tak jelikož tu má kde kdo nějaký bezdrátový sráče co mi rušej rádio, tak bych ji tam asi dal, občas se tam díky tomu dotane signál z nějakyho vetnamskýho svinstva a mě to pak utlumí radio když to chytne venkovní anténa, ten radiový vstup slučovače je od 40MHz, dab je v pohodě, ale pak je sloučeno ješte k tomu uhf, takže mezi tím jak jsou nejaky přenosy internety telefony, to muže taky rušit, když telefon ruší dvbt ale s filtrem už neruší. Asi si u terozu nechám vyrobit propust. Dalo se to poznat pomocí SDR že směrem dolů pod fm pásmo aktivita byla, hlavně něčí bezdrátová sluchátka od vietnamců
Potřeboval bych pro tuner propust FM+DAB aby to pustilo do té větve pouze tyto 2 pásma, víc ne. Čekám až budu mít měřák, tak si s tím vyladím dvb-t. jelikož jsem zjistil že k25 s další anténou sem dostanu
vyzkoušel jsem s 22db zesilovačem se skupinou k21-40 připojenou ke slučovači aktivnímu kde sem to ješte zesílil o 32dB a signál se tu objevil na pc to ukazovalo mezi 6-10%, tudíž tam musela bejt chybovost jako kráva, takže si do té antény necham vyrobit zesilovač s propustí, aby byl selektivní pouze pro tento kanál, ale až mi přijde měřák, nevím o kolik dB bude potřebovat zesílit. Ač ten zesilovač k21-40 není uplně to ono, ač je signál z německa vertikální a antena míří do němec, tak přesto se tam na k33 indukuje bukova hora, takže mi to tam pěkně prasí. Funguje i k24 z německa, ale ikdyž až budu mít měřák, tak to pak nepůjde sloučit, protože k24 a 25 jsou vedle sebe a i selektivní prvky potřebují rozestup aspon 2-3 kanály, takže to možná nepůjde sloučit. Navíc k24 spolu s k27,36 a 39 jsou příjmány na jednu anténu, což se rozdelit dá, výstup z antény na k 24 a zbytek, kdy se k24 zpracuje zvlášt a k27,36,39 také a potom se to sloučí, a připojí první vstup, do druhého si kanálově oddělím bez zesilování místní vysílač kterej hraje i na prasátko (na kus drátu ve vstupu slučovače), ale co k25 ikdyž ho dám na druhý vstup tak po výsledném sloučení na výstupu ze slučovače se mi naperou k 24 a 25 do sebe a nebude hrát ani jeden, dvb-t není kabelovka kde jsou kanály hned za sebou.