Dobry den,
dovolil bych se vecpat sem, do 10 000 Kc bych se take rad vesel, ale rad bych si ujasnil nekolik veci:
1) Pokud bych koupil televizi FullHD, jak vypada obraz, ktery neni ve FullHD? Je obraz rozlozen misto do jednoho pixelu do vetsiho poctu pixelu, tedy je patrnejsi kostickovateni, nebo jak je to osetreno, aby se na to dalo koukat?
2) Letmym zkoumanim obrazovek v obchode (v dobe, kdy jsem zadnou TV neshanel) me vetsina z nich odradila tim, ze
a) napr. maly text (titulek poradu, jmeno moderatora apod.) byl casto necitelny, misto ostreho obrazu znameho z CRT se objevoval jakysi shluk kosticek, ktery zblizka pri dobre vuli bylo mozne precist, ale zdalky jen jakysi obrazek...
b) pri zobrazeni vetsich ploch v jedne barve / odstinu se projevovalo "spijeni" plochy. Kde ve skutecnosti je dejme tomu zasnezena hora s x tisici odstiny bile, tam v TV vznikne petibarevny flek, ktery se navic "vlni" v zavislosti na tom, jak se meni celkova kompozice zaberu.
Jake parametry nebo moznosti nastaveni jsou zarukou toho, ze problemy popsane pod bodem 2 se u dane televize nebudou vyskytovat? (Prijde mi divne, ze by spravne byla nastavena jen jedna televize z 20, tak se trochu desim. S CRT jsem takoveto obludnosti pri prijmu DVB-T nezazil.) Podotykam, ze shanim spise mensi uhlopricku, 40-50 cm, s tunerem, jina zvlastni prani nemam (libila by se mi moznost nahravat pres USB, ale to v teto cene necekam).
Dekuji!