reklama

reklama

Autor Téma: Přechod na DVB-T2  (Přečteno 469555 krát)

Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 547
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #165 kdy: 28. 01. 2016, 14:27:30 »
.... a zase budou muset všichni měnit kanálové vložky, kanálové propusti a jiné selektivní prvky aby jim to vůbec šlo...... jako kdyby to nešlo udělat jako na satelitu, na již aktivním kanále to prostě přepnout do T2. Takže zase všichni budou muset všechno měnit, nejvíce ti kteří využívají soustavu opatřenou selektivními prvky....
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



272930370

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 308
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #166 kdy: 28. 01. 2016, 16:23:06 »
.... a zase budou muset všichni měnit kanálové vložky, kanálové propusti a jiné selektivní prvky aby jim to vůbec šlo...... jako kdyby to nešlo udělat jako na satelitu, na již aktivním kanále to prostě přepnout do T2. Takže zase všichni budou muset všechno měnit, nejvíce ti kteří využívají soustavu opatřenou selektivními prvky....
Udělat to nejde proto, že TV opustí část UHF pásma, takže dojde ke změně kmitočtů.


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #167 kdy: 29. 01. 2016, 15:46:06 »
A už se ví na čem to zázračné DVB-T2 pojede?  8)


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #168 kdy: 29. 01. 2016, 16:42:39 »
A už se ví na čem to zázračné DVB-T2 pojede?  8)

Jo ví, ale neví se na čem "jedeš" dneska TY! Zřejmě špatně vypálená domácí pálenka nebo něco "lukratívnějšího"?!  :P :P :P
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #169 kdy: 29. 01. 2016, 17:10:36 »
A už se ví na čem to zázračné DVB-T2 pojede?  8)

Jo ví, ale neví se na čem "jedeš" dneska TY! Zřejmě špatně vypálená domácí pálenka nebo něco "lukratívnějšího"?!  :P :P :P

Kvalitní domácí slivovicu jsem neměl v hubě už pravda dlouho, bohužel nemám zdroj. Snad někdy si přivezu do Čech.

Co máš jinak k tématu když tady teda reaguješ?  :D Znáš snad ony budoucí kanály? V opačném případě laskavě nespamuj.  :P

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #170 kdy: 29. 01. 2016, 17:20:44 »
Máš problém s chápáním psaného textu? Jasně jsem ti napsal, že vysílací kanály pro budoucí DVB-T2 sítě jsou známy a mnohé z nich už i po ukončení MZK! Ten pátek s tebou dělá "divy"!  ;D ;D ;D
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #171 kdy: 29. 01. 2016, 19:05:52 »
Pokud jsou kmitočty pro budoucí DVB-T2 sítě známy, můžeš zde něco zveřejnit, případně dát odkaz, kde jsou zveřejněny ? Předem díky...
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #172 kdy: 29. 01. 2016, 19:29:05 »


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #173 kdy: 29. 01. 2016, 20:08:05 »
Tak tam jsou uvedeny pouze kmitočty z GE 06, tedy ty, které byly známy již při spouštění DVB-T (nic nového). Jedinou "zajímavost" vidím v těch třech přefocených "odborných úvahách zúčastněných" (ony ručně čmárané oblasti s čísly kanálů), ze kterých lze částečně vydedukovat uvažované směry ve tvorbě sítí. Pořád to jsou ale jen velmi nekonkrétní náznaky...
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


ivovi

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 512
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #174 kdy: 29. 01. 2016, 20:19:03 »
Ano, jsou to kanaly konecneho stavu a kdovi jestli se to jeste nezmenilo. Ale ktere kanaly maji prechodne site tam neni.


Jaroslav Honzík

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 547
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #175 kdy: 29. 01. 2016, 22:05:14 »
a rozlišení bude jaké? Německo plánuje použít 1080p hevc. Už byl u nás definován vysílcí standar nebo ne? pojede to v 1080p hevc nebo 1080i hevc?
DVB-T/T2: Löbau-nejde,Ještěd-28,31,43,52,60
FM: CZ,DE,PL
DAB/DAB+:Löbau-9A,5C,Žižkov-12C, někdy Teleko 10A či 11A, někdy Berlín 10B a 12D
DVB-S/S2:Motorizovaný systém-dle paraboly 80cm a možnostem, ale i tak je toho dost.


Mik Kotanen

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 320
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #176 kdy: 29. 01. 2016, 23:17:35 »
Je možno vysílat s těmito parametry:
1920x1080 I nebo P
1440x1080 I nebo P
1600x900 P
1280x720 P
960x720 P
960x540 P


erteple2

  • Host
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #177 kdy: 30. 01. 2016, 01:45:32 »
Něco málo proniklo na konferenci Radiokomunikace 2015 http://www.konferadio.cz/files/prezentace/Novakova_Novinky_v_planovani_radiovych_kmitoctu.pdf

Koukám jak to tam mají pěkně špatně .... str.11  :D Mux1 a Mux2 min. pro kraj Plzeňský i Karlovarský je špatně - mají to obráceně.

No jo no ... odborníci.  :D
« Poslední změna: 30. 01. 2016, 01:57:27 od erteple2 »


pevy

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 462
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #178 kdy: 30. 01. 2016, 06:49:03 »
Omylem je prohozen celý multiplex 1 a 2, to je celé. Předpokládám, že tato maličkost odborníkům na zdejším fóru nemůže stát ani za zmínku. Vidím, že jsem se mýlil...
DVB-T/T2: Černá hora, Krásné, Ještěd (mimo K60), Kojál (mimo K40), Praděd, Klodsko (jen K25), Andrlův chlum, Černá studnice (jen K25) Sněžné jámy (K30,35,49), Náchod/Dobrošov (jen K44)
DAB+: (jen Tesco DR1403G-CE) - doma bohužel pouze Teleko 5D z Černé hory


Stasi-DDR

  • Profík
  • *****
  • Příspěvků: 1 030
    • Zobrazit profil
Re:Přechod na DVB-T2
« Odpověď #179 kdy: 30. 01. 2016, 07:59:59 »
Pokud jsou kmitočty pro budoucí DVB-T2 sítě známy, můžeš zde něco zveřejnit, případně dát odkaz, kde jsou zveřejněny ? Předem díky...

Který konkrétní vysílač tě zajímá? Jinak hledej na webu jisté německé státní instituce, už se tady o ní psalo. Pro přechodné MPXy T2 se samozřejmě použije část kanálů přidělených na GE06, které nebyly použity pro DVB-T (a jdou z nich sestavit celonárodní vrstvy) a nespadají do DDI. a DDII. poté (po ukončení vysílání v DVB-T), pak mohou být do T2, resp. zcela jistě budou překlopeny ty vysílací kanály, které nespadají do DDII.)! Pro další T2 sítě budou samozřejmě (nebo v současné chvíli už se koordinují) koordinovány nové vysílací kanály. Ty malůvky z konference v Pardubicích, nekomentuji (vím o ní od dob konání tohoto údajně "odborného kávového dýchánku"), to je snad jen zbožné přání "expertní skupiny ČTÚ.  ;D ;D ;D
« Poslední změna: 30. 01. 2016, 08:02:55 od Stasi-DDR »
Veďte mě, následujte nebo jděte z cesty!


 

reklama