Řízením osudu jsem se ocitl na pár dní v Londýně. Podle tabulek bylo jisté, že na ostrovech se s DAB nepářou jako na kontinentu, tak nedbaje váhového limitu jsem přibalil i Tesco mazlíka, jak si poradí s anglickým signálem.
Na hotelu v pokoji ve 3 patře mi našel bez jakýchkoli potíží 117 stanic. V otevřeném terénu mírného návrší ve Finsbury Park to vystoupalo až na 127 stanic. Nejsou tam téměř žádné duplikáty. V přijímači zůstalo naladěno 114 unikátních pozic. Seznam jednotlivých stanic v abecedním pořadí naleznou zájemci v příloze. Programová nabídka je pro nás úplně neskutečná, ale třeba se toho taky jednou dožijeme. Holt někde to jde a někde to nejde.
Co se týče jednotlivých multiplexů, tak tam v éteru bylo:
9A – Trial London
10C – Surey-NSussex
11A - SDL National
11B – London 3
11C – Kent
11D – D1 National
12A – London 2
12B - BBC National
12C – London 1
12D – Essex
Také jsem zde poprvé testoval příjem DAB za pohybu. Použil jsem k tomu vlak jedoucí z Londýny na letiště Stansted, který se pohyboval až 130km/h. V klidu hrál normálně, ale jak se vlak rozjel, tak prudce stoupla chybovost někam mezi 30-50, což je na hranici plynulého přijmu. Každý mostek nebo lesík pak způsoboval bublavý nebo úplný výpadek, tunel byla samozřejmě konečná. Chybí tam nějaká vyrovnávací paměť, která překlene tyto krátkodobé výpadky příjmu.