reklama

Autor Téma: staré analogové lnb  (Přečteno 7369 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
staré analogové lnb
« kdy: 09. 12. 2015, 18:35:25 »
Zdravím, vyhrabal jsem náhodou jedno staré lnb, je analogové, ale nevím zda by fungovalo i v dnešní době, vím že mi někdo říkal že když bude univerzál tak pojede, jednomu kamošovi jde ale to mělo napsany že je univerzální, posílam sem foto štítku na tom lnb.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Vladimír Dráb

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 313
    • Zobrazit profil
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #1 kdy: 09. 12. 2015, 19:38:32 »
Většina anologových chodila, ale některé taky ne. Musíš vyzkoušet. Je to tzv. univerzal.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 553
    • Zobrazit profil
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #2 kdy: 09. 12. 2015, 19:50:44 »
Neexistuje nic jako analogové LNB! (nebo digitální) Je to VF prvek bez jakéhokoli zpracování obsahu signálu.
LNB na fotce má uveden rozsah 10,7-12,75, takže je dvoupásmové, se dvěma oscilátory 9,75 a 10,6 GHz, což z něho dělá "univerzální". Ještě si ověř, že umí obě polarizace (tj. přepínání úrovní napájecího napětí 13/17V resp. 14/18V). Co použít google?
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=58884


Stefan Bukovan

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 912
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #3 kdy: 09. 12. 2015, 20:38:04 »
V dobe keď každý druhý predajca reklamuje DVB-T HD antény ťažko niekto chápe, že VF spracovanie signálu je rovnaké pre analóg, aj digitál.... Marketing je proste marketing.
Skylink CZ, MagioSat (nové)
OpenBox X-810, Ariva 210 HD Combo, ADB 5800SX, KAON CO1300
DG-380


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #4 kdy: 10. 12. 2015, 06:35:19 »
našel jsem o něm nějaké informace:

http://www.datasheetarchive.com/BSNE8-101A/Datasheets-UD7/DSARS0016831.html

Tak podle toho co tam je za údaje tak by mělo mít šum 0,8 digitální lnb mjí 0,2 (inverto) někdy i 0,1. Mám inverto, a pak inverto monoblok, ale tohle by třeba na ty "svítící" astry fungovalo taky.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #5 kdy: 10. 12. 2015, 11:29:03 »
Tohle bude fungovat na cokoliv. A je to moc velký problém to vyzkoušet prakticky ?
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #6 kdy: 10. 12. 2015, 15:47:33 »
tak mám o lnb víc :D jsem myslel že když je z doby analogu tak nepůjde, že je třeba moc velké, nebo má moc velké šumové číslo, či tam je něco jinak, mám i parabolu, ale ta je jen 60ková :D tak můžu někde dát fix 23,5e, nebo mám pak ještě lnb pro 2 družice, nové digitální od inverta. :) Stejně jako analogová anténa chytá perfektně digitál, tak to samé platí o lnb :D Myslel jsem jsem že je to konvertor signálu když to konvertuje vysoký kmitočet na nižší.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 553
    • Zobrazit profil
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #7 kdy: 10. 12. 2015, 16:37:52 »
našel jsem o něm nějaké informace:

http://www.datasheetarchive.com/BSNE8-101A/Datasheets-UD7/DSARS0016831.html

Tak podle toho co tam je za údaje tak by mělo mít šum 0,8 digitální lnb mjí 0,2 (inverto) někdy i 0,1. Mám inverto, a pak inverto monoblok, ale tohle by třeba na ty "svítící" astry fungovalo taky.
ty jsi nepoučitelný, škoda se tím zabývat...


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #8 kdy: 10. 12. 2015, 20:57:21 »
Myslel jsem jsem že je to konvertor signálu když to konvertuje vysoký kmitočet na nižší.
No právě to je to jediné, co tahle "věc" dělá. Nic víc a nic míň.
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 553
    • Zobrazit profil
Re:staré analogové lnb
« Odpověď #9 kdy: 10. 12. 2015, 21:41:46 »
Není to konvertor signálu (konverze jaké vlastnosti toho signálu???), ale kmitočtu toho signálu!


 

reklama