Autor Téma: Jak správně napájet předzesilovače a aktivní prvky?  (Přečteno 33516 krát)

Horal

• Profík
    • Zobrazit profil
Re:Jak správně napájet předzesilovače a aktivní prvky?
« Odpověď #15 kdy: 18. 12. 2015, 08:39:03 »
Jan Bajger: Nejjednodušší řešení bývá určitě optimálka z více pohledů, ale jak už zde bylo mockrát napsáno, tak se dost často z různých důvodů volí i kostrbatější cesty (jako signál z vysilače, který je dál a je z něj i slabší apod.).
Samozřejmě, že nejvíc to ovlivní ten, co to řešení vytváří. K tomu nejlepšímu výsledku by mu měly dopomoct měřící přístroje za předpokladu, že má potřebné znalosti využít plného potenciálu měření.
už jsem to psal výše, obecné pravidlo nexistuje a způsob napájení řeší technik podle toho co v místě zjistí a také jaké
je zadání a požadavek majitele nemovitosti, podmínky (co lze použít ze současných komponentů rozvodu atd.) Velký rozdíl je také v tom, že ten technik-anténář po návštěvě u Vás ví jaké prvky použije a zpravidla si je vyrobí a nebo nechá vyrobit "na míru". Což bohužel u Vás jdouce metodou pokus-omyl nefunguje.

Reklama

• Stálý člen

THresil

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 18. 12. 2015, 08:41:18 »
Velký rozdíl je také v tom, že ten technik-anténář po návštěvě u Vás ví jaké prvky použije a zpravidla si je vyrobí a nebo nechá vyrobit "na míru". Což bohužel u Vás jdouce metodou pokus-omyl nefunguje.
Souhlasím, máte zajisté pravdu.

Jan Bajger

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 18. 12. 2015, 11:45:50 »
Platí zásady:
1. Slabý signál se zesílí a teprve pak slučuje. Kanálové propusti jsou nezbytností.
2. S decibely opatrně. Velké zesílení může znamenat problémy u sousedních kanálů, pokud jdou z různých antén.

THresil

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 18. 12. 2015, 12:36:27 »
Jan Bajger: Ano, jsem si toho vědom. Proto mux RS 7 zesiluju tak silným zesilovačem už v anténě, pak to mám přes jednokanálovou propust na hybridní slučovač a z něj do slučovače celkového a pak ještě jednou zesiluji dvojicí zesilovačů. Toto zapojení se mně osvědčilo nejvíce. Je to stabilní a i když zakolísá kvalita na teploměru STB vlivem nějakého rušení (na síto dopadá slabší signál, než po většinu času), tak obraz stále drží (nekostičkuje).

erteple2

• Host
« Odpověď #19 kdy: 18. 12. 2015, 14:39:07 »
To máš v anténě kanálový předzesilovač bez filtru? Nebo tam máš na celé UHF pásmo?

Reklama

• Stálý člen

THresil

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 18. 12. 2015, 14:51:28 »
erteple2: To jsem schválně čekal, kdo se na toto zeptá...  ;D
Ano, mám ta zesilovač bez filtru a pro celé pásmo UHF, takže docela nevhodné řešení, když potřebuju pouze kanál 41, ale tento jsem doma měl, tak jsem ho použil. Je jasné, že po takovém zesílení i když jde signál do kanálové propusti (propust jen pro kanál 41), tak mně propustí na dívatelnou úroveň i kanál 42 a minimálně nějaké další nepotřebné signály, které jen zhoršují vlastnosti zesilovačů, které jsou za hlavním slučovačem.
Ale zatím mně funguje příjem ze všech muxů bez problémů, tak uvidím, jak dlouho to vydrží. Pokud s tím budou problémy, tak budu muset přistoupit k selektivnějšímu řešení.

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 18. 12. 2015, 19:43:55 »
A nejsi tak náhodou provokatér? Zřejmě ano! Pokud potřebuješ kanálový předzesák na K41+42, tak firma Hadex jej má ve výprodejových koších několik kusů za částku 20 Kč (slovy: dvacet korun českých), takže neváhej a upaluj na Kosmovu ulici v Přívoze! Než nebudou! Kdo váhá, ten prohloupí! Kdo chvíli stál, ten už stojí opodál!
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

THresil

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 18. 12. 2015, 20:06:15 »
Stasi-DDR: Díky za tip, ale když jsem se podíval na stránky této firmy, tak jsem tam nic takového nenašel a navíc, pokud se nemýlím, tak je v Ostravě, což je pro mě pěkná štreka...  ;D
No a za další, zatím vše funguje, jak má. Možná snad, že bych v té anténě pro sichr uživil i o pár dB víc - než 30 (což už i to je samo o sobě velké zesílení), ale to už by byl moc velký luxus a ještě, pokud by to bylo selektivní na konkrétní kanál...
« Poslední změna: 18. 12. 2015, 22:12:50 od THresil »

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 18. 12. 2015, 20:19:57 »
Umíš číst? Psal jsem "výprodejové koše" a ty "čučíš" na web, kde výprodejové koše nejsou! Neváhej, kup jízdenku a v pondělí upaluj na Kosmovu ulici v Přívoze. Pan majitel Hadexu bude rád, že se mu koše vyprázdní! Je to kousek od ostravského hlavního nádraží! Kdo chvíli stál, už stojí opodál a zboží v těch koších už nebude! Podpoř místního podnikatele! Podpora místních podnikatelů je v zájmu všeho lidu ČR!  >:( I pan Macura to na včerejším sezení na magistrátu neustále opakoval! Kdo podporuje místní podnikatele, ten si zaslouží uznání!
« Poslední změna: 18. 12. 2015, 20:23:01 od Stasi-DDR »

THresil

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18. 12. 2015, 20:23:09 »
Stasi-DDR: Ano, číst umím !!! Ale když už jsem se podíval na web, co je vůbec Hadex, tak jsem prošel i jejich server...
Nemusím mít všechno, tak to budeš muset zachránit Ty !

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 18. 12. 2015, 21:34:09 »
Neprošel, protože výprodejové koše na webu nejsou! Je to specifikum! Takže neváhej, kup v pondělí jízdenku a jeď do Ostravy, Hadex sídlí na Kosmově ulici v Přívoze (kousek od hlavního nádraží)! Kdo chvíli stál, už stojí opodál a pan Macura potřebuje podpořit místní podnikatele. Proto přijeď jsi očekáván, Ostrava potřebuje zákazníky, kteří si budou od místních podnikatelů kupovat zboží, protože je to ekonomicky žádoucí! Je potřeba podorovat místní podnikatele, to je neoddiskutovatelný fakt!

THresil

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 18. 12. 2015, 21:52:57 »
Stasi-DDR: Myslím, že už stačilo !!! Jsi mimo téma !

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 18. 12. 2015, 22:08:23 »
Nic není mimo téma! Máš už zajištěnou tu jízdenku? Pokud ne, učiň tak, kup předzesák na K41+42 z těch výprodejových košů, jeden jsem ti u pana majitele rezervoval a pak se poděl, jaký je výsledek! Jinak jseš pro mě jen provokatér, který neví co chce a pokud mu je nabídnuto řešení, tak ho záměrně bojkotuje jakýmsi tvrzením, že koukal na web a nic tam údajně není! V reálu je!! Pokud nepřijmeš tuto mou DOBŘE MÍNĚNOU radu, pak si pozvi odbornou firmu, která zná dokonale tvé místní příjmové podmínky a ona ráda během pár chvil tvé "trápení" vyřeší a budeš k plné spokojenosti koukat několik desítek let! Já už jsem instaloval antény v době kdy ty sis v uhláku hrál na baníka, takže o tom dost vím.
« Poslední změna: 18. 12. 2015, 22:11:53 od Stasi-DDR »

THresil

• Stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 18. 12. 2015, 22:11:52 »
Stasi-DDR: Jsi trochu mimo už pěkně dlouho... Já nemám žádný problém ! Díky za tip, ale tím bych to uzavřel. Už se znovu o výprodeji nezmiňuj !!! Selektivní řešení prozatím stejnak nepotřebuju.

Stasi-DDR

• Profík
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 18. 12. 2015, 22:16:44 »
Nikoliv, mimo nejsem a pokud nepotřebuješ "selektívní" řešení, tak si pak nestěžuj, že ti něco nefunguje! Rezervace pro tebe u pana majitele trvá, takže se poponáhlaj, než ti to v Hadexu prodají! Tvé "dotazy" svědčí o tom, že si z ostatních děláš pouze srandu! Já jsem instaloval antény už v době, kdy ty sis v uhláku na baníka hrával, takže o tom něco vím!