reklama

reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 469135 krát)

ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 512
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #750 kdy: 07. 11. 2017, 09:00:41 »
mux3: Valaske Klobouky k25 a Votice k59

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Karlos68

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 538
  • Začínám z novým učtem , předešlý 391 příspěvku.
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #751 kdy: 10. 11. 2017, 22:41:39 »
Už se ví datum spuštění DVB T2 z Pradědu?
Opticum HD Sloth Combo Plus H.265 HEVC Emme Esse 85AL 23,5°E  Emme Esse85AL 4,8°E
Philips 40PFL6606H/12,32PFL6626H/12,RWT DTV-401T,
DVB-T-CZ Mux 1,2,3Praděd(36,53,51k)PL Mux 1,2,3,Opole Chrzelice(46,23,34k)g.Św. Anny Mux8(6k,11C)
Antény 2xTVA 21-60 Correct relé IRS1.1
IVO 30dB X 21-69k IVO 31dB 6-60


molinari

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #752 kdy: 15. 11. 2017, 08:39:57 »
Zdravím ve spolek, můžete mi prosím někdo potvrdit, že je na Praha  - Ládví 24 kanál (síť 13) již opravdu v provozu?


Pavel Zelinka

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 168
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #753 kdy: 16. 11. 2017, 04:27:54 »
tak opět + 2 = 407 (minulý týden bylo +1 ale to tu nikdo nepsal...)


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 512
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #754 kdy: 16. 11. 2017, 09:48:24 »
Jsou tam jen zdvojene zaznamy pro Nyrsko (mux1,mux2), takze nic noveho, jen zmatek v datech.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


David Kříž

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 525
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #755 kdy: 16. 11. 2017, 10:24:22 »
Tuto "strategii" nějak nechápu. V době postupného spouštění T-2 bude nakonec souběh toho stejného obsahu posílen u
MUXu3 z dalších 5 lokalit. Proč se tedy nevysílal už dávno MUX 3 s větším pokrytím???

Dobrý den, kde jste info o muxu 3 našel? Pokud posiluje MUX3 tak je to asi tím, že dříve ho vlastnil CDG nyní ČRA, ale je divné, že to rozšiřují až teď. Třeba Mikulov má MUX 1,2 ale MUX 3 tam nejede, protože to byla dřív konkurence....
Plácáš nesmysly, ČRa vlastnily CDG ještě před dokončením přechodu z analogu na DVB-T, někdy od roku 2011. Prostě zákazníci v tom muxu to nechtěli platit. Proč teď najednou ano, nebo jestli to ČRa potáhnou z vlastního, to čert ví...


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 547
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #756 kdy: 16. 11. 2017, 10:48:34 »
Tuto "strategii" nějak nechápu. V době postupného spouštění T-2 bude nakonec souběh toho stejného obsahu posílen u
MUXu3 z dalších 5 lokalit. Proč se tedy nevysílal už dávno MUX 3 s větším pokrytím???

Dobrý den, kde jste info o muxu 3 našel? Pokud posiluje MUX3 tak je to asi tím, že dříve ho vlastnil CDG nyní ČRA, ale je divné, že to rozšiřují až teď. Třeba Mikulov má MUX 1,2 ale MUX 3 tam nejede, protože to byla dřív konkurence....
Plácáš nesmysly, ČRa vlastnily CDG ještě před dokončením přechodu z analogu na DVB-T, někdy od roku 2011. Prostě zákazníci v tom muxu to nechtěli platit. Proč teď najednou ano, nebo jestli to ČRa potáhnou z vlastního, to čert ví...

Aby nakrmili lidi a ty pak nadavali na nesmyslnost t2 a cele se to zdržovalo a tak podobně, platí to nova (mux 4) a prima (mux3), dvě privatni stanice, ktere se do t2 nehrnou, nova nechce slyšet t2 ani v souvislosti s SD vysílaním. Tak asi proto.
Zase to "potáhne" česká televize, udela svuj mux a rovnou v HD tak jak to mělo být. ČT má už skoordinovanou skoro celou republiku, na několika místech by nam na vánoce mohla nebídnout své HD.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #757 kdy: 16. 11. 2017, 13:35:43 »
Mělo by být všechno v HD a komerční stanice za poplatek, jako je tomu u SAT a kabelu. Pak by všechny diskuze na téma o lejně a bezplatnosti definitivně zmizely do nenávratna a byl by klid :)


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 424
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #758 kdy: 16. 11. 2017, 22:41:44 »
V zásadě nemám nic proti poplatkům, když je za ně adekvátní služba. Ale, obávám se, že stejně budou komerční stanice šetřit na datovém toku, však divák to nepozná, když mu nyní často stačí jen jejich SD "mazanice". Díky zisku z pay TV v DVB-T2 snad komerčky zlepší svou dosavadní programovou skladbu? Budou snižovat podíl reklamy? Nabídnou jen programy v nativním HD? Nebo to bude zase kartel a neexistující konkurence v konečném důsledku nebude znamenat lepší obraz? Pokud by byly poplatky v DVB-T2 nízké, zaplatily by se náklady na karty? Bylo by možné v jedné domácnosti provozovat více karet za nezvýšenou cenu, jako to třeba jde u UPC? Budou diváci ochotni nahrazovat přístroje bez CI slotu? Nabídne DVB-T2 takové množství programů, jako DVB-C, nebo DVB-S? Proto bych nesouhlasil s tím, že pouhé zavedení poplatků v DVB-T2 by navždy přineslo uvedený klid.  ;)
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 434
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #759 kdy: 16. 11. 2017, 22:56:37 »
Mělo by být všechno v HD a komerční stanice za poplatek, jako je tomu u SAT a kabelu.
A proč? Jen proto, že je to váš podivný ideál - platit za věci, které až doteď byly zdarma a jsou zaplacené jinak? Takový zvláštní druh masochismu...


AndrejH

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 858
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #760 kdy: 16. 11. 2017, 23:53:13 »
Mělo by být všechno v HD a komerční stanice za poplatek...

no tak již kápni božskou, Smradlere, kolik za to chceš? Jistě se Ti již nějaká číselka v hlavičce promítají...anebo, že by to byla z mé strany falešná slůvka?
DAB rádia: stolní Noxon Nova II, přenosné Tesco DR1403G a Pure Elan E3, externí anténa Iskra 9 prvků 9,25 dBi, zesilovač 23dB/0,7dB, kanálová zádrž 12D, místo příjmu Brno


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #761 kdy: 17. 11. 2017, 13:58:22 »
Mělo by být všechno v HD a komerční stanice za poplatek, jako je tomu u SAT a kabelu.
A proč? Jen proto, že je to váš podivný ideál - platit za věci, které až doteď byly zdarma a jsou zaplacené jinak? Takový zvláštní druh masochismu...
Komerční HD byly až doteď zdarma? A kde, nějak jsem to neregistroval :D

A placené jsou tak, jaký si vytvoří obchodní model. Bez ohledu na pár kolenovrtích prskalů, kteří sami zadarmo nehnou ani prstem, ale všechno by chtěli gratis. Že Andrejko? :D


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #762 kdy: 17. 11. 2017, 14:03:37 »
V zásadě nemám nic proti poplatkům, když je za ně adekvátní služba. Ale, obávám se, že stejně budou komerční stanice šetřit na datovém toku, však divák to nepozná, když mu nyní často stačí jen jejich SD "mazanice". Díky zisku z pay TV v DVB-T2 snad komerčky zlepší svou dosavadní programovou skladbu? Budou snižovat podíl reklamy? Nabídnou jen programy v nativním HD? Nebo to bude zase kartel a neexistující konkurence v konečném důsledku nebude znamenat lepší obraz? Pokud by byly poplatky v DVB-T2 nízké, zaplatily by se náklady na karty? Bylo by možné v jedné domácnosti provozovat více karet za nezvýšenou cenu, jako to třeba jde u UPC? Budou diváci ochotni nahrazovat přístroje bez CI slotu? Nabídne DVB-T2 takové množství programů, jako DVB-C, nebo DVB-S? Proto bych nesouhlasil s tím, že pouhé zavedení poplatků v DVB-T2 by navždy přineslo uvedený klid.  ;)
Bude to úplně stejné v T2 jako je to v S2, C a IPTV. U těch posledně jmenovaných taky nikdo neřeší, že je tam reklama a nativní HD apod. Lidi si možná chvíli zabrblají, jako tomu bylo při zavedení servisního poplatku u Skylinku před 5 roky a pak se odeberou na poštu uhradit složenku :)


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 424
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #763 kdy: 17. 11. 2017, 15:16:40 »
On je trochu rozdíl v tom, když je někdo zvyklý využívat nějakou službu, má na to HW vybavení, jen se mu zvednou poplatky v SERPO a nutností si zvykat, že už není veškerý pozemní příjem zadarmo, je nově třeba si opatřit příslušný HW a ve výsledku možná přibude pár programů v kdovíjaké kvalitě.

Není tajemstvím, že si platím téměř maximum všech služeb od kabelovky UPC a mám dojem, že výše poplatků je adekvátní využívaným službám. Nejsem ale slepý a i když v rohu obrazovky svítí logo komerční filmové stanice s HD, tak jasně vidím, že film má formát 4:3, barvy odpovídají pásce VHS a přes všechno je nepřehlédnutelný rastr, který nebyl ani v analogu. Přičemž to není chyba přenosu, protože každá reklama je jako vymalovaná. A za tohle si chtějí komerční stanice nechat platit? Což o to, já to při pestrosti nabídky UPC přežiji, vždy si najdu program, který mne zaujme a má kvalitní obraz, ale co ti chudáci, kteří pokorně půjdou na poštu uhradit složenku za ubohou nabídku pay TV v DVB-T2? Budou jen chvíli brblat? Uvidíme....
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 479
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #764 kdy: 17. 11. 2017, 15:32:19 »
Skylink byl kdysi taky bez pravidelných poplatků a pokud jde o nové vybavení, tak to se týká všech platforem. Jinak na Slovensku je pozemní placená nabídka, v Rakousku se kóduje a ve spoustě jiných států taky. A žádný problém, takže netřeba v ČR dělat z kódování vědu :)


 

reklama