reklama

Autor Téma: (NE)možnost HD od UPC?!  (Přečteno 39078 krát)

Tomáš Culek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
(NE)možnost HD od UPC?!
« kdy: 23. 06. 2010, 17:27:09 »
napsal jsem obrovské pojednání, ale místní stupido systém mě mezitím odhlásil a vše bylo v tahu, takže teď pouze krátce (telegraficky)

mám upc, chci sledovat HD kanály, nechci jejich el kretíno set-top box super giga s harddiskem za pouhých 150kč na měsíc, píšou, že jiné nelze, ale firma LICA pro upcáky nabízí např ideální (pro mne) KCF-S270 HD Zapper , ale komentáře k tomuto výrobku jaou tragické.

Co dělat pro HD kanály aniž by člověk musel přecházet k satelitní konkureci?

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #1 kdy: 23. 06. 2010, 18:57:40 »
Co dělat pro HD kanály aniž by člověk musel přecházet k satelitní konkureci?
Chce to trochu předvídavosti a při nákupu TV pro HD si koupit  FullHD typ s DVB-C tunerem a CI slotem. Potom stačí dokoupit u fy. Lica modul s kartou UPC a je vystaráno.  :D
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #2 kdy: 23. 06. 2010, 19:06:21 »
Vystaráno sice je, ale nahrávat asi nepůjde, takže tvoje řešení zřejmě tazateli příliš nepomůže  :o

Osobně bych bral STB od UPC, protože když nic, tak je na něho záruka po celou dobu užívání a výměna běžně do dvou dnů (což u individuálně koupeného zařízení nehrozí).
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #3 kdy: 23. 06. 2010, 21:55:40 »
Trošku mimo mísu: Včera jsem odpojil set-top-box od UPC a už čekám, až si přijde jejich technik. Nabídka za tisícovku měsíčně, to je opravdu síla. Samozřejmě mluvím o Supreme. Operátorka se mě snažila ukecat a dostal jsem se na cenu 700 Kč i s STB, ale stejně jsem neměl zájem. Holt, když už máme od providerů kartičky CS Linku, Skylinku i UPC Direct, kabelovka pro mě ztratila smysl a mít to kvůli asi třem stanicím, které na satelitu nejsou, to je prostě hodně drahý luxus...
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Jaroslav Novák

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 453
    • ICQ komunikátor - 244743884
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #4 kdy: 23. 06. 2010, 23:47:57 »
Souhlas, takto sem to nedávno řešil s Telefonicou, ukacávali mě 42 minut.  ;D :P
Lokalita - Podřipsko (Roudnice nad Labem)
Dvb-s: Skylink, 13.0 - 19.2 - 23.5 Fuba DAA 110, LNB Inverto BlackUltra.
Dvb-t: Ještěd(mux1,2.3), Černá Studnice(mux4), Klínovec(mux1,2,4,7), Buková Hora(mux1,2,3)
IPtv: Místní poskytovatel
OTT: Digi2go, Skylink

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #5 kdy: 24. 06. 2010, 09:19:49 »
Vystaráno sice je, ale nahrávat asi nepůjde, takže tvoje řešení zřejmě tazateli příliš nepomůže  :o

Osobně bych bral STB od UPC, protože když nic, tak je na něho záruka po celou dobu užívání a výměna běžně do dvou dnů (což u individuálně koupeného zařízení nehrozí).
Pravda, na archivaci to neni reseni. Puvodni STB od UPC taky neni zadny technicky zazrak a za ty mesicni poplatky je to az dost draha zaruka.

U STB KCF-B3001 HD PVR se 2 tunery a HDD, ktery se da koupit u fy. LICA komplet za cca 10000.-, je klasicka zaruka 2 roky a dalsi provoz je srovnatelny s cimkoliv, co neni draze pronajate.
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #6 kdy: 24. 06. 2010, 09:28:40 »
Vystaráno sice je, ale nahrávat asi nepůjde, takže tvoje řešení zřejmě tazateli příliš nepomůže  :o

Osobně bych bral STB od UPC, protože když nic, tak je na něho záruka po celou dobu užívání a výměna běžně do dvou dnů (což u individuálně koupeného zařízení nehrozí).
Pravda, na archivaci to neni reseni. Puvodni STB od UPC taky neni zadny technicky zazrak a za ty mesicni poplatky je to az dost draha zaruka.

U STB KCF-B3001 HD PVR se 2 tunery a HDD, ktery se da koupit u fy. LICA komplet za cca 10000.-, je klasicka zaruka 2 roky a dalsi provoz je srovnatelny s cimkoliv, co neni draze pronajate.
Když ten koupený STB klekne, tak ho budu muset do firmy LICA poslat a čekat na opravu (klidně 30 dní), což u pronajímaného STB nehrozí. A jestli je pro někoho moc 150Kč/měsíc, tak si tu nákupní cenu 10.000Kč stačí vydělit právě 150Kč a lehce se zjistí, že bude trvat 5,5 roku, než se tyto částky "sejdou" - a 5,5 roku je daleko za životností právě takových zařízení, jakými STB s nahráváním nepochybně jsou  :)  Dalším aspektem je pak i to, že pokud bych kabelovku rušil (třeba z důvodu odstěhování), tak při vlastním STB si ho strčím leda do vitríny na ozdobu...
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #7 kdy: 24. 06. 2010, 09:46:28 »
Pan Culek ale hned v úvodu uvádí, že se mu STB s HDD, pronajímaný od UPC, nelíbí. :'(

Pokud by přešel na DVB-S, tak 2 tunerový přijímač s HDD bude v podobné cenové relaci. ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #8 kdy: 24. 06. 2010, 09:49:37 »
Pan Culek ale hned v úvodu uvádí, že se mu STB s HDD, pronajímaný od UPC, nelíbí. :'(

Pokud by přešel na DVB-S, tak 2 tunerový přijímač s HDD bude v podobné cenové relaci. ;)
Nezamlouvej to! Já reagoval na tvoji poznámku o "draze pronajímaném", kde už ti asi došlo, že 1+1=2, a že ne vždy musí být vlastní zařízení výhodnější než právě to pronajímané  :P
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #9 kdy: 24. 06. 2010, 11:17:24 »
Já ale netvrdím, že Žáne nemáš o splátkách pravdu. Já jsem jen reagoval na dotaz. A v něm jsou vyjádřeny pochyby o STB od UPC KCF-S270 HD Zapper a pokud by byl jinak pro tazatele "ideální", potom mu asi nemožnost přímého záznamu nevadí. Jak bylo myšleno ono "za pouhých 150kč na měsíc", to ví asi nejlépe pan Culek. ;)

To ty jsi Žáne začal na mé radě hledat chyby, z tvého úhlu pohledu a chápání. Což mne ale u tebe nepřekvapuje. Jinou a lepší radou, která by vyhovovala zadání, ses ale nepochlubil. :P
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #10 kdy: 24. 06. 2010, 16:24:51 »
Moje rada je jasná, pronajmout si od UPC STB (který je naprosto v pohodě a ani jsem nepochopil, co na něm tazateli vadí) a neřešit žádné ptákoviny s nákupem STB vlastního (kde akorát člověk prodělá gatě).
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #11 kdy: 25. 06. 2010, 11:59:51 »
S prominutím, tohle považuji za skutečnou odpověď, ač se její účinnost dá těžko zhodnotit. Nebylo by vždy lepší použít skutečné technické vlastnosti, praktické zkušenosti, porovnávat to, co prosazuji s tím, co je někým možná zbytečně zavrhováno a zbytečně nekomentovat názory druhých? ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #12 kdy: 25. 06. 2010, 15:45:41 »
V první řadě by měl každý kritik uvést okolnosti, které ho k té kritice vedly a ne jenom výkřik do tmy typu: "nechci jejich el kretíno set-top box"
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 456
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #13 kdy: 25. 06. 2010, 15:55:07 »
Pan Culek se možná rozepsal detailněji o svých představách. Ale jako nováček podcenil některá "špecifiká" tohoto webu a jak v úvodu píše, jeho rozsáhlé povídání systém ztratil a tak použil jen zkratku.

Obecně ale máte Žáne pravdu. Často se dostatečně detailní popis problému a situace v dotazech neobjevuje a tazatel si myslí, že všichni ví co, kde a jak má.   8)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Tomáš Culek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #14 kdy: 28. 06. 2010, 14:31:17 »
Jelikož se nám to tu trochu rozjelo, uvedu některé věci na pravou míru.
1) 150 Kč pro mne není problém, mám problém s principem, kdy za něco mohu x-let platit (za půjčovné), ale ten předmět není a pravděpodobně nikdy nebude (?) v mém vlastnictví. Souhlasím však, že v době 5 let kdy by se teoretická hodnota splatila, by byl už daný přístroj zastaralý (vzhledem k rychlému vývoji)
2) Proti HDD PVR od UPC nemám nic, moje špatně přednesená kritika se týká politiky UPC, která nabízí buď SD stb, nebo až HD stb s HDD a nic mezi tím. Z let kdy jsem z TV nahrával na video každou kravinu jsem už vyrostl. Proto bych od UPC ocenil větší výběr přístrojů, konkrétně HD stb bez harddisku a tím pádem i menší půjčovné.

Abych to tedy sumarizoval, jde mi (v principu) o zbytečnost platit za něco co nevyužiji a nemožnost vybrat jinou alternativu, což se mi na volném trhu, konkurečním prostředí,... zdá poněkud nešťastné.


 

reklama