lance: Nezlobím se, Tvůj názor beru. Sice je to trošku jinak, než jsi to popsal, ale budiž. Nevím, jak ještě víc zdůraznit, že jsem tyto "krabičky" měl doma, tak jsem to s nimi zkusil, prostě zkouška. Je to vše zapojené bez měřáku, takže už to je špatně, to ví přece každý. Typy antén, které mám, tak taky mohou být špatně zvolené. Toto vše nikdo nepopírá. U nás doma (ještě, než jsem se do toho začal montovat já) byla televize vždy zapojena amatérsky, nikdy u nás žádný technik nebyl.
Ale když si vezmu, jaké tady v okolí máme "techniky" (aspoň tedy ty o kterých vím já), tak si myslím, že mé zapojení je ještě ucházejí, protože podle mých informací tito "technici" slučují antény klasickým T-éčkovým rozbočovačem apod.., kde vidíte tu selekci??
A když se vrátím k tématu, tak toto téma bylo založeno právě proto, aby se vyjádřili Ti, co mají k dispozici výsledky měření a porovnávali různé způsoby napájení. To, že to tady pár jedinců "zaprasilo" naprosto nesmyslnýma a zcestnýma připomínkama je věc druhá.
Já jsem zde nikoho neprosil, aby mně kritizoval zvolené řešení, ale prosil jsem o vyjádření, co na co může mít vliv, aspoň tedy na takové rovině, kde platí jakási obecná pravidla (tak jako třeba, že se mají slučovat signály stejných nebo velmi podobných intenzit apod.), proto jsem zmínil hned na začátku informaci o napájení hned v anténě, uprostřed vedení nebo na samotném konci u přijímače.
Bohužel je vidět, že většina, co sem napsala nemá ani ponětí o této problematice, tak sem tlápou akorát nesmysly typu, máš to naprd a kdesi cosi. Stačí, když zde jsou názory, že je úplně jedno, jak se napájí. Jedno to určitě není, ale fungovat to bude, takže to je asi podobný názor a přístup, tak jako když já to pajtoším na koleně bez měření.
Prostě klasický případ fór, lidí, kteří tomu doopravdy rozumí je minimum a zbytek sem chodí akorát papouškovat a prudit.
Asi i v dnešní době je nejlepší si koupit knížku, která se detailně touto problematikou zabývá (pokud tedy taková je) a čerpat "rozumy" z tama, než se tady otravovat s pitomci (nechci nikomu křivdit, takže nemám na mysli nikoho konkrétního).
Tímto uzavírám pro ty, co nepíší k tématu a prosím Vás, pokud nemáte žádné přínosné informace k tématu vlákna, tak ho nečtěte a už vůbec sem nepřispívejte, děkuji !