foto v příloze není soutěžní, jenom jsem si ověřoval, že Kojál z pole za obcí skutečně vidím, anebo mám jenom déja vu. Kdysi večer jsme se svou fenkou z těch míst viděli v dálce nějaká červená světla, říkal jsem si, co to k sakru je, "zeby Kojál" (fenka to měla na háku)? Pak jsem na to zapomněl a nyní si na to vzpomněl.
K možnosti udělat kvalitní foto s rozumnou velikostí obrazu vysílače: Je to vzduchem 21 km. Fotil jsem starým šumítkem s plným optickým a digitálním zoomem; digitální zoom dá kvalitě snímku ránu z milosti; celková ekvivalentní ohnisková vzdálenost (ke kinofilmu) tak byla 1680 mm.
Kdyby se to mělo pořídit plnoformátovou zrcadlovkou s objektivem 600 mm, musel by se v editoru udělat téměř 3 násobný výřez aby bylo foto velikostí vysílače srovnatelné; možná si kvalitní foto editor s tím poradí, ale letmým pohledem na trh vidím objektiv Tamron 600 mm za 30 litrů, nebo nějaký Nikon za 350 litrů.
Byly již špatné světelné podmínky (dnes navečer), za ideálních a s novým kompaktem se super zoomem by foto již bylo možná publikovatelné.