reklama

Autor Téma: DVB-T 2 z Dráždan a Lobau  (Přečteno 31748 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #15 kdy: 06. 11. 2017, 22:29:51 »
Nemáte někdo info proč pojede dočasně ta 57? Neznám podrobnosti, proto se ptám - bude to přechod střihem DVB-T -> DVB-T2? Zkrátka je to dost nešikovné. Resp. ta 27+36 jede dál? Současné frekvence (CZ/DE/PL) jsou pro mě relativně snadno zpracovatelné na 2 antény, ale po přechodu na DVB-T2 to bude skoro na komplet předělávku...  :'(

Nevím proč to mají takhle "dočasně" řešené jinak to bude střihem, proste to vypnou vše a hned pustí nové, žadný souběh ani přechodové sítě, v nemecku asi nevedí co to je :D nevím kdy ale ta 57 se přepne pak na 36, jinak cz nebude zatim nic finalniho, snad jen potom ta čt, polsko, nemam žadne informace. A na předelaní to bude, to je stopro i u mě :D jen tady nechytam polaky, jinak kdyby valili stejne jak němci tak by mi šli, ale maji tu omezení do čech a ja je prostě nečapnu. Nejhorší že se musi zase kurevsky dlouho čekat, jinak už bych si dal na zakazku delat propusti pro naše programy a propusti se zesilovačem pro němce.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #16 kdy: 07. 11. 2017, 09:09:26 »
Nemáte někdo info proč pojede dočasně ta 57? Neznám podrobnosti, proto se ptám - bude to přechod střihem DVB-T -> DVB-T2? Zkrátka je to dost nešikovné. Resp. ta 27+36 jede dál? Současné frekvence (CZ/DE/PL) jsou pro mě relativně snadno zpracovatelné na 2 antény, ale po přechodu na DVB-T2 to bude skoro na komplet předělávku...  :'(
Protoze cekaji, az prejde z T na T2 Cottbus k36.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #17 kdy: 07. 11. 2017, 09:36:09 »
tak zítra mužem ladit ;) ikdyž to budou komplikovat hodně místní vysílače jako je ještěd či budkova hora.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Deixmen

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #18 kdy: 07. 11. 2017, 18:54:50 »
Neřekl bych že vše vypnou a budou najednou vysílat v DVB-T2.
Muxy MDR a ZDF na kanálech 27 a 36 budou vysílat dále v DVB-T.MUX ARD Kanál 39 se změní na DVB-T2.
Vzniknou dva improvizované dočasné kanály 34 a 56 což bude MUX MDR a ZDF v DVB-T2  které se po neurčité době vypnou.
Potom  dojde k přesunu na definitivní pozice 27 a 36 již v DVB-T2.
U kanálu č.39 je jasné to,že hlavní vysílaný svazek není směrovaný na území ČR nebo že je vysíláno podstatně nižším výkonem a řekl bych že je málo pravděpodobné že to zítra po překlopení bude lepší..U kanálu 34 a 56 se  necháme překvapit.
 


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #19 kdy: 07. 11. 2017, 19:17:06 »
Neřekl bych že vše vypnou a budou najednou vysílat v DVB-T2.
Muxy MDR a ZDF na kanálech 27 a 36 budou vysílat dále v DVB-T.MUX ARD Kanál 39 se změní na DVB-T2.
Vzniknou dva improvizované dočasné kanály 34 a 56 což bude MUX MDR a ZDF v DVB-T2  které se po neurčité době vypnou.
Potom  dojde k přesunu na definitivní pozice 27 a 36 již v DVB-T2.
U kanálu č.39 je jasné to,že hlavní vysílaný svazek není směrovaný na území ČR nebo že je vysíláno podstatně nižším výkonem a řekl bych že je málo pravděpodobné že to zítra po překlopení bude lepší..U kanálu 34 a 56 se  necháme překvapit.

Lobau nema na žadnem kanále omezení, to si pleteš s polakama, mají tam "rund" tedy kruch žadne omezení na čr ani pl :D
ale pravda že k 336 jede v sfn s dráždany, takže to nečemu taky napomáhá k 24 už jen to že je to nizka frekvence a okolím nezarušená a k39 jde taky, dneska jsem to vše rozchodil a valí to krasně, no uvidime zitra, jinak mají byt vykony stejné draždany 100kW a lobau 50kW oba budou v sfn, snad to pomuže s lepšim signalem ;) omezení by tam být nemělo, co se da vyčíst z nemecke databazte bude to jen přepnutí. Poběží 34/39/56  pak se k57 přeladí na 36.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #20 kdy: 07. 11. 2017, 20:06:19 »
kanály a jejich výkony které budou použity.
http://www.rozhlas.cz/digital/televize/_zprava/exkluzivne-kanaly-a-vykony-se-kterymi-bude-vysilat-dvbt2-v-sasku--1714577
Je tam vše i kdy se kterej kanál přeladí ;) v čechach by to mohlo hrat, možna i v "zarušené" praze.

Proč nepůjde k 27 je zde
http://www.ukwtv.de/cms/deutschland-tv/sachsen-tv.html#Lausitzwelle
bude tam malý regionálni mux v čechach nezachytitelný.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Deixmen

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #21 kdy: 07. 11. 2017, 21:21:25 »
Vidím že po přečtení těchto tabulek má úvaha nebyla správná.Kanál 27 vlastně zanikne,(pokud tedy někdo nebude bydlet blízko těchto regionálních vysílačů malého výkonu).Vznikne definitivní nový 34 a dočasný 56,kanál 39 je již vysvětlený.Není mi ale jasné,proč rovnou nezačnou vysílat na kanále 36 DVB-T2.Tento kanál bude tedy nyní vypnutý než to přesunou?Celkově bych řekl že je přesun 27 na 34 velká  změna k horšímu.Je to připláclé k našemu silnému kanálu 33.Kdo chytá Bukovku a chtěl by to zaintegrovat do malého domácího ST-áčka budou potíže..Dva silné vysílače skoro vedle sebe to budou zářit na sousedních kanálech.Výborně promyšlená koordinace...


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #22 kdy: 07. 11. 2017, 23:10:20 »
... Není mi ale jasné,proč rovnou nezačnou vysílat na kanále 36 DVB-T2. ...
Duvod jsem uz napsal vyse. Nemuzou na nekterych vysilacich v SFN prejit na DVB-T2 a zaroven na jednom zustat v DVB-T.


Deixmen

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #23 kdy: 08. 11. 2017, 05:20:58 »
Nyní před odchodem do práce jsem to zkusil.Už to jede.Jsou tedy vysílány kanály 34,39,56 Na všech třech kanálech jsou vynikající úrovně signálu.Kanál 39 jde také výborně.Kanál 56 bez náznaku nějakého útlumu.Tedy řekl bych změna k lepšímu.Pokud nebudou dělat nějaké dodatečné korekce tak to nemá chybu.Kanál 36 bez signálu..Vše chytám na malé husté síto.Tuším že na některém kanále je i Hbb tv.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #24 kdy: 08. 11. 2017, 16:02:19 »
to mě to zase nejde, jako by to bylo bez obsahu, ukazuje mi to poměrne vysokouk valitu, při techhle urovních mi normale naše t2 hraje a tak, ale u nich nic.
« Poslední změna: 08. 11. 2017, 16:13:17 od Jaroslav Honzík »
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #25 kdy: 08. 11. 2017, 19:05:28 »
To je divné že to nejde.Někde máte nějaký problém.Co se dívám na ty vaše obrázky tak to chytáte přes nějakou televizní kartu přes pc?
Jen tak pro info jsem to nafotil sice blbě ale něco tam je vidět.Takto mi to chodí.

chytam to přes pc ano, ale nevim proč to nejde, signal jako krava, ale nic, kdežto česko chytnu hned, to ho to čapne už při 15i procentech a ješte je to parazitní signal :D jinak je tam původní propust :D 24,27,36,39, škoda že to nejde nejak předelat, tu 24 na 34 a 27 na 56 :D
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Deixmen

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #26 kdy: 08. 11. 2017, 19:21:46 »
To je divné že to nejde.Někde máte nějaký problém.Co se dívám na ty vaše obrázky tak to chytáte přes nějakou televizní kartu přes pc?
Jen tak pro info jsem to nafotil sice blbě ale něco tam je vidět.Takto mi to chodí.
Žádné propusti ani zesilovač zatím nemám.Jen anténu na střeše a 6m. koaxu k set-top boxu na půdě..


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #27 kdy: 08. 11. 2017, 19:36:06 »
ja sem docela daleko od vysílače, jinak všera mi šli všecky kanaly perfektně :) ale dnes, už nic nejde. přesto to ukaže jako by tam signal byl.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Deixmen

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #28 kdy: 08. 11. 2017, 20:00:05 »
Zkuste si od souseda půjčit Set-top box a uvidíte že to třeba půjde..Možná máte v té kartě nějaký problém,je vůbec na T2?
Co je to daleko od vysílače,pokud nejste dále než 50km přímou čarou tak by to mělo jít.Horší by to bylo někde mezi panelákama bez výhledu na sever.Zajímalo by mě jak to jde lovcům např. v Praze.Nevím jestli jsem to tu psal,chytám Löbau na Českolipsku.


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:DVB-T 2 z Dráždan a Lobau
« Odpověď #29 kdy: 08. 11. 2017, 20:22:18 »
Co mate za kartu DVB-T2? Je mozne, ze pokud jde o nejakou starsi, tak muze mit demodulator DVB-T2, ktery nemecke DVB-T2 vysilani nezvladne (i kdyz ceske T2 ano).


 

reklama