reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 474431 krát)

pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #180 kdy: 30. 01. 2016, 10:16:35 »
No asi je to předčasné, ale pokud něco, tak by mne zajímaly zejména východní Čechy, tj. Krásné, Černá hora ale třeba i Praděd, Kojál, Ještěd + Pařízkova "přechodná síť" v regionu...
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 557
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #181 kdy: 30. 01. 2016, 10:19:18 »
Je možno vysílat s těmito parametry:
1920x1080 I nebo P
1440x1080 I nebo P
1600x900 P
1280x720 P
960x720 P
960x540 P

A který z nich bude použit u nás? Je to už rozhodnuté nebo ne? V německu plánují použít 1920x1080p.
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov/BH-12C, někdy Teleko 11A či 5D, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #182 kdy: 30. 01. 2016, 10:47:36 »
Podle toho co budou chtít televizní stanice.


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #183 kdy: 30. 01. 2016, 14:16:03 »
No asi je to předčasné, ale pokud něco, tak by mne zajímaly zejména východní Čechy, tj. Krásné, Černá hora ale třeba i Praděd, Kojál, Ještěd + Pařízkova "přechodná síť" v regionu...

Nebudou mít na to všechno kmitočty ... neb chci to vidět jak budou.  8)


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #184 kdy: 30. 01. 2016, 14:29:07 »
No asi je to předčasné, ale pokud něco, tak by mne zajímaly zejména východní Čechy, tj. Krásné, Černá hora ale třeba i Praděd, Kojál, Ještěd + Pařízkova "přechodná síť" v regionu...

Nebudou mít na to všechno kmitočty ... neb chci to vidět jak budou.  8)

Na tuto "konstrukci" (že nebudou na vše kmitočty), na tu jsi přišel jak nebo kde? Víš vůbec něco o modulaci  DVB-T2 a kompresi HEVC v souvislosti s parametry sítí T2, datové kapacitě při užití komprese HEVC a o dalších souvisejících záležitostech?? zřejmě NE, protože bys jinak podobný NESMYSL nemohl  nikdy napsat!  >:( Ty neznáš základní věci, ale řešíš zde v diskusích který "polofinder" si koupit pro instalace DVB-T2 přijímacích anténních soustav a přitom z tebe nakonec vylezlo, že stávající DVB-T sítě instaluješ u svých klientů na základě hausnumera na displeji svého Telemanna. Kde jsou ostatní parametry přijímaných DVB-T signálů jako MER, c-ber, v-ber, IO, atd., to zjevně netušíš a lze si následně dovodit, jak tebou "instalované" antény asi v dlohodobějším časovém horizontu fungují. Takhle to (bohužel) dopadá, když do oboru přijímací techniky začne "fušovat" kdejaký muzikant, který ani nemá základní teoretické ( o praktických se nemá cenu ani bavit) zkušenosti a tudíž nespadá ani do kategorie "amatér", ale totální "patlal", který si (přes svou totální neznalost) myslí, jak danému oboru rozumí a vše umí nejlíp a nějaké vědomosti nejsou pro něj důležité!  Pak se není co divit, že se po internetu pohybují lidé jak Vykydal, Zachata (Zachara?), kteří veřejně dávají najevo svou nespokojenost s nefunkční přijímací soustavou antén, kterou dotyčný muzikant u nich instaloval a ještě vše nakonec popírá.  >:( >:( >:(
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #185 kdy: 30. 01. 2016, 16:15:36 »
No asi je to předčasné, ale pokud něco, tak by mne zajímaly zejména východní Čechy, tj. Krásné, Černá hora ale třeba i Praděd, Kojál, Ještěd + Pařízkova "přechodná síť" v regionu...

Nebudou mít na to všechno kmitočty ... neb chci to vidět jak budou.  8)

Na tuto "konstrukci" (že nebudou na vše kmitočty), na tu jsi přišel jak nebo kde? Víš vůbec něco o modulaci  DVB-T2 a kompresi HEVC v souvislosti s parametry sítí T2, datové kapacitě při užití komprese HEVC a o dalších souvisejících záležitostech?? zřejmě NE, protože bys jinak podobný NESMYSL nemohl  nikdy napsat!  >:( Ty neznáš základní věci, ale řešíš zde v diskusích který "polofinder" si koupit pro instalace DVB-T2 přijímacích anténních soustav a přitom z tebe nakonec vylezlo, že stávající DVB-T sítě instaluješ u svých klientů na základě hausnumera na displeji svého Telemanna. Kde jsou ostatní parametry přijímaných DVB-T signálů jako MER, c-ber, v-ber, IO, atd., to zjevně netušíš a lze si následně dovodit, jak tebou "instalované" antény asi v dlohodobějším časovém horizontu fungují. Takhle to (bohužel) dopadá, když do oboru přijímací techniky začne "fušovat" kdejaký muzikant, který ani nemá základní teoretické ( o praktických se nemá cenu ani bavit) zkušenosti a tudíž nespadá ani do kategorie "amatér", ale totální "patlal", který si (přes svou totální neznalost) myslí, jak danému oboru rozumí a vše umí nejlíp a nějaké vědomosti nejsou pro něj důležité!  Pak se není co divit, že se po internetu pohybují lidé jak Vykydal, Zachata (Zachara?), kteří veřejně dávají najevo svou nespokojenost s nefunkční přijímací soustavou antén, kterou dotyčný muzikant u nich instaloval a ještě vše nakonec popírá.  >:( >:( >:(

No jo, zase rozumbrada promluvil.  :D Nic nevíš, tak se o to nestarej, ju? Navíc nic ti do toho není i kdyby bylo ...

Navíc sít' je sít', nevím co bych na tom jako neměl chápat. ČT a soukromé určitě nepojedou společně v jedné síti. Tak co jako! Nechápu teda co tady meleš o kodeku a jeho schopnostech ... nějak jsi asi nepochopil zadání, vid'.


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #186 kdy: 30. 01. 2016, 16:38:23 »
"...Nechápu teda co tady meleš o kodeku a jeho schopnostech ... nějak jsi asi nepochopil zadání,..." Spíš jsi nepochopil nic, ale opravdu NIC, TY! S lidmi tvých "odborných" znalostí a dovedností v oboru přijímací techniky, nelze vést diskusi na jakékoliv úrovni, protože jak se říká: "kde nic není, ani smrt nebere"! "Navíc sít' je sít'...", Tohle už je fakt síla, která mluví za vše! Drž se muzikante raději violy a na nic kolem antén, včetně samotných antén už raději nesahej a ani se na ně (pro jistotu) nedívej! V zájmu svém a v zájmu zachování zdraví a životů lidí ve tvém bezprostředním okolí!  :( :(  :'(
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #187 kdy: 30. 01. 2016, 17:12:43 »
"...Nechápu teda co tady meleš o kodeku a jeho schopnostech ... nějak jsi asi nepochopil zadání,..." Spíš jsi nepochopil nic, ale opravdu NIC, TY! S lidmi tvých "odborných" znalostí a dovedností v oboru přijímací techniky, nelze vést diskusi na jakékoliv úrovni, protože jak se říká: "kde nic není, ani smrt nebere"! "Navíc sít' je sít'...", Tohle už je fakt síla, která mluví za vše! Drž se muzikante raději violy a na nic kolem antén, včetně samotných antén už raději nesahej a ani se na ně (pro jistotu) nedívej! V zájmu svém a v zájmu zachování zdraví a životů lidí ve tvém bezprostředním okolí!  :( :(  :'(
Tak, tady jsme už opravdu hodně mimo ....

Tak znovu, řeč byla o frekvencích - čili o budoucích DVB-T2 sítích, muxech.


VITEK2442

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 527
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #188 kdy: 30. 01. 2016, 17:26:11 »
Pokud jsou kmitočty pro budoucí DVB-T2 sítě známy, můžeš zde něco zveřejnit, případně dát odkaz, kde jsou zveřejněny ? Předem díky...

http://forum.digizone.cz/index.php?topic=3081.150


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #189 kdy: 30. 01. 2016, 17:59:28 »
No asi je to předčasné, ale pokud něco, tak by mne zajímaly zejména východní Čechy, tj. Krásné, Černá hora ale třeba i Praděd, Kojál, Ještěd + Pařízkova "přechodná síť" v regionu...

Něco se mi mate že jsem pro Moravu na Praděd a Kojál, tudíž pro ČRa, slyšel něco o K28. Pařízka a Čechy netuším.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #190 kdy: 30. 01. 2016, 22:07:39 »
Nojo, ale co další (přechodné) sítě + Pařízek a to vše bez vypnutí stávajících (DVB-T) ?
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Dan Rozsíval

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 840
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #191 kdy: 31. 01. 2016, 10:27:03 »
Ono toho bylo zkoordinováno pro DVB-T2 víc ale už si to nepamatuji a hledat se mi to nechce.
DVB-S: 2x GM 9080 a GI Voyager II:  Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1W,4/5W,12.5W,15W + 39E,42E,46E,52E.
DVB-T: Dibox T-22,T-30: MUX1,2,3,4,RS7,RS8.


erteple2

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #192 kdy: 31. 01. 2016, 16:20:57 »
Nerozumím co se stane se současnými aktivními kanály ... Na ty to pak přejde nebo zaniknou, nebo jak to vlastně bude.


THresil

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 149
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #193 kdy: 31. 01. 2016, 16:35:07 »
A už to vypadalo, že od bramboráka bude pokoj... ;D
Asi bude lepší ještě chvíli (pár měsíců počkat) a určitě "široká" veřejnost bude vědět víc a i s větší "jistotou"... ;)


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #194 kdy: 31. 01. 2016, 17:24:03 »
Nerozumím co se stane se současnými aktivními kanály ... Na ty to pak přejde nebo zaniknou, nebo jak to vlastně bude.

A co si tak bramboro přečíst celou diskusi! Co píšu tady: http://forum.digizone.cz/index.php?topic=4780.msg78043#msg78043

Místo toho, abys četl celou diskusi a přečtené analyzoval a dobral se nějakého výsledku, tak tvé příspěvky jsou pouhými "výkřiky do tmy", které končí slovem "NEROZUMÍM, NECHÁPU", APOD.!  >:( >:( >:( >:(
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


 

reklama