reklama

reklama

Autor Téma: síťové ladění Skylink  (Přečteno 9577 krát)

dolezalvl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
síťové ladění Skylink
« kdy: 16. 01. 2018, 10:54:36 »
Mám starší Sony TV se satelitním tunerem a CI modulem určeným pro Skylink. Televizor nabízí tzv. síťové ladění (NIT). Pro jeho spuštění je třeba zadat transponder, který obsahuje data týkající se NIT pro Skylink. Alespoň tak tomu rozumím. Který je to ale transpondér nemůžu nikde zjistit. Server Parabola ukazuje jakousi NIT tabulku, kde pro Astru 3B, kde je i Skylink,  je uveden transponder na kmitočtu 11739, nicméně tento TP se Skylinkem nemá nic moc společného. Nevíte někdo jak to je a jaký TP by se měl v uvodním set upu ladění nastavit?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 025
    • Zobrazit profil
Re:síťové ladění Skylink
« Odpověď #1 kdy: 16. 01. 2018, 13:17:36 »
12070H ti naladí Astru 3. Jestli chceš něco z Astry 1, přilaď ručně podle seznamu na https://www.skylink.cz/parametry-ladeni, je toho málo. Pak tě bude čekat promazání nepotřebných a seřazení potřebných programů.
« Poslední změna: 16. 01. 2018, 13:21:58 od Petr Svoboda »


dolezalvl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:síťové ladění Skylink
« Odpověď #2 kdy: 16. 01. 2018, 13:37:46 »
Díky za radu. Vyzkouším to.  Dřív se tam zadával TP pro skupinu programů ČT, tj. 12525V. Ten se ale už nepoužívá. Že by o tom byla někde zmínka na Skylink.cz, tak to ani náhodou.


Martin Hájek

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 490
  • Až umřu, dejte mi na penál samolepku Beatu.
    • Zobrazit profil
Re:síťové ladění Skylink
« Odpověď #3 kdy: 16. 01. 2018, 15:12:08 »
Transpondér s NIT se při síťovém vyhledávání přímo nezadává. Jen musí být přítomen v seznamu transpondérů.
Loudness War zabijí hudbu!


dolezalvl

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:síťové ladění Skylink
« Odpověď #4 kdy: 16. 01. 2018, 15:31:48 »
Obávám se, že sat tuner v konkrétní TV žádný viditelný seznam transpondérů nemá. Proto ten tzv. host transponder musim zadat ručně.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 025
    • Zobrazit profil
Re:síťové ladění Skylink
« Odpověď #5 kdy: 16. 01. 2018, 15:50:34 »
Transpondér s NIT se při síťovém vyhledávání přímo nezadává. Jen musí být přítomen v seznamu transpondérů.
To je pravda jen částečně. Platí to, pokud zvolíš síťové prohledávání satelitu. Pak každou nalezenou NITku ti přijímač zpracuje a naladí. Takže máš třeba tisíc více či méně nesmyslných stanic (NL, DE, LX,…). Ale pokud chceš co nejvíce omezit velikost výsledného seznamu programů, musíš jít do seznamu transpondérů, zvolit právě ten tvůj žádaný (zde 12070h) a při síťovém ladění ti naladí jen Skylinkové; přesněji M7 programy. Což je cca 240 programů, vč. různých nizozemských. Vymažeš asi stovku, zbytek seřadíš a máš hotovo.
Ale ještě tě možná čeká opravit v seznamu TP symbolové rychlosti. Starší přijímače budou mít namnoze „jen“ defaultní 27500, resp. 22000. Novější, vyšší rychlosti musíš ručně opravit podle stránky Skylinku a uložit do seznamu TP v přijímači. Jinak i uložený program v seznamu bude ukazovat indikátor Quality=0.
« Poslední změna: 16. 01. 2018, 16:16:26 od Petr Svoboda »


Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 306
    • Zobrazit profil
Re:síťové ladění Skylink
« Odpověď #6 kdy: 16. 01. 2018, 15:53:50 »
Já to napíšu ještě jednodušeji nastav si třeba ručně jakýkoliv transponder od skylinku a zadej síťové vyhledávání, to by mělo stačit.


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 025
    • Zobrazit profil
Re:síťové ladění Skylink
« Odpověď #7 kdy: 16. 01. 2018, 15:57:48 »
Já to napíšu ještě jednodušeji nastav si třeba ručně jakýkoliv transponder od skylinku a zadej síťové vyhledávání, to by mělo stačit.
Dej mi pozor na ty symbolové rychlosti!
V televizorech snad neexistoval čip, který by je uměl ve svém seznamu přepsat „automaticky“, z NITky. A stále si drží původní (špatné) hodnoty, které na počátku vydal SES. Zvlášť pikantní to je u 12343H (ČT HD) vč. toho Pilot=Off. Některým TV bylo téměř nemožné vnutit novou konfiguraci TP. Tuším se to zde řešilo pro nějaký Samsung a diskuse byla dlouhá.
« Poslední změna: 16. 01. 2018, 16:08:34 od Petr Svoboda »


 

reklama