reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 473901 krát)

Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 488
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #465 kdy: 24. 02. 2017, 12:35:25 »
Opakovaně bylo z více stran jasně dokázáno, že žádné přechodové sítě nejsou potřeba. Kdo tomu ale nechce věřit, anebo musí žvásty pozemních operátorů (jenž se už třepou na těch 630 miliónů) papouškovat, tak samozřejmě pravdu neuzná.
Tímto se prokázala vaše fatální neznalost procesu přechodu na DVB-T2, protože přechodové sítě budou vytvořeny převážně z vysílačů, které budou beze změny parametrů součástí finálních sítí! V maximální možné míře budou použity finální vysílací parametry i pro přechodové sítě. Vybudovat vysílací sítě nelze během krátké doby, reálně je potřeba cca rok až rok a půl, aby byly v současném rozsahu pokrytí 95-99 % obyvatel.
Jasně, moje neznalost a tvoje přechytralost. Podívej se do Rakouska, jak se dělá přechod na T2 a pak pindej cosi o tom, jak to nejde.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #466 kdy: 24. 02. 2017, 13:02:33 »
Jasně, moje neznalost a tvoje přechytralost. Podívej se do Rakouska, jak se dělá přechod na T2 a pak pindej cosi o tom, jak to nejde.
Aha, srovnáváš srovnatelné, že? ;D
Jinak pro tvoji informaci, vysílače se nekupují jako housky v obchodě, je tam jistý rozdíl. Ale to nemůžeš nikdy pochopit.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 488
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #467 kdy: 24. 02. 2017, 13:47:39 »
Jasně, moje neznalost a tvoje přechytralost. Podívej se do Rakouska, jak se dělá přechod na T2 a pak pindej cosi o tom, jak to nejde.
Aha, srovnáváš srovnatelné, že? ;D
Jinak pro tvoji informaci, vysílače se nekupují jako housky v obchodě, je tam jistý rozdíl. Ale to nemůžeš nikdy pochopit.
Ano, srovnávám srovnatelné neboli přechod z T na T2 v Rakousku a u nás. Což ty ale zjevně nechápeš, že to všude jinde jde udělat i bez stamiliónových tunelů. Mimochodem kdysi se ČRa chvástaly, jak jde technologie T snadno zaměnit za T2.

"Digitální vysílací technologie od společnosti Rohde&Schwarz, instalované na vysílače velkého výkonu provozované Českými Radiokomunikacemi, jsou už nyní koncipovány tak, že po přechodu na DVB-T2 nebude třeba měnit žádné důležité části, budou jen doplněny přídavným zařízením kvůli DVB-T2."

http://www.digizone.cz/clanky/cim-se-lisi-standard-dvb-t2-od-dnesniho-dvb-t/


Petr Svoboda

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 056
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #468 kdy: 24. 02. 2017, 13:50:25 »
Podívej se do Rakouska, jak se dělá přechod na T2 a pak pindej cosi o tom, jak to nejde.
No tak zrovna Rakousko bych sem netahal, s tou jejich revolucí v přístupu. Co přitáhneš příště? Ukrajinu? Chorvatsko? A je to ještě pro lidi, obyvatele?


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 488
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #469 kdy: 24. 02. 2017, 13:57:44 »
Podívej se do Rakouska, jak se dělá přechod na T2 a pak pindej cosi o tom, jak to nejde.
No tak zrovna Rakousko bych sem netahal, s tou jejich revolucí v přístupu. Co přitáhneš příště? Ukrajinu? Chorvatsko? A je to ještě pro lidi, obyvatele?
Já chápu, že když jde někde přechod z T na T2 naprosto hladce a netunelují se stamilióny ze státní kasy, tak se to některým zainteresovaným tunelářům nelíbí, ale to je skutečně jejich problém. Pak se nelze divit, že je tato republika zařazená kdesi v rozvojových státech, celému světu pro smích a podávají si tady ruce všemožné vyžírky světa.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 514
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #470 kdy: 24. 02. 2017, 15:00:11 »
...Podívej se do Rakouska, jak se dělá přechod na T2 a pak pindej cosi o tom, jak to nejde.
1) V Rakousku bezely site DVB-T a DVB-T2 vedle sebe pres 3 roky. Kdo v Rakousku chtel, mohl si vyzkouset svoje zarizeni na bezplatnem kodovanem ORF HD a Servus HD.
2) Rakousko nema vyreseno DD2. Jak si poradi s preladenim kanalu se teprve uvidi.


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 488
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #471 kdy: 24. 02. 2017, 15:24:09 »
Cosi na vyzkoušení už tady běží drahnou dobu v Praze, to prostě jako argument neobstojí. A že DD2 Rakušáci vyřeší, o to nemám strach. A určitě efektivněji, než ve zdejším Banánistánu za 630 miliónů.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 438
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #472 kdy: 24. 02. 2017, 18:46:50 »
Já bych se přimlouval za petici, která by těch 630 milionů přihrála Dolfimu, třeba by potom ředitel Zeměkoule dal pokoj.  :P
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Adolf Shitler

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 488
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #473 kdy: 24. 02. 2017, 18:53:18 »
O žádných 630 miliónů nestojím, to jsou peníze státu a stát je má vynakládat účelně (např. na snížení státního dluhu, abychom nedopadli jak v Řecku nebo na hospitalizaci lidí tvého typu :D ) a ne rozhazovat do privátních firem, kde si akorát zamnou ruce a většina se stejně odleje zahraničním majitelům.


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 438
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #474 kdy: 25. 02. 2017, 07:58:22 »
....630 miliónů .....na hospitalizaci lidí tvého typu.
To si děláte srandu? Nás je možná několik milionů. Za těch pár korun na hlavu by to byla opravdu fešácká hospitalizace. :-p
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #475 kdy: 25. 02. 2017, 10:43:15 »
Z laického pohledu mi ty přechodové sítě připadají asi tak že vtip je má spouštět pouze tam kde se z nich časem zároveň stanou i finální. Čili by u nich časem byla možná změna obsahu ale nikoli kanálu. Těžko bude mít někdo chuť předělávat STA nebo i domácí kanálový rozvod dvakrát.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #476 kdy: 25. 02. 2017, 11:33:59 »
Obrovské jednofrekvenční přechodové sítě budou vpodstatě finální a budou měnit jen obsah podle toho jak budou přibýval další sítě a jak se bude dařit do nich získat zákazníky ať co do kvantity nebo kvality vztažené k datovým tokům.


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #477 kdy: 25. 02. 2017, 11:45:13 »
Ano, až na některé případy, kdy nebude k dispozici hned v roce 2017 finální kmitočet, budou přechodové sítě na finálních kmitočtech.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #478 kdy: 26. 02. 2017, 10:38:01 »
Přesně tak jsem to myslel pánové. Pak je to naprosto v pořádku a ty přechodové sítě smysl určitě mají.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #479 kdy: 26. 02. 2017, 16:16:24 »
Když už se skoro všechno ví, proč tedy nejsou zveřejněny kmitočty jednotlivých sítí (třeba alespoň těch zkoordinovaných) ? Když to celé sleduji, vím sice, které kmitočty jsou určené kterým oblastem, ale které kanály budou určené které konkrétní síti z toho zcela jasné není....
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


 

reklama