, je to přesně tak jak píše pan Kříž. Inu, odborník se pozná. Díky pane Kříži. Dnes jsem to chtěl také napsat, ale předběhnul jste mne. Nechtěl jsem o tom psát v době, kdy Mařský vrch ještě nebyl oficiálně spuštěn a řešili jsme to s dohledovým centrem.
Planar IT-15T2.


 

reklama