reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 480391 krát)

Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #240 kdy: 17. 03. 2016, 22:40:06 »
Už z formulace předchozí zprávy je jasné, že je to starý text, neodrážející současnou situaci. Proto je zbytečné a matoucí jí znovu publikovat.  >:(
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 478
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #241 kdy: 17. 03. 2016, 22:41:55 »
Děkuji za odpovědi,jde mi o to ,že využívám službu O2tv a na setoboxu O2 v menu se objevila záložka ladění DVB-T a DVB-T2.Protože přijímám obstojně 46. kanál z Prahy,který je slabší/výkon/ než 50.kanál,tak bych se chtěl pokusit naladit tento 50. kanál v DVB-T2.
« Poslední změna: 17. 03. 2016, 22:53:05 od Jan Pavlis »
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


Pamětník

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 447
  • KLD-40W4000, 32LD550, LE32B450, SyncMaster 2370HD
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #242 kdy: 17. 03. 2016, 23:01:33 »
Sice neuvádíte model STB O2, ale pochybuji, že kterýkoliv z jejich nabídky obsahuje tuner pro příjem DVB-T2 v HEVC.  :'(
DVB-C = 3 x TechniSat TechniCrypt >>CXV<<
DVB-T/T2 = 2x MMC LG MS450H, MAXIMUM T-1300 FTA, EVOLVE OMEGA T2, USB tuner HDTV DVB-T/DVB-T2+FM/DAB+
DVB-S2 = SKYMASTER 80cm, MOTOR SG-2100A, Comag SL100HD PVR
DAB+ = HAMA DIR3100, SIRD 14 C2, LINGO iJoy, Albrecht DR50, SONY XDR-S56DBP, Dual DAB+3 a 3 další


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #243 kdy: 18. 03. 2016, 07:22:49 »
Přijímače formát DVB-T2 identifikují, nicméně pokud nepodporují DVB-T2 kodek H.265 HEVC nic nezobrazí. Set top boxů které jsou aktuálně na trhu mnoho není, takže není moc pravděpodobné, že by to přijímač od O2 dokázal. Experiment DVB-T2 pokračuje, má nižší vyzářený výkon (20kW) oporoti MUX 1,2 (100kW). Pokud se letos spustí řádné vysílání DVB-T2 jak by si přálo ministerstvo obchodu a průmyslu, potom se bude jednat o překlopení pražského experimentu na kanále 50 do řádného vysílání, výstavba a spuštění dalších vysílačů závisí na realizaci plánu přechodu, který ještě neschválila vláda. Do skutečného spuštění-rozšíření DVB-T2 zbývá několik měsíců, nedivil bych se kdyby se další vysílače spouštěly za rok.


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #244 kdy: 18. 03. 2016, 18:30:55 »
Já se zas nebojím toho, že JM a ZL kraj bude opět poslední v plánu, tak jako tomu bylo minule... Takže vysílání T2 např. z Kojálu asi jen tak brzo nebude (oproti jiným krajům), ale třeba se mýlím a realita bude úplně jiná (kéž by)...  ;)

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



omar3

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 174
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #245 kdy: 18. 03. 2016, 19:43:34 »
Naopak JM a ZL jsou vpředu. Již asi 3-4 roky je zde možné sledovat DVB-T/2.
Ale z Rakouska :-)
DVB-T: CZ, SK, AT
DVB-S: 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero
DVB-C: Moravianet
FM:  CZ, SK, AT Horizontal 5 prvek, Vertikal 3 prvek
DAB: CZ, AT, SK LP345
IPTV: 4net, SML


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #246 kdy: 18. 03. 2016, 19:46:31 »
Ano, tak to je pravda...  ;D
Jak se říká, vše je jen o úhlu pohledu...  8)


Jan Pavlis

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 478
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #247 kdy: 18. 03. 2016, 21:49:20 »
Jedná se o starší typ setoboxu i-can.Po zvolení menu,nastavení,DVB-T menu,manuální skener,DVB-T type,T nebo T2, pak jen určit kmitočty.Tak ted jen jestli je na tom 50 kanále signál.Je nebo není?
DAB:Bavorsko/11D,12D/ -Sasko/5C,9A,10D/ -Sasko-Anhalt/11C/ -Berlin/10B/


Jan Novák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 439
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #248 kdy: 21. 03. 2016, 01:31:50 »
Konečně někde zcela volně vydaný přehled TV s HEVC:

http://technet.idnes.cz/vymena-televizoru-0nt-/tec_video.aspx?c=A160201_164753_tec_video_nyv
LG ve svém eshopu začalo uvádět v popisu technických parametrů přítomnost h.265 kodeku (https://www.lgshop.cz/42-lg-42lf652v/parametry). Přímo na stránkách LG tato informace není. A kupodivu se zásadně liší od toho seznamu z idnes - podle eshopu to umí z HDTV jen řady 630 a 650, zatímco idnes vyjmenovává prakticky vše z modelů roku 2015.
« Poslední změna: 21. 03. 2016, 01:47:54 od Jan Novák »


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #249 kdy: 21. 03. 2016, 07:32:38 »
Pak bude něco hodně špatně.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


pajas2

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 724
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #250 kdy: 21. 03. 2016, 08:27:19 »
Netuším co Vás vede k šíření lží a dezinformací, experimentální vysílání DVB-T2 na kanále 50 NEBYLO ukončeno.

Pracovní dny od 8:00 do 17:00 prokládané řádkování
ČT Sport HD (HEVC)
ČT Sport HD (AVC)
NOVA (HEVC)
PRIMA (HEVC)

Test HD (HEVC) neprokládané řádkování nonstop

Test UHD (HEVC) neprokládané řádkování (v pracovní dny od 17:00 do 8:00 a mimo pracovní dny)
Přesně tak, test DVB-T2 na K50 normálně funguje. Běží mi to tu zrovna teď na televizoru.
DVB-S: tuner 3x DVB-S2; motor (cca 45°E-cca 10°W); solo 23,5°E/19,2°E
DVB-T: tuner 1x DVB-T; od Krašova přes Ještěd, Krásné po Javořici,  Cukrák + celá Praha
FM: tuner; 5prvková anténa; rotátor
DAB+: Yamaha T-D500
DreamBox 7080 HD s 2 TB HDD (4 tunery)


Daniel Kulhánek

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 606
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #251 kdy: 17. 04. 2016, 15:39:52 »
LCD LG 42´ + SONY STR-GX315
DI-WAY T-200HD + CRT PHILIPS 28´
DVB-T + DVB-T2 (STA) Ještěd, Černá studnice, Špičák(Česká Lípa)


Lukáš Polák

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 2 681
  • Bývalý redaktor DigiZone.cz, nyní Český rozhlas
    • Zobrazit profil
    • Digitální rádio
    • E-mail
Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. O oblast digitálního vysílání se zajímá již od roku 2001. Od února 2016 má na starosti web Českého rozhlasu Digital: http://www.rozhlas.cz/digital/


Jvic

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 77
    • ICQ komunikátor - 193769181
    • Zobrazit profil
    • DVB-T2
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #253 kdy: 17. 04. 2016, 16:55:12 »
Netuším co Vás vede k šíření lží a dezinformací, experimentální vysílání DVB-T2 na kanále 50 NEBYLO ukončeno.

Pracovní dny od 8:00 do 17:00 prokládané řádkování
ČT Sport HD (HEVC)
ČT Sport HD (AVC)
NOVA (HEVC)
PRIMA (HEVC)

Test HD (HEVC) neprokládané řádkování nonstop

Test UHD (HEVC) neprokládané řádkování (v pracovní dny od 17:00 do 8:00 a mimo pracovní dny)
Přesně tak, test DVB-T2 na K50 normálně funguje. Běží mi to tu zrovna teď na televizoru.

Ono získat nějaké informace o aktuálním stavu na K50 je docela problém... Chtěl jsem aktualizovat informace na http://www.dvb-t2.cz a zjistil jsem, že i na stránkách ČRa o tom není nic. Wiki také nic neříká a pokud člověk není z Prahy, tak zjistit aktuální stav je skoro nemožné :(

Tzn. platí stále mapa pokrytí DVB-T2 co je uvedená zde? http://www.dvb-t2.cz/mapa-pokryti-dvb-t2 Stále 2.5kW jako bylo kdysi dávno avizováno?

Děkuji :)
Píši na informační web DVB-T2 o digitálním vysílání a informačný web tiež pre Slovákov www.dvb-t2.sk.


Pavel P.

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #254 kdy: 17. 04. 2016, 19:57:33 »
Jak Nova, tak Prima se konečně oficiálně vyjádřily, že na prechod na T2 nedají ani korunu a rozhodně v něm nebudou vysílat zdarma


 

reklama