...Nemohla by pomoct ostře laděná zádrž, která by pomohla přijímačům s nedostatečnou selektivitou (pokud mají anténní vstup jako ten Andrejův)? Teroz má v aktuálním sortimentu zatím jenom zesilovač s dvojitou filtrací a kanálovou propust pro 1 kanál DAB. Snad by byli ochotni zkusit i zádrž na 12D, v mezních situacích by to mohlo hrát nějakou roli. (Obj. č. 458 a 501)M.
opět se vracím k tomuto podnětu a byť jenom amatérský nadšený oťukávač podstaty "vo co go" přesto mám pochybnosti resp. dotaz na experty.
Ten zesilovač č. 458 bych zavrhl jako první, je sice jenom pro jeden kanál DAB, ale místní killer queen Hády 12D ten zesilovač přehulí tak, že Vídeň 11D si ani necvrkne, přemýšlím.
Ta kanálová propust č. 501 - tomu jako laik totálně nerozumím; je to pasivní nebo aktivní prvek? Mate mně poznámka Terozu, že je průchozí pro napájení, což může znamenat, že je pasivní, ale napájení pro zesík pošle dál? Pak tam není zmíňka o kolik utlumí okolí - aby mně to ty Hády náhodou total neuštíplo
Nechápu o co ti jde Andreji, ta propust je za 210 Kč a stejně bys přikoupil ADS-B zesilovač za pětikilo nebo něco podobné a tedy poštovné řešit nemusíš, tak nevím co pindáš.
P.S.
ještě poznámka k té "ostře laděné zádrži"; nechci kecat, ale to je sci-fi scénář v mnoha situacích; pasivní klasická fyzikálně podléhá nějakému poklesu dB na dekádu nebo oktávu a ta super keramická resp. SAW (Surface Acoustic Wave = PAW povrchová akustická vlna) je sice lepší, ale silný místní versus vzdálený slabší signál je neřešitelný oříšek. Give Me the Truth Now, jak zpíva John Lennon