Autor Téma: Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu  (Přečteno 17799 krát)

Max1234

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« kdy: 20. 12. 2015, 22:35:47 »
Dobrý den,

bydlím kousek od Opavy a chytám bez problémů za každého počasí multiplex 1 z Pradědu, ale multiplex 2 a 3 pořád blbne. Chtěl bych se zeptat v čem může být chyba, když je to ze stejného vysílače ?

Děkuji.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 748
    • Zobrazit profil
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #1 kdy: 20. 12. 2015, 22:54:29 »
V hromadě věcí...


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #2 kdy: 21. 12. 2015, 06:54:11 »
Dobrý den,

bydlím kousek od Opavy a chytám bez problémů za každého počasí multiplex 1 z Pradědu, ale multiplex 2 a 3 pořád blbne. Chtěl bych se zeptat v čem může být chyba, když je to ze stejného vysílače ?

Děkuji.
Je třeba napsat více, přesná lokalita, jaká anténa, směr, zesilovač, atd.
Na Mikuláše jsem byl ve V.Heralticích, Praděd tam jel jako z praku, ale majitel domu měl potíž s příjmem. Příčina-zbytečný silný polský 30dB.zesilovač...
Nakonec i po jeho vyřazení se signál bez problémů rozbočil do 6 větví.


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #3 kdy: 21. 12. 2015, 09:20:48 »
V hromadě věcí...
Nepsal bych "v hromadě", myslím si, že MAXimálně v 1234 věcech.

Každopádně tazateli odpovím, že pokud alespoň zhruba nepopíše svoji příjmovou sestavu a přesnou lokalitu příjmu, nikdo mu tu nic nevyvěští aní z křišťálové koule. Jen to, že problém je na straně příjmu, nikoliv vysílače.


Max1234

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #4 kdy: 21. 12. 2015, 14:36:25 »
Dobrý den,

tady vkládám vzdálenost od vysílače a terénní profil http://www.mapavysilacu.cz/mappdfexport.html?maptype=mapterrainv3_v1.1

Používám tuhle anténu, která je umístěna na střeše http://www.tipa.eu/cz/antena-venkovni-45slc-super-dvb-t-emme-esse/d-88011/

Zesilovač zatím žádný nemám, protože mi jde v pohodě multiplex 1.

Děkuji.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Aleš Pipek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 729
  • QTH: Pardubice (není li uvedeno jinak)
    • Zobrazit profil
    • RCD Radiokomunikace spol. a.s.
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #5 kdy: 21. 12. 2015, 14:54:09 »
Dobrý den,

tady vkládám vzdálenost od vysílače a terénní profil http://www.mapavysilacu.cz/mappdfexport.html?maptype=mapterrainv3_v1.1

Používám tuhle anténu, která je umístěna na střeše http://www.tipa.eu/cz/antena-venkovni-45slc-super-dvb-t-emme-esse/d-88011/

Zesilovač zatím žádný nemám, protože mi jde v pohodě multiplex 1.

Děkuji.
Dokument s profilem terénu bohužel neotevřu.
Výběr té antény byl určen na základě čeho?


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 748
    • Zobrazit profil
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #6 kdy: 21. 12. 2015, 15:14:12 »
tady vkládám vzdálenost od vysílače a terénní profil http://www.mapavysilacu.cz/mappdfexport.html?maptype=mapterrainv3_v1.1
Takhle to nejde vkládat, jen jako odkaz! To není jedinečný odkaz, ale vygenerované pdf. Tak ho uložte a někam nasypte ke stažení...


erteple2

  • Host
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #7 kdy: 21. 12. 2015, 15:19:01 »
Anténa Emme Esse "super" a ono to nehraje. Né že super, ale dokonce vůbec.  :o navíc 3-ráhnovka  ::) Za moc peněz málo muziky.


K. Vav

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 225
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #8 kdy: 21. 12. 2015, 16:08:41 »
"bydlím kousek od Opavy a chytám bez problémů za každého počasí multiplex 1 z Pradědu, ale multiplex 2 a 3 pořád blbne. Chtěl bych se zeptat v čem může být chyba, když je to ze stejného vysílače ?" - dej logaritmickou anténu a měřákem zjisti problém. Multiplexy z Pradědu jedou v pohodě nejen na Krnovsku a Opavsku ale i na Jablunkovsku. Jednoznačně chyba instalace!


Max1234

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #9 kdy: 21. 12. 2015, 17:20:03 »
Mě ten odkaz funguje, je tam právě i ten terénní profil. A tenhle odkaz je lepší ? http://www.mapavysilacu.cz/mapdistance.html


erteple2

  • Host
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #10 kdy: 21. 12. 2015, 17:26:56 »
Ne!

Udělej jak píše David.


Max1234

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #11 kdy: 21. 12. 2015, 17:38:09 »


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 748
    • Zobrazit profil
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #12 kdy: 21. 12. 2015, 17:51:55 »
Tak to je jednouduché, v cestě máš kopec, k36 je nízký, ohne se, kanály 51 a 53 už ne. Smůla. Hledej jiný vysílač v okolí...


Max1234

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #13 kdy: 21. 12. 2015, 18:08:09 »
Bydlíme právě v údolí a z druhé strany je taky kopec. Jedině co je bez problémů je příjem z Hlubočce- Hůrky, s tím není žádný problém, jen škoda, že nevysílá všechny multiplexy.


Horal

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 691
    • Zobrazit profil
Re:Problémy s multiplexem 2 a 3 z Pradědu
« Odpověď #14 kdy: 21. 12. 2015, 18:36:53 »
Bydlíme právě v údolí a z druhé strany je taky kopec. Jedině co je bez problémů je příjem z Hlubočce- Hůrky, s tím není žádný problém, jen škoda, že nevysílá všechny multiplexy.
Vše se dářešit, sice je to někdy složitější, ale jde to. Na druhou stranu na Ostravu taky máte kopce, ale zkoušel jste to?
Každopádně by se to vyplatilo změřit. Máte to ke mě asi 20km. V případě zájmu mi písněte SZ.