Autor Téma: Jakou televizi pořídit do 10 000 Kč  (Přečteno 41630 krát)

pozemák

• Závislák
    • Zobrazit profil
Re: Jakou televizi pořídit do 10 000 Kč
« Odpověď #75 kdy: 25. 11. 2010, 17:02:23 »
Já bych bral Samsunga :-)

Reklama

• Stálý člen

Tomas2007

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 26. 12. 2010, 01:08:36 »
Dobry den,

dovolil bych se vecpat sem, do 10 000 Kc bych se take rad vesel, ale rad bych si ujasnil nekolik veci:

1) Pokud bych koupil televizi FullHD, jak vypada obraz, ktery neni ve FullHD? Je obraz rozlozen misto do jednoho pixelu do vetsiho poctu pixelu, tedy je patrnejsi kostickovateni, nebo jak je to osetreno, aby se na to dalo koukat?

2) Letmym zkoumanim obrazovek v obchode (v dobe, kdy jsem zadnou TV neshanel) me vetsina z nich odradila tim, ze
a) napr. maly text (titulek poradu, jmeno moderatora apod.) byl casto necitelny, misto ostreho obrazu znameho z CRT se objevoval jakysi shluk kosticek, ktery zblizka pri dobre vuli bylo mozne precist, ale zdalky jen jakysi obrazek...
b) pri zobrazeni vetsich ploch v jedne barve / odstinu se projevovalo "spijeni" plochy. Kde ve skutecnosti je dejme tomu zasnezena hora s x tisici odstiny bile, tam v TV vznikne petibarevny flek, ktery se navic "vlni" v zavislosti na tom, jak se meni celkova kompozice zaberu.

Jake parametry nebo moznosti nastaveni jsou zarukou toho, ze problemy popsane pod bodem 2 se u dane televize nebudou vyskytovat? (Prijde mi divne, ze by spravne byla nastavena jen jedna televize z 20, tak se trochu desim. S CRT jsem takoveto obludnosti pri prijmu DVB-T nezazil.) Podotykam, ze shanim spise mensi uhlopricku, 40-50 cm, s tunerem, jina zvlastni prani nemam (libila by se mi moznost nahravat pres USB, ale to v teto cene necekam).

Dekuji!
« Poslední změna: 26. 12. 2010, 01:10:29 od Tomáš Mosler »

Karel Cibulka

• Profík
  • Fanda bezdrátové komunikace
    • ICQ komunikátor - 405782218
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 26. 12. 2010, 09:39:17 »
 :) mně se líbila životnost u CRT zobazovačů,to samé je u Notebooků(displeje) a zobrazovačů LCD s Plazmou dohromady,je to nepříjemné ale na to se dá dívat jen v určitém rozpětí ůhlu sledovanosti,kdy obraz je čistý jako u CRT TV u zbylého ůhlu sledovanosti se obraz zhoršuje a není dostatečně ostrý...tohle u CRT diváci absolutně NEznali...
Je to se vším,nic není dokonalý,vždycky to musí mít nějakou tu chybu vadu,ještě nikdo nevymyslel věc,produkt který by byl bez chyb a mile dokonalý,viz DVD nosiče tedy nahrávání a záznam VHS-DVD-BruRay-HDD paměťové média a HDD disky...vždy má každy jmenovaný své mouchy a nedostatky =D  8)
Jsem rád že věci fungují tak jak mají =)

Enik

• Profík
  • Vědomí vlastní neznalosti je klíčem k poznání.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 26. 12. 2010, 12:20:49 »
Dobry den,

dovolil bych se vecpat sem, do 10 000 Kc bych se take rad vesel, ale rad bych si ujasnil nekolik veci:

1) Pokud bych koupil televizi FullHD, jak vypada obraz, ktery neni ve FullHD? Je obraz rozlozen misto do jednoho pixelu do vetsiho poctu pixelu, tedy je patrnejsi kostickovateni, nebo jak je to osetreno, aby se na to dalo koukat?

2) Letmym zkoumanim obrazovek v obchode (v dobe, kdy jsem zadnou TV neshanel) me vetsina z nich odradila tim, ze
a) napr. maly text (titulek poradu, jmeno moderatora apod.) byl casto necitelny, misto ostreho obrazu znameho z CRT se objevoval jakysi shluk kosticek, ktery zblizka pri dobre vuli bylo mozne precist, ale zdalky jen jakysi obrazek...
b) pri zobrazeni vetsich ploch v jedne barve / odstinu se projevovalo "spijeni" plochy. Kde ve skutecnosti je dejme tomu zasnezena hora s x tisici odstiny bile, tam v TV vznikne petibarevny flek, ktery se navic "vlni" v zavislosti na tom, jak se meni celkova kompozice zaberu.

Jake parametry nebo moznosti nastaveni jsou zarukou toho, ze problemy popsane pod bodem 2 se u dane televize nebudou vyskytovat? (Prijde mi divne, ze by spravne byla nastavena jen jedna televize z 20, tak se trochu desim. S CRT jsem takoveto obludnosti pri prijmu DVB-T nezazil.) Podotykam, ze shanim spise mensi uhlopricku, 40-50 cm, s tunerem, jina zvlastni prani nemam (libila by se mi moznost nahravat pres USB, ale to v teto cene necekam).

Dekuji!
Především. Televize do 10000,- je nesmysl. Úhlopříčka 50cm není televize ale pohlednice. HDfull na 50cm úhlopříčce je absurdní.
 Na prosto nejmenší smysluplný rozměr je 94cm. U tohoto rozměru nemá smysl uvažovat o HDfull. Cena je kolem 12000,- A jedině plasmu!

Wolfgang Wolf

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 26. 12. 2010, 13:13:43 »
Pro Enik,
řešíme co pořídit synovi na koleje do pokojíku 2,7 x 3m, pokud možno s mpeg4. Děkuji za názor.
Honda Enduro Team

Reklama

• Stálý člen

BubakB

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 26. 12. 2010, 14:00:20 »
Dobrý den,

vybírám pro babičku televizor do cenové relace cca 10000 Kč. Požadavky nejsou příliš velké, přestala jí fungovat po 15 letech televize a je zapotřebí jí tam něco zprovoznit.

Narazil jsem na tuto televizi s relativně slušnou spotřebou. Co mne však zajímá je to, zda přehraje STB tohoto televizoru klasické pozemní vysílání kódované v MPEG-2, když obsahuje jen dekodér zdrojového kódování MPEG-4 (nevím, zda tam je zpětná kompatibilita, či ne).

Děkuji za případnou odpověď.

Honza DVB

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 26. 12. 2010, 14:47:20 »
Co mne však zajímá je to, zda přehraje STB tohoto televizoru klasické pozemní vysílání kódované v MPEG-2, když obsahuje jen dekodér zdrojového kódování MPEG-4 (nevím, zda tam je zpětná kompatibilita, či ne).
Samozřejmě že ano. Všechny IDTV umí MPEG2, některé (dnes většina) zvládají MPEG4-AVC (H.264).

Tomas2007

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #82 kdy: 26. 12. 2010, 16:54:11 »
Především. Televize do 10000,- je nesmysl. Úhlopříčka 50cm není televize ale pohlednice.
Ale já nepotřebuji s prominutím krávu přes půl pokoje... Dosud jsem bohatě vystačil s 37 cm CRT, nepotřebuji náhle ze stejné vzdálenosti vše vidět 3x větší. :)

Citace
HDfull na 50cm úhlopříčce je absurdní.
Proč? Úměrně úhlopříčce nemíním TV sledovat z deseti metrů, ;) přesto snad více bodů na malé úhlopříčce nablízko má stejný význam jako více bodů na velké úhlopříčce na dálku?

Pokud je někdo ochoten poradit, jaký model je zárukou kvalitního obrazu bez v minulém příspěvku popsaných "artefaktů", děkuji za radu.

spyko

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 26. 12. 2010, 17:16:33 »
Absurdita full spočívá v tom,že v dvb-t full nikdo nevysílá ,/kromě pokusu mux4 ve velkých městech-které stejně není full/,takže Enik vám to vysvětlil přesně,na SD stačí bohatě HDready,plazma se vyrábí na 32 palců,rovnou si kupte LCD k počitači se zabudovaným dvb-t mpeg4 a smáznete 2 breberky jednou ranou !!! ;D
Manhattan/optibox aligátor/,AL85,Moteck 2100a,Bensat 120 hd,Panasonic 42PX80,philips 5680,180D

Vladimír Dráb

• Závislák
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 26. 12. 2010, 17:19:47 »
Když mi loni pošla stará TV koupil jsem širokoúhlou starší skleněnou 82 cm a nemám žádný problém. Přesně jak píšete, obraz levnějších placek je mizerný. Vybral jsem Thomson, neboť je to snad jediný televizor, který se sám po zapnutí STB taky zapne a po vypnutí STB vypne, takže stačí jedna dálka. Prosím nekamenovat za tento kacířský názor :)

Pamětník

• Profík
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 26. 12. 2010, 17:29:59 »
... Na prosto nejmenší smysluplný rozměr je 94cm. U tohoto rozměru nemá smysl uvažovat o HDfull. A jedině plasmu!
Je podivné, že výrobci a prodejci respektují přání některých zákazníků a umožňují jim si opatřit i TV s přiměřenou obrazovkou do malých prostor. Jedná se vždy o individuální sledování a tak pozorovací vzdálenost 50 až 100 cm by pro 94 cm plazmu nebyla snad moc malá?
Osobně preferuji i jen úhlopříčku kolem 23" a při monitorové pozorovací vzdálenosti je Full HD obraz opravdu jak dokonalá pohlednice, což byl léta ideální rozměr. Jen je ta "pohlednice" dnes několikrát větší.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Tomas2007

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 26. 12. 2010, 22:59:28 »
Absurdita full spočívá v tom,že v dvb-t full nikdo nevysílá
1) A ani nikdy nebude?
2) Bez ohledu na bod 1, co možnost přehrát si v plném rozlišení HD DVD / Blu-ray...?

hrazny palyza

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 27. 12. 2010, 13:42:45 »
FullHD 1920x1080 LCD televizi, pořídíte již kolem 8.500,-
HD rozlišení pochopitelně význam má poměrně zásadní, pokud si budete chtít připojit počítač o něčem s menším rozlišením vůbec neuvažujte. Úhlopříčku doporučuju aspoň 32" i do malého pokoje.