Autor Téma: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.  (Přečteno 15862 krát)

MirecZA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #30 kdy: 13. 07. 2010, 14:23:16 »
prijem LH 54k DVB-T CZ Mux1 v Ziline.

antena color, 25 prvkov, zos. 26dB UHF

na obrazkoch je vsetko  8)


Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


david.kriz

  • Host
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #31 kdy: 13. 07. 2010, 14:53:31 »
spektrum sice trošku zvlněné, ale MER absolutně luxusní! :-) joo, to se někdo má...


MirecZA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #32 kdy: 13. 07. 2010, 15:59:00 »
spektrum sice trošku zvlněné, ale MER absolutně luxusní! :-) joo, to se někdo má...

Ď  ;)

a tesim sa na mux2 z LH, a urcite aj valasske klobouky mux1 a 2 ...


Lankosher

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 138
    • MSN komunikátor - igorlank@hotmail.com
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #33 kdy: 13. 07. 2010, 16:09:52 »
Gdyby takie wskazania choć w połowie były u mnie.....

Tylko słabiutki sygnał we wczesnych godzinach rannych...

Polska, Kraków


david.kriz

  • Host
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #34 kdy: 13. 07. 2010, 16:13:08 »
s těma Kloboukama nevim, nevim... tam je zas omezení na Slovensko, i když ne tak velké jako u Lysé. Asi 12 kW ERP. Ale není to tak vysoko jak Lysá, dělal sis profil? Podle mne budou problém Bílé Karpaty/Javorník

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


MirecZA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #35 kdy: 13. 07. 2010, 16:15:21 »
s těma Kloboukama nevim, nevim... tam je zas omezení na Slovensko, i když ne tak velké jako u Lysé. Asi 12 kW ERP. Ale není to tak vysoko jak Lysá, dělal sis profil? Podle mne budou problém Bílé Karpaty/Javorník

profil ti ani nejdem ukazovat, lebo budes zhrozeny ...  :'(

mam tam jeden kopcek, resp kopcisko, ale cesty signalu (pana) su nevyspytatelne   ;)


david.kriz

  • Host
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #36 kdy: 13. 07. 2010, 16:23:19 »
ano ano, tak to taky s oblibou říkám: Cesty Páně a elektromagnetických vln jsou nevyzpytatelné" :)


Miloslav Soška

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 750
  • QTH Horní Stakory
    • ICQ komunikátor - 228301424
    • Zobrazit profil
    • pureradio.cz
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #37 kdy: 13. 07. 2010, 18:38:38 »
Gdyby takie wskazania choć w połowie były u mnie.....

Tylko słabiutki sygnał we wczesnych godzinach rannych...
nie ma żadnego źródła zakłóceń?
DVB-S - Ariva 100, Wave Frontier T55 -  23.5°E, 19.2°E, 13°E - FTA
DVB-T - SHARP Aquos LC-40LE630E - k. 6, 25, 29, 30, 35, 38, 40, 60 - ČH, Černá Studnice, Sněžné Jámy
DAB/DAB+/DMB/DRM/SDR/VKV - EzCap USB Dongle, Lingo iJoy Plus, Kenwood KDC-DAB41U, Dual DAB 50, Himalaya DRM 2009
PMR, CB, sdílenky


MartinZA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #38 kdy: 13. 07. 2010, 18:47:55 »
Mirec a analóg Ti z Valašských Kloboukov niekedy išiel? Mne sa výrazne zhoršil po tom, ako prešli do náhradného AS a som zvedavý na DVB-T odtiaľ. Našťastie, vďaka Lysej hore naň nebudem odkázaný, chýbať bude len MUX3 (ktorý z neho tiež nepôjde), ale dúfam, že ku mne doplachtí aspoň z Kojálu.  :)

A čo taký Praděd, ten chytáš?  ;)


david.kriz

  • Host
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #39 kdy: 13. 07. 2010, 18:58:31 »
Mirec a analóg Ti z Valašských Kloboukov niekedy išiel? Mne sa výrazne zhoršil po tom, ako prešli do náhradného AS a som zvedavý na DVB-T odtiaľ. Našťastie, vďaka Lysej hore naň nebudem odkázaný, chýbať bude len MUX3 (ktorý z neho tiež nepôjde), ale dúfam, že ku mne doplachtí aspoň z Kojálu.  :)

A čo taký Praděd, ten chytáš?  ;)

Směrem na ZA nejsou prakticky vůbec umístěny antény náhradního AS... hlavní směr je jihozápad, dva boční jsou o 90st., tedy severozápad a jihovýchod. Na severovýchod, kterýmžto směrem je ZA, vůbec nejsou umístěny a ještě stíní stožár..


MirecZA

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #40 kdy: 13. 07. 2010, 20:38:28 »
Mirec a analóg Ti z Valašských Kloboukov niekedy išiel? Mne sa výrazne zhoršil po tom, ako prešli do náhradného AS a som zvedavý na DVB-T odtiaľ. Našťastie, vďaka Lysej hore naň nebudem odkázaný, chýbať bude len MUX3 (ktorý z neho tiež nepôjde), ale dúfam, že ku mne doplachtí aspoň z Kojálu.  :)

A čo taký Praděd, ten chytáš?  ;)

ano, analog z val. klob. som mal, 25k CT1, 42 CT2 a 59k Prima, ale to som davno prijimal, a vlastne este stale terestr. neprijimam nic, postacuje kablovka a satelit. koncom roka chcem dat do svojho rozvodu vsetko DVB-T, zrusit kablovku a sat nechat iba na hlavnu telku.

tj budem mat svk mux, cz mux 1 a 2 (mux 2 az od aprila 2011 - LH 37k)

praded ja osobne nechytam, ale kamarat ma odtial novu na 53k, antena sito ...


PaceyM

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #41 kdy: 15. 09. 2010, 19:48:04 »
Vcera k nam prisel frajer z firmy namontoval tv zasuvku protoze se dokoncuje predelavka STA anten a za cca 2 hodky se kanal 54 rozsypal jak domek z karet, nejak nechapu proc, bydlim ve frydku z okna vydim primo na lysou pritom jine multiplexy vpoho chytam takze co se stalo? jsem z toho jelen, nemuzu 54 kanal vubec chytit a pritom jde vydet ze ma tu tendenci tam neco najit ale po chvilce: 0 nalezenych sluzeb..


Lumír L

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 424
  • "Z krásné lži nám nikdy nová pravda nevyroste!!"
    • Zobrazit profil
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #42 kdy: 15. 09. 2010, 19:53:14 »
Jaký máš typ STB? Pravděpodobně se jedná o problém z "pre-echem", protože K54 (MPX1) se vysílá v SFN z Hošťálkovic, Hladnova a LH. Ostatní MPX2+3 (K32+39) se zatím v SFN nevysílají. Vysílá se pouze z Hladnova.


PaceyM

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #43 kdy: 15. 09. 2010, 19:57:23 »
Mam zabudovany prijimac v TV Samsung, predtim nez predelal zasuvku tak jsem normalne vse chytil i potom ale jak rikam po dvou hodinach konec at delam co delam nic..


david.kriz

  • Host
Re: Frýdek-Místek - Lysá hora - multiplex 1 -zkušenosti atd.
« Odpověď #44 kdy: 15. 09. 2010, 20:11:24 »
Vcera k nam prisel frajer z firmy namontoval tv zasuvku protoze se dokoncuje predelavka STA anten...

Zavolej "frajera z firmy", která dělá STA... nic víc se poradit nedá. Pokud to nejsou patlalové, tak mají adekvátní měřící techniku, vrazí to do zásuvky a okamžitě musí vidět situaci. A když budou mimo, tak jim poraď, ať z Ostravy(Hladnova) berou jen muxy 2 a 3 a pro mux1 otočí samostatnou anténu na Lysou. Tím se z pre-echa stane echo a TV by to měla rozchodit...