reklama

Autor Téma: (NE)možnost HD od UPC?!  (Přečteno 38819 krát)

Jean Valjean

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 162
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #30 kdy: 29. 06. 2010, 19:53:17 »
Co bych asi tak přelaďoval, když ty použité frekvence u UPC jsou pořád stejné, ha?  :o :o :o
Opět se bez mučení přiznám, že delší dobu analogovou nabídku UPC nepoužívám, ale její dřívější kvality neželím. :D Už ani jako zdroj signálu do starého videa. Zvykl jsem si na PVR s HDD a DVB-T tunerem.
Když jste Žáne tak perfektně v obraze, nesdělil byste mi nějaký zdroj na webu, kde je uveden seznam stanic v analogové nabídce na Praze 4 - Lhotka, popřípadě ve Vaší lokalitě? A pokud by u toho byly uvedeny i použité frekvence, nemělo by to chybu. Neměl by to pro Vás být problém, když to kontinuálně léta sledujete a k žádným změnám zde nedošlo.
Předem děkuji za ochotu. Pokud takový zdroj není, stačilo by mi jen oskenovat programovou tabulku, kterou Vám jistě UPC poskytlo a zde uvést jako obrázek v příloze.
Rád bych ti pomohl (to myslím vážně), ale tištěný rozpis programů od UPC už dávno nemám a na webu jsem sehnal rozpis z Brna (http://i45.tinypic.com/2dmhvdw.jpg). Takže budeš muset kontaktovat KC ať ti to pošlou.
Na odbornou práci mají být odborníci (J. Werich, pohádka "Byl jednou jeden král")

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #31 kdy: 29. 06. 2010, 20:20:41 »
Rád bych ti pomohl (to myslím vážně),
Diky :D
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #32 kdy: 29. 06. 2010, 20:29:11 »
Co bych asi tak přelaďoval, když ty použité frekvence u UPC jsou pořád stejné, ha?  :o :o :o
Opět se bez mučení přiznám, že delší dobu analogovou nabídku UPC nepoužívám, ale její dřívější kvality neželím. :D Už ani jako zdroj signálu do starého videa. Zvykl jsem si na PVR s HDD a DVB-T tunerem.
Když jste Žáne tak perfektně v obraze, nesdělil byste mi nějaký zdroj na webu, kde je uveden seznam stanic v analogové nabídce na Praze 4 - Lhotka, popřípadě ve Vaší lokalitě? A pokud by u toho byly uvedeny i použité frekvence, nemělo by to chybu. Neměl by to pro Vás být problém, když to kontinuálně léta sledujete a k žádným změnám zde nedošlo.
Předem děkuji za ochotu. Pokud takový zdroj není, stačilo by mi jen oskenovat programovou tabulku, kterou Vám jistě UPC poskytlo a zde uvést jako obrázek v příloze.
Rád bych ti pomohl (to myslím vážně), ale tištěný rozpis programů od UPC už dávno nemám a na webu jsem sehnal rozpis z Brna (http://i45.tinypic.com/2dmhvdw.jpg). Takže budeš muset kontaktovat KC ať ti to pošlou.
Tak koukám že se nám to zacyklilo už i tady  ;D
O omezování analogových nabídek v kabelovkách se mluví už nějakou dobu - nejnověji např. zde http://www.digizone.cz/aktuality/upc-omezuje-analogovou-kabelovou-televizi/ - tenhle odkaz posílal už Pamětník, doporučuji přečíst než budete pokračovat v obhajobě toho že se nic nemění...


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #33 kdy: 06. 07. 2010, 11:47:31 »
Pánové, dovolil jsem si topic promazat. Jean Valjean se dostal do svého živlu, takže dostal týdenní ban a může popřemýšlet, co udělat špatně. V případě, že mu to nedojde, tak ho holt čeká trvalá blokace.
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Julda Fulda

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 41
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #34 kdy: 06. 07. 2010, 12:00:42 »
On se JV jistě do toho živlu nedostal sám, ale úspěšně mu sekundoval jistý Honza, který si v urážení taky servítky nebral. Pročpak ten zůstal? Nějaká osobní privilegia? Už sem začínal mít pocit, že se tady měří všem stejně, ale asi jsem se zmýlil.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #35 kdy: 06. 07. 2010, 12:04:42 »
Pane Techniku, není vám trapně? Zkuste popřemýšlet, čím jste se prozradil? ;)
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Alois Klepáč

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 209
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #36 kdy: 06. 07. 2010, 15:35:10 »
Pánové, dovolil jsem si topic promazat. Jean Valjean se dostal do svého živlu, takže dostal týdenní ban a může popřemýšlet, co udělat špatně. V případě, že mu to nedojde, tak ho holt čeká trvalá blokace.
No to mu jistě trhá žíly a strachy ani nespí...


Honza DVB

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 279
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re: (NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #37 kdy: 07. 07. 2010, 21:25:35 »
On se JV jistě do toho živlu nedostal sám, ale úspěšně mu sekundoval jistý Honza, který si v urážení taky servítky nebral. Pročpak ten zůstal? Nějaká osobní privilegia? Už sem začínal mít pocit, že se tady měří všem stejně, ale asi jsem se zmýlil.
Osobně jsem v takovýchto případech proti banům. Redakce mně nijak nekontaktovala, ani jsem nenabízel žádné švestičky či něco jiného.
Hájit se tady nemíním a, upřímně řečeno, ban na týden a nebo taky napořád by mi žíly taky netrhal. Holt by Digizone o něco klesla návštěvnost (moje návštěvy  ;)).


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Nefunkční HD od UPC?!
« Odpověď #38 kdy: 08. 12. 2011, 23:36:16 »
Dnes večer, minimálně v intervalu mezi 20 a 23 hodinou v Praze - Lhotce na kabelovce UPC nešla v nabídce Standard žádná HD stanice. V tomto okamžiku je to už v pořádku.

Nejen pro skeptiky a pochybovače o lepší kvalitě obrazu u kterékoliv HD varianty i SD pořadu mohu řící, že fungující SD náhrada za chybějící HD varianty byla pro mne diváckým "utrpením".
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:(NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #39 kdy: 09. 12. 2011, 12:27:35 »
Prima HD, Barrandov HD a z velký části i Nova HD jsou stejný v SD jako v HD. Nebo aspoň já žádnej podstatnej rozdíl nevidím. Jiná liga je samozřejmě HBO HD, Filmbox HD. Tam už je rozdíl markantní.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:(NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #40 kdy: 09. 12. 2011, 12:48:30 »
Prima HD, Barrandov HD a z velký části i Nova HD jsou stejný v SD jako v HD.
Pokud se týká zdrojového signálu, je to samozřejmě pravda. Ale na FullHD televizoru já zkrátka na první pohled vidím rozdíl mezi obrazem SD a HD varianty těchto stanic. Zda je důvod jen v jiném datovém toku i po pouhém přepočtu v DVB-C, DVB-S a MUXu 4, to nevím, ale vidím ho. :o
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:(NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #41 kdy: 09. 12. 2011, 18:08:04 »
Rozdíl v datovým toku být musí, protože je použitý i jiný rozlišení. Ale když je zdroják v SD, tak z něho HD nikdo neudělá. Prima HD je tudíž úplně zbytečná. V kabelu sice místo nežere, ale ze satelitu by mohla klidně zmizet.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:(NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #42 kdy: 09. 12. 2011, 18:38:40 »
Stále nechápu některé komentáře. Jde sice jen o víru v to, že si nevymýšlím, ale já zkrátka rozdíl v obraze Primy SD a Primy HD jednoznačně vidím. A nepovažuji se za bystrozrakého, ani to nesvádím na to, že přání je otcem myšlenky. Proto se Vás (s odpuštěním) PITOMČE ptám, skutečně můžete operativně porovnat obě verze Primy na FullHD TV a rozdíl nevidíte? Nečerpáte své přesvědčení jen z pouhé teorie, která rozdíl samozřejmě popírá?
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:(NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #43 kdy: 10. 12. 2011, 02:10:23 »
Také mám UPC a rozdíl mezi HD a SD verzemi Primy a Barrandova vidím. Není sice velký, ale je.
Ve studiu je SD signál obvykle ve formátu 4:2:2. Při SD cestě se konvertuje do 4:2:0, komprimuje do MPEG2, přenese, TV ho pak dekóduje a upscaluje na HD. Při HD cestě se nejdříve provede upscale ve formátu 4:2:2, pak konverze do 4:2:0, MPEG4 komprese, přenos. TV pak jen dekóduje. Rozdíly mohou nastat v těchto bodech:
- Upscale ve studiu je kvalitnější než v TV. Jednak jsou použity kvalitnější obvody a také probíhá na ještě nekomprimovaném 4:2:2 signálu. Kvalita upscalu je menší u starších TV a levnějších typů.
- MPEG4 komprese je modernější a kvalitnější než MPEG2. Zatímco HD kanál je dimenzován pro přenos HD vysílání, při přenášení upscalovaného SD není zapotřebí plný datový tok, protože v upscalovaném signálu nejsou obsaženy vyšší obrazové frekvence. Naproti tomu v SD MPEG2 plně využívá datový tok, který je i u kabelovek spíš nedostatečný. Také kompresní artefakty se zobrazí jinak. Pro oba formáty je základem čtverec 16x16. Je rozdíl, jestli se na obrazovce objeví artefakty se základní strukturou 16x16 pixelů (HD) nebo díky zvětšení z SD má tato struktura reálně 32x32 pixelů.
- Díky tomu, že HD má 2x vyšší počet řádků než SD, přenese se přes upscale SD signál tak, že na TV odpovídá 4:2:2 SD. To se příznivě projeví na ostrosti vodorovných hran - je vidět u titulků a zpravodajských lišt.


PIT0MEC

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 388
    • Zobrazit profil
Re:(NE)možnost HD od UPC?!
« Odpověď #44 kdy: 10. 12. 2011, 13:15:23 »
Kristepane, MPEG-4 vůbec není kvalitnější než MPEG-2! Je to formát udělanej jenom proto, aby se co nejvíc ušetřilo při distribuci signálů, ale to má ke kvalitě sakra moc daleko. Stačí se podívat na německý programy v SD v MPEG-2 typu ARD nebo ZDF a to je o stupeň výš než ty Primácký patlaniny v přepočítaným SD do HD.


 

reklama