Autor Téma: TV Anténa Dipol 44  (Přečteno 28649 krát)

david.kriz

• Host
Re: TV Anténa Dipol 44
« Odpověď #30 kdy: 30. 06. 2010, 22:59:33 »
argumenty? pravdu? důvod jsem snad jasně uvedl... člověk který tvrdí že čtvereček je kulatý...co s ním? jaké vzdávání? já nic s nikým nebojuji. jen plýtvám svým drahým časem, a tady evidentně zbytečně, viz ta citace v modrém.

Reklama

• Stálý člen

Milan CH.

• Člen
  • **
    • Zobrazit profil
Re: TV Anténa Dipol 44
« Odpověď #31 kdy: 01. 07. 2010, 01:07:47 »
argumenty? pravdu? důvod jsem snad jasně uvedl... člověk který tvrdí že čtvereček je kulatý...co s ním? jaké vzdávání? já nic s nikým nebojuji. jen plýtvám svým drahým časem, a tady evidentně zbytečně, viz ta citace v modrém.

stačí měřící přístroj kterým porovnáte ty antény v terénu

[color=]Zaťaženie chybou pri tom Vašom meraní v teréne[/color]

1. Presnosť merania (katalógový list Promax)
Pozemné pásma ±1,5 dB (30-120 dBμV, 5-865 MHz) (22 °C±5 °C)

2. Homogenita poľa (rádovo jednotky dB)

3. Zmena intenzity v závislosti od času (jednotky dB, v extrémnom prípade aj viac ako 10dB)

atď.

Takže takéto meranie je zaťažené chybou rádovo v desiatkach percent.

Výsledkom takéhoto merania je maximálne záver, že v daných príjmových podmienkach je na svorkách antény A úroveň o XX dBmikrovolt vyššia/nižšia než na svorkách antény B, antény C atď., a že do týchto príjmových podmienok sa javí ako najvhodnejšia/najnevhodnejšia anténa A, B, C...

Na záver jeden príklad:
vyberiem 5 antén vhodných pre príjem v IV. a V. pásme (môže to byť LP, parabola, Yagi, panelová anténa atď) s tým, že nebudete mať možnosť vidieť dané antény, len Vám dodám Vami uvedeným postupom nameráné údaje zaťažené vyššie spomínanými chybami. Čo myslíte, čo Vám o daných parametroch antén viac prezradí. Namerané údaje, alebo jeden pohľad na dané antény a ich konštrukčné riešenie. 
Takže to moje prirovnanie k Schwaigeru vcelku sedí.

M.CH.