Standardně tuto propust nevyrábí, to je přímo spešl zakázka na mé přání.
Šmarjá, ti tam z tebe musí mít bžundu Ale jestli jim tam nechals za ty roky tisíce na krabičkách, tak se asi nezlobí
PS: když mu radíš srovnat úrovně, čím je asi jako zjistí? Když je to procentový anténář...
Zkrátka stručně řečeno - nejsilnější kanál(y) si objednáš na ten atenuátor ... Tuto propust dáš samozřejmě PŘED zesilovač ... zesilovač máš až za touto propustí .... (nejlépe taky na stejné kanály jako propust) měřákem si to srovnáš po signálu zesíleném (čili za zesilovačem) Takže výsledek budeš mít srovnanej. (zesilovač taky nezesiluje všechny kanály stejně, takže si to krásně srovnáš na vstupu - touto propustí)
Aha, takže ty se napřed připravíš o drahocenné decibely tím, že si to utlumíš a pak to zesiluješ nějakým pásmovým zesilovačem. Klasika, jdeš na to od blbého konce... místo, aby sis jednotlivé kanály zesílil různými stupni zesílení jednotlivými zesilovači dle jejich úrovně tak, aby měly vhodnou úroveň a po pasivním sloučení dorazily k přijímači v použitelném stavu, tak si je radši napřed všechny pozeslabuješ na stejně slabou úroveň a pak všechny zesílíš výkoňákem. Supr, to by jeden nevymyslel! Úvaha hodná violisty...
Dáváš si tady krásný doprovodný ilustrace, to je pravda
ale asi jsi mě nepochopil .... ten tvůj konec by byl správný kdyby se ovšem takové zesilovače s regulací výkonu pro jednotlivé kanály vyráběly, ... nevyrábí - pouze se reguluje útlum všeho na vstupu.
Takže tato propust tuto činnost provádí taktéž a aspoň to láduje zesilovači pěkně srovnaný. Rozdíl cca 8dB u muxů mám aspoň srovnaný. Ano, někdy je potřeba i něco utlumit oproti zbytku, tak už to bývá a chodí ....
Nic mi to jako divného nepřipadá. Anténa chytá signál s co nejlepšími parametry, pozdější zeslabení kvalitního zachyceného kanálu ničemu nevadí. U mě to ničemu nevadí a mám tyto propusti 2. Nechat to neseštelovaný a velký rozdíly to akorát může způsobit nějaké potíže - myslím tím zesilovače.
Proč myslíš že se ty všemožné atenuátory (regulovatelné, či pevné) prodávají?
Je to
Einfach, stačí se jen trošku zamyslet.
Wolfíku, tady žádní Straníci fakt nejsou ba ani nikdy nebyli. Máš to blbě zjištěný.
Možná tu bude i Fantomas.